Νέα
  • ΓΔ: 1014.47 -0.56%
  • Τζίρος: 47,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Κόντρα στο ρεύμα η Εθνική - Το momentum της Autohellas

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Ξανά σε θύελλα ρευστοποιήσεων οι αμερικανικές αγορές, αφού τα δεδομένα που βγήκαν για την απασχόληση (pay rolls) δείχνουν αύξηση μισθών, άρα αύξηση πληθωρισμού, άρα πολύ υψηλά επιτόκια.

Διαψεύδονται οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί ότι η Fed θα σεβαστεί την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Η Fed βλέπει πλέον μόνο πληθωρισμό και αυτόν θέλει να μειώσει. Αν μαζί με τη μείωση του πληθωρισμού μαραζώσει και η οικονομία, αυτό θεωρείται συγκυριακό.

Ο Dow Jones κινείται προς τις 29.200 μονάδες πάλι, μετά από περίπου 10 ημέρες. Θα το δούμε πολλές φορές το «ασανσέρ του τρόμου» μέχρι το τέλος του χρόνου

Ευρωπαϊκές αγορές

Σε πτωτικό ρυθμό αλλά με λιγότερες πιέσεις κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές. Το ζητούμενο είναι να παραμείνουν σε τροχιά επαναφοράς και την επόμενη εβδομάδα και να μη δούμε το ίδιο σενάριο (μεγάλη πτώση, βίαια άνοδο). Ομως τα προβλήματα των ευρωπαϊκών αγορών είναι αρκετά μεγάλα για να δούμε ένα βιώσιμο ράλι προς υψηλότερα επίπεδα.

Πετρέλαιο

Ανοδος 5% στις τιμές πετρελαίου μετά την απόφαση για μείωση της διαθέσιμης παραγωγής από τον OPEC+.

Eδώ θα πρέπει να βάλουμε στην «εξίσωση» και την ισοτιμία δολαρίου στο οποίο αποτιμάται ο «μαύρος χρυσός». Είχαμε το φυσικό αέριο, έχουμε και το πετρέλαιο. Ενεργειακό «σφυροκόπημα» από παντού.

Γενικός Δείκτης: Αντεξε στις καταιγίδες εν αναμονή της Fitch

Η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας έδειξε ότι ο Γενικός Δείκτης έχει αποκτήσει ανθεκτικότητα στα χτυπήματα. Βέβαια, θα περιμένουμε να δούμε και τις εξελίξεις τη Δευτέρα.

Χαμηλή η αξία συναλλαγών χθες. Περίσκεψη στην αγορά λόγω έλλειψης ορατότητας στις μελλοντικές εξελίξεις. Ο στόχος να παραμείνει πάνω από τις 800-805 μονάδες ή τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί στα παρόντα (814,06 μονάδες) επίπεδα.

Ηρθαν αργά χτες το βράδυ και τα νέα(;) που περιμέναμε από τη Fitch, η οποία άφησε αμετάβλητο το ελληνικό αξιόχρεο στη βαθμίδα «ΒΒ», δύο σκαλοπάτια κάτω από την επενδυτική, με θετικές προοπτικές, επιβεβαιώνοντας την αξιολόγηση που έκανε στις 8 Ιουλίου.

AXIA Numbers: Καθαροί πωλητές οι ξένοι, αγοραστές οι Ελληνες

Πτωτικά κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, με τον Γενικό Δείκτη να παρουσιάζει μείωση κατά 7,41% σε σχέση με τα επίπεδα του Αυγούστου.

Η Κεφαλαιοποίηση του ΧΑ διαμορφώθηκε στο τέλος του μήνα στα 52,40 δις, παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,52%, σε σχέση με τα επίπεδα του Αυγούστου (56,06 δις).

Η Αξία Συναλλαγών του Σεπτεμβρίου 2022 έφτασε τα 1.322,75 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 5,16% από τη συναλλακτική δραστηριότητα του προηγούμενου μήνα που ήταν €1.257,84 εκατ., ενώ σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021 που η αξία συναλλαγών ήταν €1.454,89 εκατ., σημειώθηκε μείωση 9,08%.

Οι Αλλοδαποί Δικαιούχοι Μερίδων πραγματοποίησαν εκροές ύψους 83,32 εκατ. κατά το μήνα Σεπτέμβριο, σε αντίθεση με τους Ημεδαπούς Δικαιούχους Μερίδων οι οποίοι πραγματοποίησαν εισροές ύψους 83,32 εκατ. τον Σεπτέμβριο. Η κατανομή της Αξίας Χαρτοφυλακίου των Δικαιούχων Μερίδων διαμορφώθηκε στα 63,62% για τους Αλλοδαπούς Δικαιούχους Μερίδων και 36,38% για τους Ημεδαπούς.

ETE

Πολύ καλή συνεδρίαση, κόντρα στο ρεύμα, με την τιμή της μετοχής να ξεπερνά τα 3,2 ευρώ. Η στήλη σάς έχει πει αρκετές φορές ότι πάνω από τα 3 ευρώ βγαίνουν αγοραστές.

Τώρα μέχρι πού θα φτάσει η μετοχή δεν το γνωρίζουμε βεβαίως. Ομως όσοι αγόρασαν πέριξ των 3,1-3,2 ευρώ στην προηγούμενη πτώση, βγήκαν κερδισμένοι.

Alpha Bank

Η Alpha Services and Holdings θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2022 την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ωρα 17.50 της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση αναλυτών και θεσμικών επενδυτών μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης

Εurobank

Η Eurobank ανακοίνωσε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του Γ’ Τριμήνου 2022 θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Την ίδια ημέρα θα ακολουθήσει τηλεφωνική ενημέρωση των αναλυτών στις 18:00.

Lamda Development: Kόντρες για 3 μεγάλα έργα εντός του Ελληνικού

Αυξάνεται ο ανταγωνισμός των τεχνικών εταιρειών για το Ελληνικό. Προσφορές για το νέο έργο προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ κατέθεσαν οι εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ, ABAΞ και η κοινοπραξία των εταιρειών INTRAKAT Mυτιληναίος.

Η διοίκηση της Lamda Development έχει αναφέρει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα βγουν στον αέρα τρεις μεγάλοι διαγωνισμοί έργων που θα αναπτύξει η Lamda Development στην έκταση του Ελληνικού.

Πρόκειται για το Marina Galleria, το retail park της Fourlis και το Vouliagmenis Mall, στην πλευρά του ακινήτου που γειτνιάζει με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, προϋπολογισμού 130 εκατ. και 350 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, καθώς και το αθλητικό κέντρο προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ.

Autohellas

Η Autohellas έχει προγραμματισμένη έκτακτη συνέλευση την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου με θέμα την έγκριση επιστροφής κεφαλαίου ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή. Yπάρχει καλό momentum για τη μετοχή.

Παγκρήτια Τράπεζα: Δύο επιτυχημένοι managers δείχνουν την κατεύθυνση

Ολοκληρώνεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις Τρίτη 11 Οκτωβρίου. Η αύξηση αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην αναδιοργάνωση και τον μετασχηματισμό της τράπεζας που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και ήδη υλοποιείται από τον Δημήτρη Δημόπουλο και τον Αντώνη Βαρθολομαίο.

Τα δύο στελέχη έχουν μεγάλη εμπειρία τόσο από τον τραπεζικό κλάδο (Δημόπουλος) όσο και από μεγάλες επιχειρήσεις. Ο κ. Βαρθολομαίος ήταν ένας από τους πλέον επιτυχημένους διοικητές της ΕΥΔΑΠ.

Τα αντληθέντα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της τράπεζας μέσω σημαντικών επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες και υποδομές. Θα επιτρέψουν επίσης τον εξορθολογισμό του δικτύου της, με παράλληλη επέκταση της φυσικής παρουσίας της πανελλαδικά, αξιοποιώντας το νέο γεωγραφικό αποτύπωμα που προκύπτει από τη συνένωση των δικτύων των τριών τραπεζών.

Βασικό άξονα του αναπτυξιακού σχεδιασμού αποτελεί παράλληλα η χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε τμήματα της αγοράς με ιδιαίτερη δυναμική όπως ο τουρισμός, η ενέργεια και ο μετασχηματισμός της πρωτογενούς παραγωγής.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ