Νέα
  • ΓΔ: 1013.17 -0.69%
  • Τζίρος: 54,00 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η νέα διόρθωση του ΟΤΕ, και ο «πίθος των Δαναΐδων» της Attica Bank

Πηγή: Eurokinissi

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου είναι από τις λίγες διοργανώσεις που παραμερίζονται τα πάντα μπροστά στη «Θεά Μπάλα».

Ο παγκόσμιος στοιχηματισμός βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, οι υπάλληλοι τραπεζών και χρηματιστηριακών στη Ν. Αμερική παίρνουν άδειες για να απολαύσουν (στη Ν. Αμερική οι εργάσιμες ώρες πέφτουν πάνω στους αγώνες) και γενικά υπάρχει οικονομικός και κοινωνικός αναβρασμός.

Υπάρχει όμως και επιχειρηματικό ενδιαφέρον, καθώς μεγάλοι όμιλοι, όπως οι Lloyd’s του Λονδίνου , βγάζουν τα δικά τους προγνωστικά βάσει χρηματιστηριακών αξιών των ομάδων, τραυματιών, κίτρινων ή κόκκινων καρτών κ.λπ.

Ενα κανονικό ασφαλιστικό underwriting, δηλαδή. Για την ενημέρωσή σας, οι Lloyds βλέπουν νικητή του Μουντιάλ την Αγγλία.

Aμερικανικές αγορές

Συρρικνώθηκαν οι απώλειες των αμερικανικών δεικτών χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδος) και μία ώρα περίπου πριν λήξουν οι συνεδριάσεις.

Γενικότερα, οι επενδυτές δεν απομακρύνονται από τις μετοχές παρά τα προβλήματα που διαφαίνονται παντού (πληθωρισμού, επικείμενης ύφεσης κλπ).

Ειδικά η αμερικανική οικονομία είναι η πρώτη που θα βγεί από την ύφεση όπως λένε οι αναλυτές, λόγω της κινητικότητας και της ρευστότητας που υπάρχει στο σύστημα (άνω του 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια).

Αυξημένα κεφάλαια επιστρέφουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες στην ΕΚΤ

Επιστρέφουν περίπου 447,5 δισ. ευρώ από τα φθηνά δάνεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά την πρόσφατη απόφασή της να αυστηροποιήσει τους όρους του προγράμματος στο πλαίσιο της ευρύτερης καμπάνιας της για τον έλεγχο του πληθωρισμού, μετέδωσε το Bloomberg.

Αυτό ακολουθεί την επιστροφή 296 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Η τελευταία αποπληρωμή αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση κατά περίπου 25% των δανείων που δόθηκαν στο πλαίσιο των στοχευμένων πράξεων πιο μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης (TLTROs) κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προκειμένου να διατηρηθεί η ροή του δανεισμού προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

EXAE-Capital Link

Ολοκληρώθηκε χθες στη Νέα Υόρκη το 24ο Ετήσιο Συνέδριο Capital Link Invest in Greece Forum που διοργάνωσε η Capital Link σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών και το New York Stock Exchange.

Με τίτλο «Sustaining Growth & Investment Momentum», το φετινό συνέδριο εστίασε στις επενδυτικές ευκαιρίες που αναδύονται στην Ελλάδα καθώς και στην ιδιαιτέρως βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει η χώρα ως επενδυτικός και επιχειρηματικός προορισμός.

Η ουσιώδης μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος αποτυπώθηκε στις συζητήσεις που έλαβαν χώρα, ενώ έμφαση δόθηκε στην θεαματική επιστροφή της Ελλάδας στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές και το έντονο ενδιαφέρον που οι ξένοι επενδυτές επιδεικνύουν για δραστηριοποίηση στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με θέμα «Greek American Issuer Day at the New York Stock Exchange».

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιάννος Κοντόπουλος, και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΝ Ltd Δρ Νίκος Τσάκος, κήρυξαν τη λήξη της συνεδρίασης της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου 2022.

Alpha Bank: Ψηφιακός μετασχηματισμός

«Ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε τον μετασχηματισμό ως την πλήρη αποκατάσταση και εκ νέου προπόνηση ενός τραυματισμένου, πρώην πρωταθλητή, για να μπορέσει ξανά να γίνει αθλητής-πρότυπο και να διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο».

Με αυτόν τον παραλληλισμό θέλησε να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο η Alpha Bank προσεγγίζει το ταξίδι του μετασχηματισμού, ο Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, Γενικός Διευθυντής – Chief Financial Officer του Ομίλου, από το βήμα του 24th Annual Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη.

Εurobank: Εμφαση στις επενδύσεις υποδομών

«Στην Ελλάδα επιχειρείται μία εντατική προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου παραγωγικού μοντέλου με άμεση επίδραση στην οικονομική της ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών της», υπογράμμισε ο αναπληρωτής CEO της Eurobank κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, στην τοποθέτησή του στο 4ο ετήσιο Συνέδριο Capital Link “Invest in Greece” στη Νέα Υόρκη.

Οπως τόνισε το στέλεχος της τράπεζας, «συντελείται μία αλλαγή, με οδηγό τις νέες επενδύσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία που συμβάλλουν στην μακροχρόνια βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας.

Απόλυτη προτεραιότητα στο στρατηγικό αυτό πλάνο επενδυτικών σχεδίων είναι η αναβάθμιση σημαντικών υποδομών. Έργα υποδομών σε οδικά δίκτυα, αεροδρόμια και λιμάνια, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τροχιά υλοποίησης.

ΕΧΑΕ: Πολύ δυνατή συνεδρίαση

Την περιμέναμε τη χθεσινή δυνατή συνεδρίαση είναι αλήθεια. Η μετοχή έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, είχε «καθίσει» λίγο το προηγούμενο διάστημα και ήταν η σειρά της για άνοδο.

Πολύ υψηλές συναλλαγές με πάνω από 130 χιλ. μετοχές.

Attica Bank: Οι ΑΜΚ και «ο πίθος των Δαναΐδων»

Το πιθάρι των Δαναΐδων αποδεικνύεται η Attica Bank. Έχουμε χάσει τον λογαριασμό των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου τα τελευταία 10 χρόνια. Όσα λεφτά και εάν αντλούνται από τους πολύπαθους μετόχους, χρειάζονται σε λίγους μήνες και άλλα. Μήπως θα ήταν καλύτερα να την κλείσουν και να φτιάξουν μία νέα τράπεζα;

H «Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία» ανακοίνωσε χθες ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε την κεφαλαιακή της ενίσχυση ύψους 490 εκατ. προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες του λειτουργικού και επιχειρηματικού της μετασχηματισμού.

Στόχος της κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας είναι

α) να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των εποπτικών κεφαλαίων ώστε να αποκατασταθούν οι απαιτούμενοι εποπτικοί δείκτες που θα επιτρέπουν την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της Τράπεζας βάσει του Επιχειρηματικού της Σχεδίου,

β) η αποτελεσματική διαχείριση των ΜΕΑ, και

γ) η αναδιάρθρωση και ανάπτυξη της Τράπεζας μέσω της υλοποίησης του εγκεκριμένου Επιχειρηματικού Σχεδίου 2022 - 2025.

Μυτιληναίος: Στάση για «ξεκούραση» της μετοχής

Η μετοχή της Μυτιληναίος είχε φτάσει στα υψηλά έτους και χρειάζονταν ανάσες. Η σημερινή συνεδρίαση ήταν μία απ’ αυτές τις συνεδριάσεις, που μάλλον οι μέτοχοι δεν γκρινιάζουν επειδή υποχωρεί η μετοχή.

Οι στόχοι του 2022 έχουν πάει καλύτερα απ’ ό,τι αναμένονταν και ο όμιλος έχει ιστορικά υψηλά κέρδη. Να θυμίσουμε ότι οι τιμές στόχοι που δίνουν οι ξένοι οίκοι είναι μεταξύ 23-26 ευρώ.

INTRACOM

Το αποτέλεσμα προ φόρων στο 9Μ 2022 από διακοπείσες και συνεχιζόμενες ήταν ζημιές 2,2 εκατ. ευρώ

Tα διαθέσιμα (Net Cash) του ομίλου στο 9μηνο ήταν 192 εκατ. To Αποτέλεσμα προ φόρων στο Q3 2022 περιλαμβάνει το κέρδος στον Όμιλο από την πώληση του ποσοστού στην INTRAKAT ύψους 47 εκατ.

Το αποτέλεσμα προ φόρων στο 9Μ 2022 από διακοπείσες δραστηριότητες 28,5 εκατ.

ΟΤΕ: Διόρθωσε ξανά η μετοχή - Μυστήριο η αφωνία των ξένων

Απορίας άξιο είναι η μεταβλητότητα που διακρίνει τη μετοχή του ΟΤΕ, που δεν μπορεί να ξεφύγει πάνω από τα 15 ευρώ.

Χθες υποχώρησε στα 14,8 ευρώ. Το περίεργο είναι ότι έχουμε και πολύ καιρό να δούμε κάποια έκθεση ξένου επενδυτή για τη μετοχή.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ