Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ο χρησμός Πάουελ «βύθισε» τους αμερικανικούς δείκτες

Πηγή: AP

Από ανατροπή σε ανατροπή κινήθηκε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, με το τελικό αποτέλεσμα να βρίσκει τους δείκτες στο... βαθύ «κόκκινο». 

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με σημαντική πτώση κατά 505 μονάδες ή 1,55%, στις 32.147,76 μονάδες. Ακόμη μεγαλύτερη πτώση για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq που έχασε 3,3% ή 366 μονάδες, στις 10.524,80, ενώ σημαντική ήταν και η πίεση προς τον S&P 500, που προσγειώθηκε στις 3.759,69 μονάδες μειωμένος κατά 2,5% (96 μονάδες)

Ουσιαστικά το κλίμα άλλαξε άρδην μέσα στο τελευταίο δίωρο, σαν αποτέλεσμα των δηλώσεων που έκανε ο Τζερόμ Πάουελ μετά το πέρας της συνεδρίασης της Federal Reserve

To συμβούλιο ενέκρινε μια ακόμη δυναμική άνοδο των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, στο 4% και στην ανακοίνωση της έστειλε... σήμα για πιθανή επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης τους. Η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε την αγορά, στέλνοντας τον Dow σε ένα μίνι ράλι που άγγιξε και τις 300 μονάδες. Ωστόσο, το κλίμα αυτό δεν διατηρήθηκε. 

Αιτία ήταν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, που υιοθέτησε έναν σαφώς πιο... γερακίσιο τόνο. Ο κ. Πάουελ υποστήριξε πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να καλυφθεί μέχρι την σταθεροποίηση των τιμών και μάλιστα επιβεβαίωσε πως στο τραπέζι της επόμενης ή μεθεπόμενης συνεδρίασης της FOMC (Δεκέμβριο ή Ιανουάριο) πιθανότατα θα τεθεί μια μικρότερη αύξηση των επιτοκίων, πιθανότατα κατά 50 μονάδες βάσης. Όμως, υποστήριξε επίσης πως με βάση τα οικονομικά δεδομένα, το τελικό ύψος των επιτοκίων θα είναι υψηλότερο. 

Το τελευταίο ήταν και το στοιχείο κλειδί που έφερε τα πάνω-κάτω στη Wall Street. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ