Νέα
  • ΓΔ: 1027.81 +0.43%
  • Τζίρος: 28,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: O CEO της δεκαετίας, το ρεκόρ της Motor Oil και η Γέφυρα της ΑΚΤΩΡ

Οι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνουν σύντομα μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων, αφού αξιολογήσουν τον αντίκτυπο που έχει η νομισματική πολιτική στην οικονομία, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που δημοσιεύθηκαν χθες Τετάρτη. Εξέφρασαν την ανησυχία τους για κινδύνους που θα υποστεί  το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην περίπτωση που η Fed συνεχίσει να πιέζει με τον ίδιο επιθετικό ρυθμό.

Aμερικανικοί δείκτες

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στο μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής συνεδρίασης. Ο Dow Jones έχει εδραιωθεί για τα καλά πάνω από τις 34.000 μονάδες. Ο S&P 500 βρίσκεται σταθερά στις 4.000 μονάδες και ο Nasdaq προσπαθεί να εδραιωθεί για τα καλά πάνω από τις 11.200 μονάδες. Γενικά η εικόνα των αμερικανικών αγορών εν μέσω κρίσης είναι πολύ ενθαρρυντική. Δεν γνωρίζουμε όμως τι θα γίνει τον Δεκέμβριο.

Motor Oil – Έσπασε το ρεκόρ του 1 δις. Ευρώ κερδών στο 9μηνο

Την μεγαλύτερη ιστορικά κερδοφορία του πέτυχε ο όμιλος της Motor Oil στο 9μηνο 2022. Παρουσίασε καθαρά κέρδη 1,007 δισ. ευρώ ή 9,15 ευρώ ανά μετοχή, έναντι των 206 εκατ. ευρώ ή 1,86 ευρώ ανά μετοχή που είχε ανακοινώσει στο ίδιο διάστημα πέρυσι.

Τα συνολικά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 12,666 δισ. ευρώ από τα 7,143 δισ. πέρυσι.
Σε επίπεδο τριμήνου, η Motor Oil την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου παρουσίασε κέρδη καθαρά κέρδη 321 εκατ. ευρώ από τα 85 εκατ. ευρώ κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.
Στο ίδιο διάστημα, τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 4,7 δισ. ευρώ σημαντικά αυξημένα από τα 2,98 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

Cenergy – Ένα μεγάλο έργο στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον ΑΔΜΗΕ

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε ότι ανατέθηκε από τον ΑΔΜΗΕ στην Hellenic Cables, η υποβρύχια ηλεκτρική διασύνδεση Λαύριο-Σέριφος και Σέριφος-Μήλος στο πλαίσιο της Δ’ φάσης διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνολικού μήκους 170 χλμ. Το έργο επιλύει το ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας των νησιών και συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 με την απόσυρση ρυπογόνων μονάδων παλαιάς τεχνολογίας. Το έργο που θα ενσωματώσει ενεργειακά τη Μήλο και τη Σέριφο στο ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας εντάσσεται στην τέταρτη και τελευταία φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων και θα ολοκληρωθεί το 2024.

Tράπεζα της Ελλάδος- Γ. Στουρνάρας

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο κ. Στουρναρας σε Podcast. “Πιστεύω ότι του χρόνου ο πληθωρισμός στην Ευρώπη θα είναι γύρω στο 5,5%, άρα πολύ χαμηλότερος από σήμερα που είναι περίπου 10%. Αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην προσδοκώμενη και προβλεπόμενη μείωση της τιμής της ενέργειας. Όλα τα future markets, ακόμα και της ηλεκτρικής ενέργειας, δείχνουν ότι πάμε σε μείωση.»

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Ελλάκτωρ  Αύξηση συμμετοχής στη ΓΕΦΥΡΑ με ιδιαίτερη σημασία  

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε  υπέγραψε συμφωνία  μεταξύ της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ και της ΑΒΑΞ Α.Ε., συμφωνία για την αγορά μετοχών των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε..

Οι μετοχές αντιστοιχούν σε ποσοστά 5,69% και 6,35% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου των ανωτέρω εταιρειών αντιστοίχως. Η συγκεκριμένη συναλλαγή ολοκληρώθηκε σήμερα με συνολικό αντάλλαγμα ύψους 16,6 εκατ. Η συμμετοχή της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ στην ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. ανέρχεται πλέον σε 27,71% και 29,48% αντίστοιχα.

H Eλλάκτωρ θα ανακοινώσει σήμερα (μετά την λήξη της συνεδρίασης) τα αποτελέσματα 9μηνου. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους εγχώριους επενδυτές.

Lamda Development – Πολλές κουβέντες λίγα αποτελέσματα για την Lamda Development

Τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, της LAMDA Development για το Εννεάμηνο 2022 ανήλθαν σε ζημία 55,2 εκατ ευρώ  έναντι κερδών 209,6 εκατ. Ευρώ  την αντίστοιχη περίοδο το 2021. Επισημαίνεται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του Εννεαμήνου 2021 περιλάμβαναν τη θετική επίπτωση ποσού 306,1 εκατ. Ευρώ βάσει της επανεκτίμησης της αξίας των Επενδυτικών Ακινήτων που περιλαμβάνονται στην  «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» από τον ανεξάρτητο εκτιμητή.

Εξαιρουμένων των εξόδων σχετικά με την  αξιοποίηση του ακινήτου στο Ελληνικό (36,7εκ) και των χρηματοοικονομικών εξόδων που  δεν έχουν επίπτωση στα ταμειακά διαθέσιμα και αφορούν τη λογιστική αναγνώριση  μελλοντικών υποχρεώσεων6 σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου στο Ελληνικό (27,6  εκατ), τα αναπροσαρμοσμένα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε κέρδος €9,2εκ (έναντι κερδών 238,9 εκατ την αντίστοιχη περίοδο το 2021).

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ - O CEO της δεκαετίας και η πιο περίεργη εξαγορά της δεκαετίας

Τι θα λέγατε για μία εταιρεία που εξαγοράζεται από έναν γερμανικό πολυεθνικό κολοσσό (Allianz) με premium 30%, ο πρόεδρός της εξαγορασθείσης κερδίζει 50 εκατ. Ευρώ (στα 80 χρόνια του παρακαλώ) και επιπλέον μπαίνει CEO στην εξαγοράζουσα εταιρεία και βάζει και τα δικά του στελέχη στο Δ.Σ;  Κύριε Γεωργακόπουλε κερδίζετε το τίτλο του «επιχειρηματία της δεκαετίας»

Profile: Ισχυρή παρουσία στο λογισμικό της Επικουρικής Ασφάλισης

Η Profile Software, προχώρησε την ολοκλήρωση του έργου της διαδικτυακής πύλης teka.gov.gr, για λογαριασμό του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), καθώς και της online εφαρμογής myTEKA, η οποία αλλάζει τα δεδομένα στον τρόπο ενημέρωσης των πολιτών, για την εξέλιξη του επενδυτικού τους χαρτοφυλακίου.

Η πύλη παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες και χρήσιμους οδηγούς για την ψηφιακή υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών, όπως έλεγχο υπαγωγής εργαζομένου στο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης, ηλεκτρονική υποβολή ΑΠΔ, οικονομική καρτέλα εργοδότη και μεταφορά καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ στο ΤΕΚΑ.

Παράλληλα, η Profile Software ολοκλήρωσε το έργο της online εφαρμογής myTEKA, η οποία έχει τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία. Το myΤΕΚΑ είναι η ενημερωτική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΤΕΚΑ, η οποία επιτρέπει στους ασφαλισμένους την άμεση πρόσβαση στον ατομικό τους λογαριασμό

Lavipharm – Αναδιαρθρώνει τον δανεισμό του ο όμιλος

Ο  Όμιλος προχώρησε στην τροποποίηση προϋφιστάμενων βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων με κεφαλαιοποίηση των τόκων τους σε δάνεια τακτής λήξης. Τα δάνεια επιβαρύνονται με κυμαινόμενο επιτόκιο το οποίο συντίθεται με Euribor πλέον σταθερού περιθωρίου βάσει των σχετικών συμβάσεων. Η αποπληρωμή των δανείων τακτής λήξης, προβλέπεται από τις συμβάσεις σταδιακά μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ