Νέα
  • ΓΔ: 1035.72 +1.41%
  • Τζίρος: 46,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η δίκαιη αποτίμηση Μυτιληναίου, η δυνατή Alpha Bank και η κόπωση της ΔΕΗ

Πηγή: Eurokinissi

Το ότι θα γινόταν αύξηση επιτοκίων από τη Fed κατά 75 μονάδες βάσης ήταν αναμενόμενο από τους περισσότερους επενδυτικούς οίκους.

Αυτό που περίμεναν ήταν η «αφήγηση» του κ. Πάουελ σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού και τις μελλοντικές κινήσεις. Και ο κ. Πάουελ ήταν αρκούντως αινιγματικός.

«Ο δρόμος για τον στόχο του 2% πληθωρισμού, θα είναι μακρύς», είπε υπονοώντας μία μεγάλη χρονική σειρά αυξήσεων.

Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι επόμενες αυξήσεις επιτοκίων να είναι μικρότερες. Πάντως, οι ξένοι οίκοι ήταν πλέον σαφείς: Οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων φέρνουν ύφεση στην οικονομία.

Αμερικανικές αγορές: Ο φόβος της ύφεσης φέρνει ρευστοποιήσεις

Οι αγορές άκουσαν τις απόψεις του κ. Πάουελ και αφουγκράστηκαν ύφεση στην αμερικανική οικονομία.

Μετά τις δηλώσεις του ξέσπασε ένα «μπουρίνι» ρευστοποιήσεων στις αμερικανικές αγορές.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με σημαντική πτώση κατά 505 μονάδες ή 1,55%, στις 32.147,76 μονάδες. Ακόμη μεγαλύτερη πτώση για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq που έχασε 3,3% ή 366 μονάδες, στις 10.524,80, ενώ σημαντική ήταν και η πίεση προς τον S&P 500, που προσγειώθηκε στις 3.759,69 μονάδες μειωμένος κατά 2,5% (96 μονάδες)

Ευρωπαϊκές αγορές: Χθες γλύτωσαν, σήμερα τι θα γίνει;

Πτωτικά μεν, αλλά χωρίς... υστερίες πωλήσεων αντέδρασαν οι ευρωπαϊκές αγορές χθες. Βέβαια, έκλεισαν πολύ πριν γίνουν οι δηλώσεις Πάουελ.

Η σημερινή ημέρα προβλέπεται αρκετά δύσκολη, καθώς όσοι δεν πρόλαβαν να ρευστοποιήσουν χθες θα το πράξουν σήμερα.

O γερμανικός DAX υποχώρησε 0,61%, ο γαλλικός CAC 0,81%, o ολλανδικός AEX 0,9%, λόγω της αρνητικής έκθεσης της ολλανδικής βιομηχανίας στο ενεργειακό κόστος, ενώ και ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,58%.

Mυτιληναίος

Δίκαιη αποτίμηση στα 18 ευρώ βλέπει η χρηματιστηριακή «Ν. Χρυσοχοίδης ΑΧΕΠΕΥ» τη μετοχή του ομίλου Μυτιληναίου.

Ο όμιλος έχει αξιοποιήσει την άνοδο των τιμών μετάλλων στην μετά-πανδημική περίοδο, έχει επεκταθεί σε πολλές επενδύσεις και ισχυροποιεί τον ισολογισμό του.

Η μετοχή είχε χθες μία πολύ δυνατή συνεδρίαση και έκλεισε κοντά στα 17 ευρώ (16,94 ευρώ) με αυξημένες συναλλαγές.

Autohellas

Συνέχισε το μίνι ράλι της η μετοχή της Autohellas μετά και την πρόσφατη ανακοίνωση εξαιρετικών αποτελεσμάτων.

Ουσιαστικά οι επενδυτές ποντάρουν στη συνέχιση της ανοδικής πορείας λόγω της ανόδου τουρισμού και της επαγγελματικής μίσθωσης αυτοκινήτων.

Ο όμιλος όμως και σχέδια επέκτασης μέσω εξαγορών. Αλλά είναι νωρίς για κάτι τέτοιο.

Alpha Bank: Η δυνατή συνεδρίαση επανάφερε τη μετοχή

Κράτησε υψηλά τη σημαία του τραπεζικού κλάδου η Alpha Bank. Κινήθηκε ανοδικά από την αρχή της συνεδρίασης (2,11%) και με αυξημένους όγκους συναλλαγών.

Ο δρόμος για την υπέρβαση του 1 ευρώ είναι ανοικτός, ακόμη και εάν υπάρξουν μικροδιορθώσεις στις επόμενες συνεδριάσεις.

ΟΠΑΠ: Προσβλέπει και σε αύξηση τζίρου λόγω Μουντιάλ

Αφού ξεπέρασε τις προσωρινές μικροδιορθώσεις λόγω της επανεπένδυσης του μερίσματος σε χαμηλότερα επίπεδα, η μετοχή του ΟΠΑΠ επέστρεψε πάνω από τα 12,5 ευρώ, επίπεδα που έχει συσσωρεύσει για αρκετό διάστημα.

Εχει μπροστά του και το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ που θα μεγιστοποιήσει τα έσοδά του σε μία -παραδοσιακά- άγονη περίοδο.

ΕΤΕ: Σε υψηλά 3μηνου η μετοχή

Για τη μετοχή της ΕΤΕ σας έχουμε πει αρκετές φορές, ότι τα «έξυπνα» χαρτοφυλάκια αγοράζουν πέριξ των 3 ευρώ, αδιαφορώντας εάν η τιμή είναι ακριβή ή φθηνή. Προσβλέπουν στο μέλλον του ομίλου.

Η μετοχή μετά το χθεσινό κλείσιμο βρίσκεται στα υψηλά 3 μηνών. Μεγάλη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα 9μηνου.

Coca Cola HBC

Δυναμική ήταν η κίνηση της μετοχής της Coca Cola HBC χθες σε ό,τι αφορά την άνοδο της μετοχής, αλλά με πολύ χαμηλές συναλλαγές.

Κινείται το τελευταίο 2μηνο μεταξύ των 21,5 και των 24 ευρώ.

Noval Property: Εμφαση στην «πράσινη ανάπτυξη»

Στην ομιλία του σε πρόσφατο συνέδριο για τα ακίνητα, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Καπετανάκος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθεί η Noval Property, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία από τα πρώτα της βήματα έχει ευθυγραμμίσει το πλάνο ανάπτυξης των έργων της, με τις πιο σύγχρονες τάσεις στον τομέα των ακινήτων.

Το γεγονός αυτό, την έχει καταστήσει πρωτοπόρο στην ελληνική αγορά, όσον αφορά την ανάπτυξη πράσινων κτηρίων, τη μετατροπή του υπάρχοντος κτηριακού αποθέματος σε σύγχρονο και βιώσιμο, καθώς και τις αστικές αναπλάσεις.

H Noval Property επενδύει σε κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα και πάρκα, logistics, ξενοδοχεία και κατοικίες. Πάνω δε από το 25% του χαρτοφυλακίου της αποτελείται ήδη από κτήρια με πράσινες περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις, όπως LEED και BREEAM In-Use.

ΔΕΗ: Aνοδικά, αλλά με σημάδια κόπωσης

Συνεχίστηκε η άνοδος της μετοχής της ΔΕΗ, αλλά δεν είχε την προηγούμενη ορμητικότητα και έδειξε σημάδια κόπωσης.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει σήμερα κάποια παύση στο μίνι ράλι.

Εpsilon Net

H Digital4U, μέλος του Ομίλου Epsilon Net, ανέλαβε την υλοποίηση Ecommerce & Digital Marketing έργου στην Navy & Green, μια από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρίες παραγωγής και πώλησης ανδρικών ενδυμάτων.

Στόχος είναι η αναβάθμιση όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της, η ταχύτερη απόκριση και ενημέρωση του κοινού της και εν γένει η συνολική της ψηφιακή παρουσία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Χρηματιστηριακές: Μερίδια 10μηνου

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το μήνα Οκτώβριο, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 22%, ενώ η εταιρεία ήταν πρώτη επίσης την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, με μερίδιο αγοράς 23,5%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ανήλθε σε 437,76 εκατ. ευρώ και το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε στο 21,83%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 18,02% και στην τρίτη θέση, η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 14,02%.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ