Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΧΑ: Πληθωρισμός, Πάουελ και rebalancing MSCI Greece καθόρισαν τη συνεδρίαση

Πηγή: Eurokinissi

Πλούσια η χρηματιστηριακή ειδησιογραφία κατά την τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου. Ο πληθωρισμός (εκτιμήσεις της Eurostat) στην Ευρωζώνη, η επικείμενη ομιλία Πάουελ στη Fed στην Αμερική και το rebalancing του MSCI Greece ήταν τα 3 γεγονότα που διαμόρφωσαν την χρηματιστηριακή εικόνα σε Ευρώπη, Αμερική και Ελλάδα.

Οι ευρωπαϊκές εξελίξεις βασίστηκαν κυρίως στο γεγονός ότι ο μεσοσταθμικός πληθωρισμός της Ευρωζώνης έχει υποχωρήσει τον Νοέμβριο (εκτίμηση) σύμφωνα με την Eurostat. Εκτίμηση για μείωση πληθωρισμού στο 9% κάνει και για την Ελλάδα.

Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές είχαν μεικτές μεταβολές αρχικά, αλλά στη συνέχεια επικράτησαν οι αγοραστές. Στις 17.30 ώρα Ελλάδος, ο γερμανικός DAX αυξάνονταν κατά 0,15%, ο γαλλικός CAC είχε άνοδο 0,58%, ο ιταλικός MIB άνοδο 0,16% και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 είχε άνοδο 0,49%.

Στην Αμερική, οι επενδυτές ανέμεναν την ομιλία Πάουελ αργά το απόγευμα (ώρα Ελλάδος). Οι τάσεις στις αμερικανικές αγορές ήταν μεικτές με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,63%, ο S&P 500 μειώνονταν κατά 0,31% και ο Nasdaq αυξήθηκε κατά 0,23%.

ΧΑ: Το rebalancing στον MSCI Greece  αύξησε τις συναλλαγές

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, το rebalancing στον δείκτη MSCI Greece έφερε μεγάλο όγκο συναλλαγών (290 εκατ. ευρώ) με αυξημένες συναλλαγές σε Τέρνα Ενεργειακή (είχε αποφασιστεί η ένταξή της για σήμερα) με 26,6 εκατ. ευρώ και στον ΟΤΕ με 19,84 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε πολύ μικρό εύρος διακύμανσης (περίπου 4 μονάδες) και τελικά έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος (0,05%) στις 912,33 μονάδες. 

Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 42 έκλεισαν ανοδικά και οι 65 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 0,17%, ο δείκτης FTSE Mid Cap υποχώρησε κατά 0,47%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (1,36%), Τεχνολογίας (1,22%), Πρώτες Υλες (0,83%), Τράπεζες (0,52%).

Ωστόσο, η άνοδος αυτών των κλάδων ήταν αντίρροπη με την υποχώρηση Εμπορίου (-2,81%), Κατασκευών (-0,44%), Χρηματοοικονομικών (-0,43%), Τηλεπικοινωνιών (-0,2%).

Oι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Alpha Bank, Μυτιληναίος , ΟΠΑΠ, ΕΤΕ και Eurobank.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ