Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ο Γενικός Δείκτης δεν καταφερε να συμβαδίσει με την ευρωπαϊκή άνοδο

Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο / Πηγή: Intime

Μία ακόμη αδύναμη και αδιάφορη συνεδρίαση για το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα. Με τις ευρωπαϊκές αγορές να καταγράφουν στην πλειονότητά τους σημαντικές ανοδικές κινήσεις και τις αμερικανικές αγορές να ξεκινούν ανοδικά καλύπτοντας μέρος των απωλειών της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμβαδίσει σε άνοδο με τα ευρωπαικά χρηματιστήρια.

Έκλεισε στις 749,73 μονάδες σχεδόν στα ίδια επίπεδα (0,04% άνοδο)  με το πρωινό άνοιγμα και ενδιάμεσα είχε κινηθεί μεταξύ 755 (υψηλό ημέρας) και 744 (χαμηλό ημέρας) μονάδων. Σαν να μην άλλαξε τίποτε στην συνεδρίαση. Η αξία συναλλαγών επίσης ιδιαίτερα χαμηλή στα 44,5 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 52 έκλεισαν ανοδικά και οι 59 πτωτικά. Ούτε εδώ δεν υπήρχε κάποια τάση.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι πρώτες ύλες (2,84%), τρόφιμα-ποτά (1,35%) λόγω Coca Cola η οποία όμως και αυτή είχε χαμηλές συναλλαγές, τράπεζες (0,84%) με διαφοροποίηση μεταβολών μεταξύ των τραπεζικών μετοχών. Πτωτικά κινήθηκαν οι κλάδοι των Ταξιδιών-Αναψυχή (-1,25%), Κατασκευών-Υλικών (-1,06%), Τηλεπικοινωνιών (-0,25%). 

Η κίνηση της ελληνικής αγοράς επιβεβαιώνει ότι αυτή τη στιγμή λείπει η «επενδυτική αυτοπεποίθηση» και το όραμα για το ελληνικό χρηματιστήριο. Δεν γίνεται να κινείται το σύνολο των ευρωπαικών αγορών ανοδικά και ουδείς να ενδιαφέρεται για την ελληνική αγορά. Χρειάζονται θετικές ειδήσεις (είτε από τον υγειονομικό τομέα είτε απο τον οικονομικό) που θα μπορέσουν να δώσουν κάποια ώθηση για 'να βγεί το πλοίο από τα λιμνάζοντα νερά'.

Ξένες Αγορές

Περαιτέρω ανάλυση για το ελληνικό χρηματιστήριο δεν γίνεται μ' αυτή την εικόνα της συνεδρίασης. Ομως το ενδιαφέρον βρίσκεται ιδιαίτερα στις ξένες αγορές σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία που δείχνουν να πιάνουν την συνέχεια του νήματος της ανόδου απ' εκεί που το είχαν αφήσει την προηγούμενη εβδομάδα.   

Tο πρώτο μήνυμα ανόδου έδωσαν το πρωί οι ασιατικές αγορές (ιδιαίτερα οι δείκτες Κίνας, Ιαπωνίας και Αυστραλίας), την σκυτάλη πήραν οι ευρωπαικές αγορές με τον DAX να αυξάνεται κατά 1,43% και να κινείται πέριξ των 13.620 μονάδων, τον γαλλικό CAC να καταγράφει αύξηση 1,12%  πέριξ των 5.460 μονάδων  ενώ η πλειονότητα των περιφερειακών χρηματιστηρίων κινούνταν ανοδικά. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο (City) αυξήθηκε κατά 0,93% φτάνοντας κοντά στις 6.500 μονάδες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ