Νέα
  • ΓΔ: 1276.28 +0.22%
  • Τζίρος: 40,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Τα «μυστικά» της Ιντρακόμ, οι κινήσεις Μυτιληναίου στο εξωτερικό και το «ρεύμα» της Ελλάκτωρ

Πηγή: Eurokinissi

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντίμον, είπε ότι η αμερικανική οικονομία «στην πραγματικότητα εξακολουθεί να πηγαίνει καλά» προς το παρόν και οι καταναλωτές είναι πιθανό να είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.

Ωστόσο ο Ντίμον προειδοποίησε ότι ένας «πολύ, πολύ σοβαρός» συνδυασμός αντικρουόμενων δυνάμεων είναι πιθανό να οδηγήσει τόσο την οικονομία των ΗΠΑ όσο και την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

Nasdaq: Πιέσεις στις μετοχές τεχνολογίας

Ο τεχνολογικός δείκτης κινείται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2020 με τις μετοχές των εταιρειών παραγωγής τσιπ να καταγράφουν βαριές απώλειες. Κινδυνεύουν πλέον και τα ψυχολογικά όρια των 10.000 μονάδων. Αν χαθούν αυτά, ουσιαστικά χάνεται όλη η άνοδος από τον Iούνιο 2020.

ΕΚΤ: Παρατηρήσεις δεδομένων μέχρι την τελευταία στιγμή

Τις δηλώσεις της κας Λαγκάρντ (μαζί ή ξεχωριστά από τις αυξήσεις επιτοκίων) περιμένουν οι αγορές στην Ευρώπη για να θέσουν τους στρατηγικούς στόχους ενόψει… Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου όταν κλείνουν τα βιβλία τους.

Προς το παρόν ισχύει αυτό που είπε η κα Λαγκάρντ κατά την προηγούμενη σύγκληση του Δ.Σ της ΕΚΤ, ότι δηλαδή τα μακροοικονομικά μεγέθη θα καθορίσουν την πολιτική. Οπότε τίποτε δεν θα μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Προς το παρόν οι επενδυτές θεωρούν ότι οδεύουμε σε μία δεύτερη μεγάλη αύξηση 0,75% αφού ο πληθωρισμός δεν τιθασεύεται. Πάντως κάποιοι εκτιμούν ότι εάν η Ευρώπη μπει από τον Οκτώβριο σε ύφεση, ίσως η ΕΚΤ διακόψει την επιθετική πολιτική στις αυξήσεις επιτοκίων.

DAX: Εχασε την άνοδο και έκλεισε στα ίδια επίπεδα

O γερμανικός δείκτης κινούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα κόντρα στις διεθνείς τάσεις, δηλαδή ήταν ανοδικός μέχρι και 0,6%. Σταδιακά, οι πωλητές σε μετοχές γερμανικής τεχνολογίας και χημικών οδήγησαν τον DAX σε οριακή άνοδο 0,07%. Στα ίδια δηλαδή επίπεδα με το χθεσινό άνοιγμα. Σας έχουμε πει ότι θα το δούμε πολλές φορές αυτό το σενάριο.

Eλληνικό χρηματιστήριο: Πολύ λίγες συναλλαγές, μηδενικές μεταβολές

«Λίγο» το ελληνικό χρηματιστήριο χθες. Ουσιαστικά κινήθηκε από τις αγορές ιδίων και τους market makers, τόσο όσο, να μην υποχωρήσει. Εκλεισε με μηδενική μεταβολή ο Γενικός Δείκτης, μία εξέλιξη που μάλλον δείχνει αμηχανία ενόψει μιας δύσκολης συνέχειας. Θετικό ήταν ότι χθες οι πωλήσεις ξένων είχαν περιοριστεί. Δηλαδή και να ήθελαν να πουλήσουν κανείς δεν αγόραζε. Πάντως χθες ο στόχος της στήριξης των 805 μονάδων κρατήθηκε. Δεν ξέρω για σήμερα, που μάλλον μπορεί να είναι και πάλι πτωτική η αγορά.

Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ) στον FTSE Large Cap - Νηνεμία χθες λόγω χαμηλών συναλλαγών

Τα προθεσμιακά συμβόλαια στον FTSE Large Cap (είναι και τα περισσότερα στην ελληνική αγορά παραγώγων) ήταν ελάχιστα χθες. Εμφανέστατη η αποφυγή σορταρίσματος. Οι περισσότεροι τα «ρόλαραν» στις επόμενες χρήσεις. Πάντως σε επίπεδο μετοχών η νευρικότητα ήταν εμφανέστατη γι’ αυτό είχαμε και πολλές αλλαγές.

Coca Cola HBC: Δυναμική κίνηση εξαιτίας forced αγορών

Η «μετοχή της ημέρας» ήταν αυτή της Coca Cola HBC που έκλεισε με μία αξιοσημείωτη άνοδο. Ουσιαστικά ήταν μία τεχνική κίνηση για να ανέβει λίγο η κεφαλαιοποίηση προκειμένου να παραμείνει στους διεθνείς δείκτες. Ακόμη και έτσι κράτησε ψηλά τον πήχη στο ελληνικό χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να ισορροπήσει.

Μυτιληναίος: Κίνηση στο εξωτερικό

Διαβάζουμε ότι ο όμιλος Μυτιληναίος θα κινηθεί για εργοστάσιο ενέργειας στο εξωτερικό. Πιθανόν. Ο κ. Μυτιληναίος έχει εκφράσει στον περίγυρό του στα διάφορα συνέδρια που έχει συμμετάσχει ότι η εποχή είναι καλή για τις ισχυρά κεφαλαιακές εταιρείες που μπορούν να στραφούν σε εξαγορές.

ΟΠΑΠ

Οριακή υποχώρηση για τη μετοχή που εν μέσω συνεδρίασης είχε έντονες αναταράξεις. Παραμένει λίγο υψηλότερα των 12 ευρώ η μετοχή και προκαλεί εντύπωση η αδυναμία της. Θα μοιράσει προμέρισμα σε λίγο διάστημα που διαμορφώνει μερισματική απόδοση 2,3% περίπου με το χθεσινό κλείσιμο. Εχει προηγηθεί και η μεγάλη διανομή μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου του καλοκαιριού.

Ιντρακόμ

Στηρίζεται η μετοχή με αγορές από φίλια χαρτοφυλάκια. Μαθαίνουμε ότι ετοιμάζει μία καλή σύμβαση σε χώρα του εξωτερικού την οποία κρατά καλά φυλαγμένη. Δεν είναι καιρός για δημοσιότητες όταν μάλιστα είναι και πολεμικό υλικό.

Ελλάκτωρ

Καλή συνεδρίαση χθες για τη μετοχή που παραμένει πάνω από τα 1,6 ευρώ. Αυξημένες και οι συναλλαγές. Οι εταιρείες του ομίλου θα διεκδικήσουν φέτος οτιδήποτε βγει σε διαγωνισμό. Αφού ξεφορτώθηκαν και το ακριβό δάνειο και έχουν ρευστότητα θα κινηθούν αναλόγως. Για να δούμε εάν και πότε θα ενσωματώσει τη REDS.

REDS: Δεν κρίθηκε εύλογο και δίκαιο το τίμημα των 2,48 ευρώ

Ο Προτείνων (ομιλος Ελλάκτωρ) προσφέρει 2,48 ευρώ σε μετρητά για κάθε μια Μετοχή που προσφέρεται στον Προτείνοντα από τους Μετόχους σύμφωνα με τον νόμο κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής (ήτοι από 04.10.2022 έως 03.11.2022). Το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα είναι εύλογο και δίκαιο, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 4 και 6 του Νόμου, βάσει της έκθεσης του χρηματοοικονομικού συμβούλου του Προτείνοντος, εταιρείας EUROCORP.

Το Δ.Σ. της Reds, έκρινε ότι το τίμημα το προσφερόμενο αντάλλαγμα των 2,48 ευρώ ανά Μετοχή δεν κρίνεται εύλογο και δίκαιο καθώς βρίσκεται εκτός και κάτω των ορίων του Εύρους Αξίας ανά μετοχή που αναφέρεται στην Έκθεση του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου. Σύμβουλος της REDS είναι η Euroxx.

Medicon

O κύκλος εργασιών της Μedicon στο εννεάμηνο 2022 καταγράφει αύξηση κατά 3,43% με τις πωλήσεις να διαμορφώνονται σε 13,8 εκατ. ευρώ έναντι 13,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Η αξία των εξαγωγών ανήλθε σε 2,30 εκατ. ευρώ έναντι 2,33 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2021, παρουσιάζοντας μικρή μείωση κατά 1,67%. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου καταγράφει αύξηση κατά 1,03% με τις πωλήσεις να διαμορφώνονται σε 15,4 εκατ. ευρώ έναντι 15,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Εκεί στη Medicon, «α’ ενιάμηνο» δεν υπάρχει. Ούτε α’ ούτε β’, ούτε «ενιάμηνο».

ETE: Eπενδυτικό Newsletter

Το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού προβλέπει επάνοδο σε πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% (€1,6 δισ.) του ΑΕΠ το 2023 από πρωτογενές έλλειμμα 1,7% (€3,6 δισ.) το 2022. Οι βασικοί παράγοντες που διαμορφώνουν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2022 είναι η υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων κατά 13,2% σε ετήσια βάση, υπερβαίνοντας κατά €4,6 δισ. (+9,1%) τον αντίστοιχο στόχο του Προϋπολογισμού 2022, καθώς και η μείωση των πρωτογενών κρατικών δαπανών κατά 4,0% του ΑΕΠ το 2022 ετησίως, λόγω της έντονης αύξησης του ΑΕΠ που υπερ-αντισταθμίζει την αύξηση τους σε απόλυτους όρους κατά 2% ετησίως εξαιτίας της πρόσθετης στήριξης εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ