Νέα

Χρηματιστήρια: Συνεχίστηκε το ανοδικό bear market rally - Στις 920 μονάδες ο ΓΔ

Πηγή: Eurokinissi

Με τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές να είναι κλειστές, οι ευρωπαϊκές συνέχισαν μόνες τους το ανοδικό bear market rally, φτάνοντας σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα και έχοντας καλύψει, οι περισσότερες, τις απώλειες της διόρθωσης του Σεπτεμβρίου.

Οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται σε υψηλά τριμήνου και δείχνουν ότι μπορεί να κλείσουν και τα κενά του 6μηνου.

Λίγο μετά τις 17.00 ο δείκτης DAX βρίσκονταν στις 14.520 μονάδες με ανοδική κατεύθυνση, ο γαλλικός CAC ξεπερνούσε τις 6.700 μονάδες, ο ιταλικός MIB τις 24.700 μονάδες.

Ο βασικός λόγος για το bear market rally του Νοεμβρίου μέχρι σήμερα είναι οι προσδοκίες ότι οι κεντρικές τράπεζες θα μειώσουν τους ρυθμούς αύξησης επιτοκίων και ίσως αποφευχθεί έτσι η ύφεση.

ΧΑ: Εφτασε τα επίπεδα των 920 μονάδων με άνοδο στα blue chips

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης με την έναρξη έφτασε τις 910 μονάδες και λίγο αργότερα ξεπέρασε τις 915, «φλερτάροντας» με τα επίπεδα των 920 μονάδων.

Η άνοδος προήλθε από την υπεραπόδοση των τραπεζικών και κάποιων μη χρηματοοικονομικών blue chips, που βασίστηκε στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Διυλιστήρια (Motor Oil, ΕΛΠΕ), Εμπορικές (Φουρλής, Jumbo), ταξίδια-μεταφορικές, τηλεπικοινωνίες (ΟΤΕ), ενέργεια (ΔΕΗ, Μυτιληναίος) ήταν οι μετοχές που έδωσαν την ώθηση.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 919,78 μονάδες με άνοδο 1,48%. Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 55 εκατ. ευρώ. Aπό τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 70 έκλεισαν ανοδικά και οι 38 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξήθηκε κατά 1,77% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,49%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι τράπεζες 2,74%, οι πετρελαιακές 2,22%, τα ταξίδια 1,41%, οι εμπορικές 1,25%, οι χρηματοοικονομικές 1,16% και οι τηλεπικοινωνίες 1%.

Χαρακτηριστικό της ανόδου ήταν ότι ουδείς κλαδικός δείκτες κατέγραψε υποχώρηση. Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν οι Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Eurobank , ΟΠΑΠ και Motor Oil.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ