Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 810 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Εντονη ανοδική αντίδραση

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ανοδικά, και μάλιστα αρκετά δυναμικά σε συγκεκριμένες μετοχές και κλάδους, ξεκίνησαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές και ο βρετανικός FTSE 100. Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες του Eurostoxx ξεκίνησαν θετικά και δείχνουν ότι θα έχουμε μία θετική συνεδρίαση εάν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές μέσα στην ημέρα, είτε σε οικονομικό επίπεδο είτε σε γεωπολιτικό επίπεδο. Η άνοδος των μετοχών προέρχεται και από την υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων. Να θυμίσουμε ότι και η χθεσινή ημέρα, ήταν έντονα ανοδική στις αμερικανικές αγορές και λιγότερα έντονα στις ευρωπαϊκές αγορές. Υπάρχει βέβαια και το μεγάλο ‘αγκάθι’ της Credit Suisse το οποίο οι αγορές βλέπουν με επιφυλακτικότητα.

Οι λόγοι ανόδου είναι αφενός η τεχνική αντίδραση μετά από μία υπερβολική υποχώρηση ειδικά στις μεγάλες αγορές, οι ελπίδες ότι οι Κεντρικές Τράπεζες θα διαχειριστούν την κρίση πληθωρισμού, τα μεγέθη α’ εξαμήνου πολλών ομίλων ήταν καλά. Επίσης αναμένονται και ενημερώσεις από την ΕΚΤ μέσα στην εβδομάδα.

Στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, η άνοδος επαναφέρει τους ευρωπαικούς δείκτες κοντά σε προηγούμενα επίπεδα στήριξης. Ο DAX αυξάνεται κατά 1,9% στα πρώτα λεπτά, ο γαλλικός CAC κατά 2,17% επιστρέφει προς τις 6.000 μονάδες, ο ιταλικός MIB αυξάνεται κατά 2,15% ενώ ο ολλανδικός AEX έχει σημαντική άνοδο πάνω από 2,5%. Ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 αυξάνεται 2,17%. Επίσης ανοδικά κινούνται και τα futures στους αμερικανικούς δείκτες, προδικάζοντας μία θετική συνεδρίαση.

Πάνω από τις 810 μονάδες ξεκινά ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. 

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης επέστρεψε με ισχυρή άνοδο στις 804 μονάδες και σήμερα, εάν ακολουθήσει τις ανοδικές ευρωπαικές τάσεις, έχει πιθανότητες να κινηθεί προς και πάνω από τις 810 μονάδες. Η επόμενη αντίσταση είναι οι 820 μονάδες.

Kατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης έχει φτάσει στις 810 μονάδες με άνοδο 0,72% και κινείται περαιτέρω ανοδικά με κατεύθυνση τις 815 μονάδες. Κινητήριος μοχλός της ανόδου είναι σήμερα οι τραπεζικές μετοχές (είχαν αυξηθεί υποτονικά χθες) οι οποίες στην αρχή της συνεδρίασης καταγράφουν άνοδο πάνω από 2,8% και ακολουθούν τα τρόφιμα-ποτά (coca cola HBC) με 1,76%. Το ισοζύγιο ανοδικών/πτωτικών είναι 4 ανοδικές/1πτωτική.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ