Νέα

Χρηματιστήριο: Ηπια κίνηση πέριξ των 820 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο / Πηγή: Intime

Τρεις ημέρες κράτησε το ανοδικό κύμα στις ευρωπαϊκές αγορές και σήμερα το πρωινό ξεκίνημα δείχνει εικόνα αποκόμισης κερδών. Πτωτικά ξεκινούν οι ευρωπαϊκές αγορές κινούμενες στην γνώριμη τάση των εναλλαγών ανόδου και πτώσης. Η προηγούμενη άνοδο που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο short covering ανοικτών θέσεων πωλήσεων δίνει την θέση του στην αποκόμιση κερδών αφού πολλές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης και της Αμερικής κατέγραψαν ανοδικές κινήσεις από 5-10%. Επίσης την άνοδο βοήθησαν πολύ οι υποχωρήσεις των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων σε Αμερική και Ευρώπη.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, την εικόνα της μικρής ανόδου και της πτώσης θα την δούμε πολλές φορές μέχρι να ξεκαθαρίσει ο οικονομικός και γεωπολιτικός κίνδυνος. Πάντως στις αμερικανικές αγορές, ο κίνδυνος της ύφεσης είναι πιο απομακρυσμένος απ’ ότι στις ευρωπαικές. Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ο DAX υποχωρεί κατά 0,46% στις 12.610 μονάδες, ο CAC υποχωρεί κατά 0,45% στις 6012 μονάδες , ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx (-0,47%) και ο ιταλικός MIB υποχωρεί κατά 0,65% στις 21.552 μονάδες.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν αυτή την μορφή διόρθωσης μία εξαιρετικά ομαλή διόρθωση που δεν δημιουργεί προβλήματα χρηματιστηριακού πανικού. Επίσης μία ευκαιρία για τα μεγάλα funds να βγάλουν νέα κέρδη. Ωστόσο πολλοί ιδιώτες έχουν σταδιακά απομακρυνθεί από τις αγορές ή κρατούν στάση αναμονής.

Χρηματιστήριο: Ήπια κίνηση πέριξ των 820 μονάδων

Η εκτίναξη του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 820 μονάδες προήλθε από την άνοδο των τραπεζικών μετοχών και από κάποια συγκεκριμένα blue chips (Mυτιληναίος, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ κά). Η σημερινή συνεδρίαση θα δείξει εάν θα καταφέρει να παραμείνει ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 820 μονάδες ή θα κατρακυλήσει προς τις 810 μονάδες. Ο Γενικός Δείκτης κατά την έναρξη της συνεδρίασης ξεκίνησε στις 821 μονάδες με υποχώρηση 0,21%. Σταθεροποιητικά κινούνται τράπεζες , διυλιστήρια, τεχνολογία ενώ ήπια πτωτικά αρκετοί κλάδοι.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ