Νέα
 • ΓΔ: 1020.4 +0.02%
 • Τζίρος: 64,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η δυνατή συνεδρίαση της Fourlis, η Eurobank και το «πνεύμα αντιλογίας»

Πηγή: Eurokinissi

«Ξεφούσκωσε» η μεγάλη άνοδος της πρωινής συνεδρίασης και οι περισσότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με μικρές ανόδους.

Ισως ξαναδούμε το σενάριο του T+3 , δηλαδή, της ανόδου 3 συνεδριάσεων και μετά μίας διόρθωσης, όπως γίνεται το τελευταίο διάστημα. Τουλάχιστον έτσι δείχνουν τα futures σήμερα.

Οι αμερικανικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά μεν, αλλά γρήγορα βγήκαν πωλητές κυρίως σε τεχνολογικές μετοχές.

Oπως έχουμε πει, τίποτε δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Μάλλον έχουν προεξοφληθεί τα χειρότερα και περιμένουμε να δούμε εάν θα βγουν καλύτερες ειδήσεις.

Bρετανικό χρηματιστήριο

Παραμένει το βρετανικό χρηματιστήριο χωρίς μεγάλες απώλειες (περίπου 8-10% από τα υψηλά έτους) ανάμεσα στα ισχυρά ευρωπαϊκά.

Ούτε τώρα με την μεγάλη κρίση σε πολιτική και οικονομία, δεν διορθώνει έντονα. Υπόδειγμα ανθεκτικότητας οι βρετανικές μετοχές.

Εν αντιθέσει βέβαια με τα βρετανικά ομόλογα που οι αποδόσεις τους τείνουν να ξεπεράσουν αυτές των ελληνικών.

Γενικός Δείκτης: Και τώρα τί;

Φτάσαμε στο ορόσημο των 850 μονάδων και τώρα πού πάμε; Στο πτωτικό σενάριο, εάν διορθώσουν οι τράπεζες κατά 1% πάμε μεταξύ των 840-850 μονάδων, εάν διορθώσουν τα μη χρηματοοικονομικά blue chips η πτώση θα είναι μέχρι τις 845 μονάδες, ενώ εάν διορθώσουν τράπεζες και μη χρηματοοικονομικά blue chips κατά 1% τότε πάμε κάτω από τις 840 μονάδες.

Βέβαια, πάντα υπάρχει το σενάριο της ανόδου και εκεί οι 860-865 μονάδες αποτελούν την επόμενη αντίσταση.

ΟΠΑΠ

Η μετοχή του ΟΠΑΠ βρίσκεται σε ακτίνα των 13 ευρώ και τώρα έχει σειρά το μέρισμα που θα αποκοπεί στις 20 Οκτωβρίου και θα μοιραστεί στις 9 Νοεμβρίου.

Θα προηγηθεί η επανεπένδυση μερίσματος για όσους θέλουν.

Fourlis

Πολύ δυνατή συνεδρίαση και σε άνοδο τιμής και σε όγκο συναλλαγών η Fourlis.

Είχαμε επισημάνει ότι η μετοχή ήταν σχετικά υποτιμημένη τόσο ως προς τα αποτελέσματα 6μηνου όσο και ως προς τις επενδύσεις που έχει κάνει και την εξωστρέφειά του.

PROFILE: Nέα συνεργασία στη Νορβηγία

Η Profile Centevo, κορυφαίος πάροχος λογισμικού Asset & Fund Management στις Σκανδιναβικές χώρες και μέλος της Profile Software, ανακοινώνει ότι η εταιρεία Forte Fondsforvaltning AS υλοποίησε τη λύση Asset Management, ως μέρος της πλατφόρμας Centevo Suite, βελτιώνοντας τις λειτουργίες Διαχείρισης Κεφαλαίων της.

Η ευέλικτη και νέα front-end λύση asset management, θα συμβάλλει σημαντικά στην αυτοματοποίηση, τη βελτιστοποίηση και την αποτελεσματική διαχείριση των Asset & Fund Management λειτουργιών της, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στην επίτευξη ελέγχου της συμμόρφωσης.

ΔΕΗ

Eντονα ανοδικά η μετοχή της ΔΕΗ. Η άνοδος οφείλεται κυρίως στην είσοδο νέων funds και στην αύξηση των μετοχών των παλαιότερων funds.

Σε 10,02%, ήτοι 23.240.603 μετοχές, ανήλθε στις 8/9 η συμμετοχή πελατών της Silchester International Investors LLP επί των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΕΗ.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Silchester έχει την ιδιότητα του διαχειριστή επενδύσεων για τους παρακάτω πελάτες της:

 • Silchester International Investors International Value Equity Trust,
 • Silchester International Investors International Value Equity Taxable Trust,
 • Silchester International Investors International Value Equity Group Trust,
 • Silchester International Investors Tobacco Free International Value Equity Trust,
 • The Calleva Trust,
 • The Kiltearn Global Equity Fund,
 • The Silchester Global Equity (Ireland) Fund,

Εurobank

Εκτίναξη στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης για τη μετοχή της Eurobank. Η μετοχή ξεπέρασε τα 0,95 ευρώ και έκανε υψηλό τριμήνου.

Μπορεί να φτάσει και το 1 ευρώ που είχε προ εξαμήνου. Eντονη κινητικότητα από την πλευρά της Fairfax και ο Prem Watsa αποκτά και σπίτι στην Ελλάδα.

Τράπεζα Πειραιώς

Σημαντική άνοδο που βασίστηκε στις φήμες ότι η Τράπεζα Πειραιώς προτίθεται να πουλήσει ένα ποσοστό πάνω από 20%.

Η αλήθεια είναι ότι όντως θα πουλήσει ποσοστό, όμως ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί τι ποσοστό θα είναι αυτό και κυρίως ποιοι θα το διεκδικήσουν. Γενικότερα, ο όμιλος Πειραιώς θα γίνει πιο εξωστρεφής.

Coca Cola HBC: «Πνεύμα αντιλογίας»

Τον «αντιθετικό» χαρακτήρα της έδειξε η μετοχή. Μετά από την έντονη άνοδο όταν οι άλλες μετοχές υποχωρούσαν, τώρα υποχώρησε (όταν τα άλλα blue chips ανέβαιναν).

Γνώριμη συμπεριφορά εδώ και χρόνια.

ΕΛΤΟΝ

O κύκλος εργασιών για το εννεάμηνο 2022 ανέρχεται στα 148 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο, της τάξεως του 35% σε σχέση με τα 109 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρήσης.

Ικτίνος

Η Ικτίνος κινείται με πλάνο και μεθοδικότητα και ψάχνει συνεχώς νέους πελάτες και αγορές για να διοχετεύσει τα ελληνικά μάρμαρα. Από τις 3 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου στελέχη της εταιρείας ήταν στο Παρίσι, όπου η Ικτίνος είχε περίπτερο στη διεθνή έκθεση Batimat στο εκθεσιακό κέντρο Paris Expo Porte de Versailles.

Εκεί παρουσιάστηκε το σύνολο των μαρμάρων που διαθέτει η εταιρεία και εξάγει σε περισσότερες από 90 χώρες.

H επόμενη συμμετοχή της Ικτίνος για την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της θα είναι σε έκθεση στο DUBAI, στην “BIG 5 DUBAI”, 5 με 8 Δεκεμβρίου, στοχεύοντας στη σύσφιξη των σχέσεων με τους ήδη υπάρχοντες πελάτες, τόσο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όσο και στις γειτονικές χώρες (Κατάρ, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία), αλλά και τη γνωριμία με νέους.

Η συγκεκριμένη αγορά είναι ιδιαίτερα δυναμική και οι ανάγκες της σε μάρμαρο είναι κυρίως για μεγάλα έργα, όπως πύργους, τζαμιά και συγκροτήματα ιδιωτικών βιλών.

 • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ