Νέα
  • ΓΔ: 875.76 -2.61%
  • Τζίρος: 68,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η άνοδος της Εθνικής και η Jumbo που προσπαθεί να συνέλθει

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intimenews

Το συμπέρασμα από την περιπέτεια με το Gamestop είναι ότι όσο και να θέλουν οι μικρο-επενδυτές, όταν αναλάβουν οι «καρχαρίες» έχουν χίλιους και δύο τρόπους να κερδίσουν. Απλώς οι μικροί κινήθηκαν «καταδρομικά» και τους αιφνιδίασαν. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι οι εισηγμένες επιχειρήσεις έχουν απομακρυνθεί πολύ από τους βασικούς τους στόχους που είναι η κερδοφορία μέσω της εξυπηρέτησης του καταναλωτή. Μήπως πρέπει να ξαναγυρίσουμε στην παλιά κλασσική επιχειρηματικότητα;

Ευρώπη

Πολύ καλή και ομογενειοποιημένη η χρηματιστηριακή συμπεριφορά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (εντός και εκτός Ε.Ε) . Μόνο ένα «μικρό γαλατικό χωριό» κοιμάται ακόμη.  Η ΕΚΤ έβαλε πλάτη για την επόμενη χρηματιστηριακή κίνηση με τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας και μέλος του Δ.Σ της ΕΚΤ να δηλώνει ότι η συνεχιζόμενη άνοδος των χρηματιστηριακών αγορών διεθνώς θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα των αυξανόμενων προσδοκιών για την οικονομική ανάκαμψη μετά την κρίση της πανδημίας, και συνεπώς δεν σημαίνει απαραίτητα πως οι τιμές των μετοχών είναι υπερβολικά "φουσκωμένες".  Σκεφτείτε να έκανε ο δικός μας κεντρικός τραπεζίτης τέτοια δήλωση...

Ελληνικό χρηματιστήριο – Stock Picking

Μου αρέσει που κάποιοι προσπαθούν να δώσουν ένταση στο «τίποτε». Είναι σαν να βλέπεις αγώνα β' Εθνικής κατηγορίας Ελλάδας και το μεταδίδεις σαν να είναι τελικός C.L. 

H χθεσινή συνεδρίαση ήταν πραγματικά απογοητευτική. Χωρίς μεταβολές και με χαμηλές συναλλαγές η αγορά έκλεισε περίπου στα ίδια επίπεδα Γ.Δ με την Παρασκευή. Ωστόσο, πρέπει να βλέπουμε επιμέρους μετοχικές τοποθετήσεις γιατί εκεί πραγματικά υπάρχει ενδιαφέρον. Η στρατηγική stock picking (επιλέγουμε μεμονωμένες μετοχές ανεξάρτητα συγκυρίας και πορείας του χρηματιστηρίου) είναι η πλέον ενδεδειγμένη αυτή την περίοδο.

Εurobank

Kαλή η συνεδρίαση για τη μετοχή της Eurobank. Η τράπεζα μοιάζει να έχει τα λιγότερα προβλήματα από τις υπόλοιπες 3 συστημικές τράπεζες και αυτό φαίνεται ότι εκτίμησε η αγορά. Περιμένουμε να δούμε τις επόμενες συνεδριάσεις πως θα εξελιχθούν.

ΕΤΕ

Aνοδος για τη μετοχή της ΕΤΕ, κυρίως γιατί διόρθωσε αρκετά αδικαιολόγητα. Aυτό που πιέζει περισσότερο την τράπεζα είναι η αύξηση των NPL's λόγω του κορονοϊού και βέβαια η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.  Τα μεγέθη της ασφαλιστικής είναι βελτιωμένα μαθαίνει ο Καγκελάριος και αυτό πιέζει την διοίκηση της ΕΤΕ να απαιτήσει μεγαλύτερο τίμημα από το CVC. Αν δεν θέλει το fund, υπάρχει και η δημόσια προσφορά (IPO) που ίσως εξασφαλίσει περισσότερα κεφάλαια.

Jumbo

H μετοχή leader του λιανικού εμπορίου φαίνεται ότι προσπαθεί να συνέλθει. Πολλοί το συνδυάζουν με το γεγονός ότι προσπαθεί να εισέλθει στις νέες καταστάσεις (αυτές με τα αγγλικά ονόματα) που έχουν διαμορφωθεί στο εμπόριο εν μέσω καραντίνας. Αλλοι θεωρούν ότι ο Μr Jumbo δεν βάζει νερό στο κρασί του και δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τέτοια θέματα.

Ιntralot

Mετά την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση (χρέους)  η Intralot ετοιμάζει νέα εξόρμηση γεωγραφικά και προϊοντικά. Η εξωστρέφεια του ομίλου παραμένει δεδομένη και είναι στρατηγικός προσανατολισμός. To α' εξάμηνο 2020 ήταν επηρεασμένο έντονα από την πανδημία. Το β΄ εξάμηνο ίσως είναι καλύτερο ακούμε...

Paperpack (Τσουκαρίδης)

Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις υπόλοιπες μετοχές της Paperpack που δεν ελέγχει ήδη υπέβαλε η Orlando Equity Holding. Το τίμημα που προσφέρει στους μετόχους της εισηγμένης ανέρχεται στα 6,7 ευρώ ανά μετοχή. Η εταιρεία ελέγχει ήδη το 90,026% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Οπως αναφέρει στο κείμενο της δημόσιας πρότασης, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για έξοδο από το ταμπλό του ΧΑ καθώς θα ασκήσει το δικαίωμα για squeeze out.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της Σαράντης που θα διεξαχθεί -από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης και χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων στον τόπο διεξαγωγής της, λόγω  των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή εξάπλωσης του COVID-19 - την 24η Φεβρουαρίου 2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00, προχωρά η Σαράντης. Ανάμεσα στα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι και η δωρεάν διάθεση μετοχών στο προσωπικό της Εταιρείας, αλλά και τα stock options για τη διοίκηση.

Ελλάκτωρ

Βουλιάζει η μετοχή μετά τη Γεν. Συνέλευση προς τα επίπεδα που είχε προ μηνός. Χθες πραγματοποιήθηκε και η πρώτη πώληση ενός μεριδίου 11,94% των αδερφών Καλλιτσάντση προς το εφοπλιστικό δίδυμο. Θα ακολουθήσει η πώληση του υπόλοιπου 8,5% περίπου για να συμπληρωθεί το ποσοστό που έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές. Σε όσους ρωτούν για την τύχη του ομίλου, χωρίς να γνωρίζει λεπτομέρειες ο Καγκελάριος, λέει δύο πράγματα. Μην φοβάστε εταιρείες που έχουν παραγγελίες (ανεκτέλεστο) και υψηλή παγιοποίηση.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ