Νέα
  • ΓΔ: 905.55 -1.02%
  • Τζίρος: 86,31 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η αντίδραση του ΟΠΑΠ, η δυναμική ΔΕΗ και η νέα ευκαιρία της ΓΕΚ Τέρνα

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intimenews

Μία μικρή στάση δεν κάνει κακό στις αγορές. Αναζωογονεί και δυναμώνει τις τάσεις. Αυτό ισχύει πλήρως και για τις ευρωπαϊκές αγορές. Στην Αμερική, τα αποτελέσματα χρήσης 2020, των αμερικανικών κολοσσών δείχνουν ότι ο κορoνοιός δεν έχει επηρεάσει τόσο πολύ όσο φοβόντουσαν στην αρχή.  Όμως το ισοζύγιο της εργασίας είναι αρνητικό. Η νέα προεδρία των ΗΠΑ θα έχει πολύ δουλειά να κάνει πάνω στο θέμα της απασχόλησης. Σε υπεραγορασμένα επίπεδα πολλές μετοχές όμως τα μεγέθη τους συγκρατούν τους πολλαπλασιαστές κερδών (p/e) σε ανεκτά επίπεδα.

Ελληνικό χρηματιστήριο

Μία καλή συνεδρίαση με εμφάνιση αγοραστών από την αρχή στα μη χρηματοοικονομικά blue chips. Την περιμέναμε την αντίδραση από τον ΟΠΑΠ, μας ξάφνιασε η δυναμική της ΔΕΗ. Για τη Motor Oil σας έχει γράψει ο Καγκελάριος ότι αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του 2021 λόγω ανόδου αλλά λόγω συναλλαγών. Ο Γενικός Δείκτης δείχνει ότι έχει στήριξη πάνω από τις 750 μονάδες και συσσωρεύει πέριξ των 760 μονάδων. 

FTSE Mid Cap

Aυτο πού δεν πρόσεξαν πολλοί είναι ότι ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid cap) αυξήθηκε κατά 1,16% με αγορές σε πολλές μετοχές της κατηγορίας. Επιτέλους διαφοροποιήθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο και είδε ότι υπήρχαν καλές μετοχές σε πολύ χαμηλές τιμές.

ΔΕΗ

Δεν ξέρουμε εάν πίσω από την χθεσινή άνοδο υπήρχε κάποιο ξένο fund ή ήταν μόνο market making. H αξία συναλλαγών ξεπέρασε τα 8 εκατ. ευρώ που ήταν η μεγαλύτερη αξία συναλλαγών της μετοχής το τελευταίο χρόνο. Περιμένουμε σημαντικές ανακοινώσεις για τα μεγέθη της σε σχέση μ’ αυτά του 2019. Μείνατε στο ακουστικό σας και στο πληκτρολόγιό σας.

ΟΠΑΠ

Επιστροφή σε άνοδο η μετοχή του ΟΠΑΠ και πλέον κινείται προς τα 11 ευρώ. Το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ κατά το τελευταίο δίμηνο λειτούργησε ευεργετικά. Το κλείσιμο τους θα περιορίσει λίγο τη δυναμική. Αλλά οι μακροπρόθεσμοι θεσμικοί δεν φοβούνται τον ΟΠΑΠ όσο δίνει και καλό μέρισμα.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Από τις μετοχές που είχαν μείνει πίσω στο προηγούμενο ράλι. Δικαιούται, λένε οι ειδικοί, μίας νέας ευκαιρίας. Μία τέτοια συνεδρίαση ήταν και η σημερινή για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η μετοχή είχε και μεγάλη άνοδο (5,23%) και με αυξημένους όγκους στις 220 χιλ. μετοχές. Θα την επισκεφτούν και αυτήν λίαν συντόμως ξένοι θεσμικοί.

Ιατρικό Αθηνών

Η μετοχή με το μεγαλύτερο βάρος στον κλάδο Υγείας.  Αυξημένη μεταβλητότητα αλλά γενικά έχει καταγράψει σημαντική άνοδο προσπαθώντας να φτάσει σε παλιότερα υψηλά επίπεδα. Την παρακολουθούν οι ξένοι επενδυτές που ενδιαφέρονται για τον κλάδο.

Πλαστικά Θράκης

Η γνώριμή μας μετοχή από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση που συνεχίζει παρά τις όποιες διορθώσεις σε ανοδικά επίπεδα πάνω από τα 4 ευρώ. Τα αποτελέσματα 12μηνου (χρήσης) θα είναι πολύ καλά και δικαιολογούν την άνοδο της μετοχής. Το θέμα είναι να διατηρήσει την εξωστρέφειά της , τώρα στο Brexit και με δεδομένο ότι έχει εργοστάσιο στη Σκωτία.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Η «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ» ανακοίνωσε την υπογραφή κοινού ομολογιακού δανείου, συνολικού ύψους 40.000.000 ευρώ με την Τράπεζα Πειραιώς, με σκοπό την χρηματοδότηση για την κάλυψη τρεχουσών και ευρύτερων επιχειρηματικών αναγκών. Το δάνειο είναι διάρκειας πέντε ετών.

Viohalco

Στο 5,31% (από 1,04%) διαμορφώθηκε το ποσοστό της άμεσης συμμετοχής του Ευάγγελου Στασινόπουλου στην Viohalco, με το ποσοστό που κατέχει συνολικά, άμεσα και έμμεσα, να παραμένει αμετάβλητο.

Jumbo

Xρηματιστηριακά δεν πάει άσχημα η μετοχή παρά τους κλυδωνισμούς που έχει επιφέρει η αμφιθυμία της διοίκησης. Η τιμή της δεν έχει υποχωρήσει κάτω από τα 13 ευρώ και μάλιστα έχει ξεπεράσει τα 13,3 ευρώ. Αν ανακάμψει σε επίπεδο πωλήσεων και εσόδων μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχει προοπτικές να κινηθεί προς τα 14 ευρώ.

OTE

Ηπια διόρθωση χθες για τη μετοχή του ΟΤΕ. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας απλώς η μετοχή έδειχνε σημάδια κόπωσης (μείωση συναλλαγών , εμφάνιση πωλητών) και έτσι φαίνεται ότι θα ολοκληρώσει ένα κύκλο συσσώρευσης. Ερωτηματικά προκαλεί η καθυστέρηση επέκτασης των πωλήσεων κινητών με 5G.

Morgan Stanley – Eλληνική οικονομία

Οι χώρες της περιφέρειας θα βρουν στήριγμα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, με αποτέλεσμα η Ελλάδα και η Πορτογαλία να υποστούν μικρότερη μόνιμη ζημιά σε σχέση με την Ιταλία και την Ισπανία, αναφέρει σε έκθεσή της η Morgan Stanley. Ειδικά για την Ελλάδα, αν και η αρχική επίδραση στην παραγωγή το έτος 2021 είναι μεγαλύτερη, η ύφεση δεν προβλέπεται να διαρκέσει τόσο πολύ.  Ωραία τα λέτε αλλά κάντε μία γενναία επίσκεψη και στο ελληνικό χρηματιστήριο λέμε εμείς…

Eμπορεύματα

Μπαίνουν σιγά σιγά και τα εμπορεύματα στο ράλι.  Οι επενδυτές βλέποντας υψηλές τιμές σε μετοχές και ομόλογα στρέφονται είτε κερδοσκοπικά είτε για κάλυψη κινδύνου (hedging) και προς τα εμπορεύματα. Ο χρυσός έχει κάνει ράλι από το 2020 και βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Το πετρέλαιο (WTI και Brent) συνεχίζει ανοδικά όπως και τα περισσότερα βιομηχανικά εμπορεύματα πχ χαλκός.  Αξίζουν μία επενδυτική ματιά για τους λόγους που αναφέραμε.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ