Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Το momentum της ΕΥΔΑΠ και οι εξελίξεις στην Coca Cola HBC

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intimenews

Οποιος έβλεπε πόσο ήταν οι αμερικανικοί δείκτες στις 18.00 ώρα Ελλάδος και πώς ήταν στις 22.00 ώρα Ελλάδας θα πίστευε ότι μιλάμε για άλλη συνεδρίαση.

Από το -3% στις 18.00 ο Nasdaq βρέθηκε στο 2% στις 22.00, καταγράφοντας μια διακύμανση της τάξης των 550 μονάδων. Από τις 10.088 μονάδες βρέθηκε στις 10.630 μονάδες.

Αντίστοιχη μεταβλητότητα εμφάνισαν και ο Dow Jones και ο S&P 500 που επέστρεψαν σε υψηλότερα επίπεδα.

Οι λόγοι της μεταβλητότητας αυτής ήταν τεχνικοί (squeeze covering), στήριξη των εταιρειών των τιμών των μετοχών τους πάνω και κερδοσκοπικοί με αγορές στα χαμηλά επίπεδα.

Ουσιαστικά, οι δείκτες «χτύπησαν» σε ισχυρές στηρίξεις (ο S&P 500 στις 3.500 μονάδες) και αντέδρασαν. Πλέον ο Dow Jones από τις 28.600 μονάδες (στις 18.00 ώρα Ελλάδος) βρέθηκε στις 30.150 μονάδες στις 22.00 ώρα Ελλάδος, μια διακύμανση 1.500 μονάδων!

Πληθωρισμός ΗΠΑ: «Χρειάζεται πολλή δουλειά»

Ο αμερικανικός πληθωρισμός που οδήγησε σε μεγάλη πτώση τις αμερικανικές μετοχές κατά την έναρξή τους (ο δείκτης CPI βγήκε μεγαλύτερος απ’ ό,τι περίμεναν) ανάγκασε και τον πρόεδρο Μπάιντεν να δηλώσει ότι είναι η καταπολέμησή του θα είναι βασικός στόχος της κυβέρνησης και την υπουργό Οικονομικών κα Γέλεν ότι «χρειάζεται πολλή δουλειά να γίνει για να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός».

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κερδοσκοπία «εκ του συστάδην»

Το ίδιο σκηνικό στήθηκε και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η προσέγγιση των ισχυρών στηρίξεων (χαμηλά) οδήγησε σε μαζικές αγορές και επιστροφή σε επίπεδα δεικτών αρκετά υψηλότερα απ’ ό,τι αυτά της Τετάρτης. Επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτε.

Τα μακροοικονομικά προβλήματα παραμένουν, η γεωπολιτική ανησυχία αυξάνεται και οι επενδυτές (θεσμικοί και επιχειρήσεις) κερδοσκοπούν «εκ του συστάδην».

Ή αλλιώς, εάν δεν μπορείς να βρεις υψηλότερες τιμές, βρες χαμηλότερες τιμές απ’ ό,τι ήσουν. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την πορεία και των παραγώγων σε τέτοιες συνεδριάσεις.

ΧΑ: Δεν πρόλαβε την αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών

Το ελληνικό χρηματιστήριο έχασε την αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών χθες, οπότε σήμερα ίσως τη δούμε ετεροχρονισμένα. Ο Γενικός Δείκτης ίσως φτάσει την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας πάλι προς ή και πάνω από τις 820 μονάδες.

Δομική Κρήτης: Οι συνομιλίες με επενδυτές και η σοβαρότητα των μετόχων

Ο βασικός μέτοχος κ. Γ. Συνατσάκης απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τις εξελίξεις στην εταιρεία ανέφερε:

α) Ο εν λόγω μέτοχος βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στη ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ.

β) Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και ναι μεν έχει ξεκινήσει νομικός και οικονομικός έλεγχος της ΔΟΜΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (κατόπιν υπογραφής συμφωνητικών περί εμπιστευτικότητάς), όμως δεν υπάρχει καμία συμφωνία για οποιαδήποτε συναλλαγή και, επομένως, η τυχόν συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο μετοχικό σχήμα της ΔΟΜΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ και οι όροι αυτής θα εξαρτηθούν από την έκβαση των διαπραγματεύσεων. Είναι, επομένως, πρόωρο να αναφερθεί οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα κατάρτισης της συναλλαγής.

Οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στον κ. Συνατσάκη για την ειλικρίνειά του στην απάντηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, γιατί θυμηθήκαμε άλλη εισηγμένη (ασφαλιστική που εξαγοράστηκε πρόσφατα) που δύο μέρες πριν ανακοινώσει την εξαγορά της έλεγαν ότι ‘ δεν γνώριζαν τίποτε’ για εξαγορά. Διαφορά σοβαρότητας.

Coca Cola HBC

Στις 8 Νοεμβρίου οι αναλυτές θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον όμιλο.

Πάντως εάν κρίνουμε από την πορεία της μετοχής, τα αποτελέσματα 9μήνου θα είναι πολύ καλά, ενώ ο όμιλος δείχνει ότι έχει ξεπεράσει το σοκ του πολέμου στην Ουκρανία που στοίχισε το 30% της παραγωγής του (αγορών Ρωσίας και Ουκρανίας).

ΕΥΔΑΠ

Σε καλό momentum βρίσκεται η μετοχή της ΕΥΔΑΠ μετά και τη χθεσινή άνοδο, έχοντας επιστρέψει στα 7,27 ευρώ (με άνοδο άνω του 3%) από τα 7 ευρώ που ήταν τα χαμηλά μήνα.

Να υποθέσουμε ότι υπάρχουν και ειδήσεις πίσω απ’ αυτό το ράλι; Αν είναι αυτό που φαντάζεστε οι περισσότεροι, να σας πούμε ότι έχει ετεροχρονιστεί για το 2023.

ΟΛΠ

Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοίνωσε την αποδοχή παραίτησης του κ. Weng Lin από τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΠ Α.Ε. Για την αναπλήρωσή του θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Υπάρχουν δύο απόψεις, η αναπλήρωση να γίνει από το εσωτερικό (μηχανικό των ναυπηγείων) ή από το εξωτερικό.

Profile

Η Profile Software ανακοίνωσε ότι η τράπεζα UBCI (Union Bancaire pour le Commerce et I'Industrie) επέλεξε το Acumen.plus, το διεθνώς εφαρμοσμένο Σύστημα Διαχείρισης Διαθεσίμων, για την αποτελεσματική διαχείριση ολόκληρου του φάσματος του Treasury και της βελτιστοποίησης των λειτουργιών του, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Alpha Bank

O πρωταγωνιστικός ρόλος της Alpha Bank στη στήριξη των αναπτυξιακών και επενδυτικών προοπτικών της Ρόδου και των Δωδεκανήσων επιβεβαιώθηκε κατά τη διήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Διοίκησης της Alpha Bank υπό τον CEO του Ομίλου Βασίλη Ψάλτη, στις 10 και 11 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο τακτικών επαφών της τράπεζας με εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων σε όλη την Ελλάδα.

Tα 365 εκατ. των εκταμιεύσεων δόθηκαν αποκλειστικά σε επιχειρηματικές εκταμιεύσεις στο νησί τα τελευταία χρόνια.

JP Morgan: Προοπτικές ανόδου 8% στον MSCI Greece

Για τον δείκτη MSCI Greece, η τιμή-στόχος που δίνει η JP Morgan ανέρχεται στις 3,4 μονάδες από 3,14 μονάδες που είναι η τρέχουσα αποτίμηση. Με βάση τη μέθοδο bottom-up, το περιθώριο ανόδου είναι 8% και με βάση την top-down προσέγγιση το περιθώριο ανόδου εκτιμάται στο 10% και είναι στην τριάδα των αγορών που θα υπεραποδώσει του συνόλου για το 2022.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ