Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση αναμονής και αναζήτησης τάσεων - Δεν κράτησε τις 840 μονάδες

Πηγή: Eurokinissi

Μικτές τάσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η αρχική ανοδική κίνηση ήταν αρκετά ασθενική για να διατηρηθεί μέχρι το τέλος των συνεδριάσεων.

Οι ευρωπαικοί δείκτες συσσωρεύουν μετά την προηγούμενη διόρθωση και περιμένουν νέες ειδήσεις που θα τους οδηγήσουν σε υψηλότερα επίπεδα.

Στην παρούσα φάση έχουν προεξοφληθεί οι αρνητικές ειδήσεις και οι αγορές θέλουν να «τιμολογήσουν» κάποια θετικά γεγονότα, που όμως δεν φαίνονται στον ορίζοντα.

Προς το παρόν, ο γερμανικός DAX παραμένει πάνω από τις στηρίξεις των 13.000 μονάδων και ο γαλλικός CAC πάνω από τις 6.150 μονάδες.

Οι 3 μεγαλύτεροι αμερικανικοί δείκτες κινούνται πτωτικά χωρίς ιδιαίτερα πιεστικούς όγκους συναλλαγών. Ο Dow Jones παραμένει πάνω από τις 31.000 μονάδες και ο S&P 500, παρά την υποχώρησή του, παραμένει κοντά στις 4.000 μονάδες.

Εκλεισε με θετική μεταβολή ο Γενικός Δείκτης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η μεταβλητότητα σε επίπεδο Γενικού Δείκτη ήταν μικρή. Το αρνητικό στη σημερινή συνεδρίαση ήταν ότι δεν κατάφερε να κρατήσει τα επίπεδα των 840 μονάδων, το θετικό ότι έκλεισε με θετική μεταβολή.

Στο τέλος της συνεδρίασης βρέθηκε στις 839,23 μονάδες με άνοδο 0,31%. Η αξία συναλλαγών προσέγγισε τα 60 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 60 έκλεισαν ανοδικά και οι 32 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά 0,4% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά 0,18%.

Οι τράπεζες κράτησαν το θετικό πρόσημο

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (1,74%), οι Τράπεζες 1,39%), η Τεχνολογία (0,81%), τα Ταξίδια-Αναψυχή (0,57%). Τη μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν οι κλάδοι των Κατασκευών (-1,69%), Τροφίμων-Ποτών (-1,48%), Πετρελαίου-Αερίου (-1,31%).

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν η ΕΤΕ, ο ΟΤΕ, η Πειραιώς, ο ΟΠΑΠ, η Eurobank και η Jumbo.

Γενικότερη η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης ήταν μία στάση αναμονής και αναζήτησης τάσεων ενόψει του δ' τριμήνου. Η αγορά ακολουθεί τις ευρωπαϊκές τάσεις και είναι φυσικό να υπάρχουν σημαντικές μεταβολές είτε σε κλάδους είτε σε μετοχές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ