Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Οριακές μεταβολές και χαμηλές συναλλαγές στα ξένα χρηματιστήρια

Πηγή: Eurokinissi

Χωρίς τάση και με μικρές μεταβολές κινούνται οι διεθνείς χρηματιστηριακοί δείκτες κατά τις 17.00 ώρα Ελλάδος. Οι 3 μεγαλύτεροι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, κινούνταν με μικρές ανοδικές, ενώ και στην Ευρώπη οι μεταβολές, θετικές ή αρνητικές, ήταν πολύ μικρές.

Στο επίκεντρο των εξελίξεων, πέρα από τα αμιγώς οικονομικά μεγέθη κυριαρχεί η αποτυχία του πειράματος «zero covid infections» που επιχείρησε η κινέζικη κυβέρνηση και ταρακούνησε με εξεγέρσεις και την κινέζικη ηγεσία αλλά και προβλημάτισε ξένες εταιρείες (όπως η Apple) που έχουν παραγωγή εκεί.

Xωρίς πυξίδα και με χαμηλές συναλλαγές οι ευρωπαικές αγορές

Στην Ευρώπη, λίγο μετά τις 17.00, ο γερμανικός DAX υποχωρούσε οριακά (-0,04%), ο γαλλικός CAC αντίθετα κατέγραφε άνοδο 0,35%, ο ιταλικός MIB είχε άνοδο 0,32%  και ο πανευρωπαικός Eurostoxx είχε άνοδο 0,17%.  Κύριο χαρακτηριστικό των συνεδριάσεων ήταν οι χαμηλές συναλλαγές. Οι αγορές προβληματίζονται κυρίως για τις μεταβολές επιτοκίων τον Δεκέμβριο και τις οικονομικές εξελίξεις (εν αναμονή ύφεσης) το 2023.

Ελληνικό χρηματιστήριο : Πρωταγωνίστριες οι πετρελαικές-διυλιστήρια

Οι μετοχές των πετρελαικών εταιρειών (διυλιστηρίων) ήταν οι πρωταγωνίστριες της συνεδρίασης για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι τα εξωπραγματικά αποτελέσματα 9μηνου που έχουν ανακοινώσει (ΕΛΠΕ και Motor Oil) και ο δεύτερος λόγος ότι το πετρέλαιο συνεχίζει ανοδικά.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 911,91 μονάδες με άνοδο 0,53%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 59,3 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 51 έκλεισαν ανοδικά και οι 46 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 0,61% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης είχε οριακή άνοδο 0,07%. 

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι πετρελαιακές (3,08%), οι βιομηχανικές (1,42%), τα ταξίδια-μεταφορές (1,14%) ενώ άνοδο είχε και ο τραπεζικός κλάδος (0,33%). Στους κλάδους με την μεγαλύτερη υποχώρηση βρέθηκαν οι τηλεπικοινωνίες (-1,46%) με νέα υποχώρηση της μετοχής του ΟΤΕ, οι πρώτες ύλες (-0,9%), οι εμπορικές (-0,42%). Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν οι ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Jumbo. 

H σταθεροποιητική συνεδρίαση διατήρησε τα επίπεδα των 910 μονάδων και το τέλος του μήνα θα δείξει εάν θα κινηθεί η αγορά προς τις 900 μονάδες ή θα επιστρέψει προς τις 920 μονάδες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ