Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η μεγάλη κερδισμένη Eurobank και η ανάκαμψη της Flexopack

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Μια έκθεση της FEDeX που αναφερόταν σε παγκόσμια ύφεση δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Η πορεία του Dow Jones κάτω από τις 31.000 μονάδες (έχουμε πει ότι οι 30.000 αποτελούν κομβική στήριξη) δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για την επόμενη ημέρα στις αγορές.

Εάν οι αγορές δεν αντιδράσουν τη Δευτέρα, θα έχουμε αλλαγή της τάσης σε καθοδική και θα χαθούν τα κεκτημένα της τελευταίας διετίας.

Societe Generale: Πιθανή η αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου, αλλά...

Η Moody's αξιολογεί την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας με "Ba3" και σταθερές προοπτικές (τρία σκαλοπάτια κάτω από την επενδυτική βαθμίδα), η Fitch με "BB" και θετικές προοπτικές (δύο σκαλοπάτια κάτω από την επενδυτική βαθμίδα), ενώ η S&P στο "BB+" και η DBRS στο "BB high", με σταθερές προοπτικές και μόλις μία ανάσα μακριά από το investment grade (επενδυτική βαθμίδα).

Η Moody’s χτες βράδυ άφησε, τελικά, αμετάβλητο το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας στη βαθμίδα Ba3, ενώ λίγο νωρίτερα προηγήθηκε η DBRS, που, επίσης, διατήρησε την Ελλάδα στη βαθμίδα BB (high) με σταθερή τάση.

Eυρωπαϊκές αγορές

Αρκετά βιαιότερες οι διορθώσεις στις ευρωπαϊκές αγορές απ’ ό,τι στις αμερικανικές. Είναι σαφές ότι η Ευρώπη (και σε χρηματιστηριακό επίπεδο) πάσχει από έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Κάποιοι θεωρούν δεδομένη την ύφεση, ενώ αντίθετα στην Αμερική οι περισσότεροι θεωρούν ότι μπορεί να ξεφύγει από τον κίνδυνο αυτό.

ΧΑ: Μεγάλες προσδοκίες για διπλές εισαγωγές ναυτιλιακών ομίλων

Σε dual listing των μεγάλων ναυτιλιακών ομίλων που βρίσκονται ήδη εισηγμένες σε Νέα Υόρκη και Σίτι ελπίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ κ. Κοντόπουλος προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερο βάθος η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Επίσης, θεωρεί ότι οι εισαγωγές μεγάλων εταιρειών (προσεχώς το 30% του αεροδρομίου πρόκειται να εισαχθεί στο ΧΑ) θα βοηθήσουν στην αναθέρμανση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για ελληνικές μετοχές.

Υπάρχει υγεία στις εισηγμένες

Το 25% των εταιρειών έχει ανακοινώσει αποτελέσματα εξαμήνου και οι εισηγμένες φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τα 5 δισ. ευρώ καθαρής κερδοφορίας με άνεση, χτίζοντας δυνατές βάσεις για το δύσκολο β’ εξάμηνο που ακολουθεί.

Παράλληλα το πρωτογενές πλεόνασμα οκταμήνου σε συνδυασμό με τα νέα από την απασχόληση και το ΑΕΠ του β’ τριμήνου αυξάνουν το ενδεχόμενο θετικών αναθεωρήσεων για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Eurobank

H μεγάλη κερδισμένη του rebalancing. Αυξήθηκε η μετοχή και με μεγάλους όγκους συναλλαγών. Θέλουμε να δούμε την αντίδραση τη Δευτέρα.

Θα κινηθεί προς τα 0,95 ευρώ ή θα γυρίσει πάλι προς τα 0,9 ευρώ; Μαθαίνουμε ότι οι χορηγήσεις της (προς επιχειρήσεις) πήγαν αρκετά καλά και στο γ’ τρίμηνο μέχρι τώρα.

Η Eurobank εστιάζει πλέον μέσω του Egg και στη διεύρυνση των χρηματοδοτήσεων σε startups.

Flexopack

Eντυπωσιακή η ανάκαμψη των μεγεθών της Flexopack. Επιβεβαιώνει ότι οι εισηγμένες διαμορφώνουν ισχυρή θωράκιση έναντι της κρίσης.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 74,908 εκατ. ευρώ, έναντι 49,981 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 49,87% και ο εταιρικός σε 61,003 εκατ. ευρώ, έναντι 43,896 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση 38,97%.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε επίπεδο Ομίλου σε 14,995 εκατ. ευρώ, έναντι 8,465 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 77,14% και σε εταιρικό επίπεδο σε 11,454 εκατ. ευρώ έναντι 7,725 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 48,27%.

Τα κέρδη μετά φόρων (EAT) ανήλθαν για τον Όμιλο σε 7,837 εκατ. ευρώ, έναντι 4,322 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 81,33% και για την Εταιρεία σε 5,975 εκατ. ευρώ, έναντι 4,236 εκατ. Ευρώ αυξημένα κατά 41,05%.

Performance Technologies

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρίας της 8ης Σεπτεμβρίου 2022 ενέκρινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,0360 ευρώ ανά μετοχή προ παρακράτησης φόρου.

Το ποσό του τελικού μερίσματος των 0,0360 ευρώ ανά μετοχή θα διαμορφωθεί σε 0,03420 ευρώ ανά μετοχή μετά τη φορολογία.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Τρίτη 27/09/2022. Η αποκοπή του δικαιώματος στη λήψη του μερίσματος χρήσης 2021 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26/09/2022. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Δευτέρα 03/10/2022.

MLS

Tο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με την υπ' αρίθμ. 11686/2022 απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτηση της MLS για λήψη προληπτικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 53 του Ν. 4738/2020, διατάσσοντας μεταξύ άλλων την αναστολή όλων των μέτρων εκκρεμών ή μη, ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της εταιρίας. Περιμένουμε να δούμε τι νομικές κινήσεις θα κάνουν τώρα οι αιτούντες (ομολογιούχοι). Πάντως στις προηγούμενες προσκλήσεις δεν φάνηκαν να «καίγονται» οι περισσότεροι και δεν πήγαιναν…

Ideal Holdings

Η Ideal Holdings ανακοίνωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς μείωσε το ποσοστό της κάτω από 5% μεταβιβάζοντας μετοχές σε ξένo fund.

Πιο συγκεκριμένα, μεταβίβασε 2.481.468 μετοχές εκδόσεως της Εταιρείας από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. προς την εταιρεία STRIX Holdings L.P., που έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ιρλανδίας και η οποία εκπροσωπείται νόμιμα από τον Γενικό Εταίρο της STRIX HOLDINGS (GP) LIMITED, ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία η οποία έχει συσταθεί στην Ιρλανδία με έδρα στο Δουβλίνο.

Alpha Bank: Η αύξηση στις εξαγωγές ενισχύει την οικονομία

Η διάρθρωση των ελληνικών εξαγωγών έχει μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια, με τις εξαγωγές αγαθών να κερδίζουν έδαφος έναντι των εξαγωγών υπηρεσιών. Παράλληλα, είναι αξιοσημείωτη η άνοδος των εξαγωγών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, γεγονός που συνδέεται και με την άνοδο των επενδύσεων και ειδικότερα στο πεδίο της έρευνας και τεχνολογίας, τα τελευταία χρόνια, στη χώρα μας.

Τα ανωτέρω αντανακλώνται:

  • Στη σωρευτική αύξηση της ονομαστικής αξίας των ελληνικών εξαγωγών κατά 52% το 2021 σε σύγκριση με το 2010, με την άνοδο των εξαγωγών αγαθών να είναι ίση με 93,3%. Σημειώνεται ότι ο εναρμονισμένος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο ίδιο χρονικό διάστημα σε μόλις 0,6%, κατά μέσο όρο.
  • Στον διπλασιασμό σχεδόν του ποσοστού των εξαγωγών ως ποσοστό του ΑΕΠ σε 40,6% το 2021 από 21,8% το 2010, γεγονός που αποδίδεται στην αξιοσημείωτη άνοδο των εξαγωγών, αλλά και στη συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ελλάδας την περασμένη δεκαετία, εξαιτίας της παρατεταμένης ύφεσης.
  • Στη διαμόρφωση του μεριδίου των εξαγωγών αγαθών σε επίπεδο άνω του 50% επί του συνόλου των εξαγωγών τη διετία 2020-2021, λόγω της έντονης αύξησης των εξαγωγών αγαθών (+18% το 2021 σε σύγκριση με το 2019), αλλά και της πτώσης των εξαγωγών υπηρεσιών που επέφερε η πανδημία.
  • Στη σημαντική άνοδο των εξαγωγών αγαθών υψηλής τεχνολογίας ως ποσοστό των βιομηχανικών εξαγωγών σε 13,2% το 2020, από 9,1% το 2007.

Hμερολόγιο εβδομάδας - BETA ΑΕΠΕΥ

Την Δευτέρα λήγει η προαιρετική Δημόσια Πρόταση της Ideal συμμετοχών για την Byte.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων εξαμήνου την Δευτέρα ανακοινώνει η Jumbo μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Την Τρίτη ακολουθεί η E-NET, ενώ την Τετάρτη ανακοινώνουν οι Viohalco και AS Company.

Την Παρασκευή οι προγραμματισμένες ανακοινώσεις ολοκληρώνονται με τα αποτελέσματα των ΕΥΔΑΠ και MIG.

Τέλος, την ίδια ημέρα οι μετοχές της Ιντρακόμ Συμμετοχών θα διαπραγματεύονται χωρίς την επιστροφή κεφαλαίου των 12 λεπτών ανά μετοχή.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ