Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Το μεγάλο μυστήριο της Αttica, το ράλι της Ελλάκτωρ και οι νέες παραγγελίες της IDE

Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο / Πηγή: Eurokinissi

Αν και μια αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης το Φεβρουάριο, όπως έδειξε η πρόεδρος της ΕΚΤ, παραμένει πιθανή, η προοπτική για μια μικρότερη αύξηση κατά 25 μονάδες στην επόμενη συνεδρίαση τον Μάρτιο κερδίζει έδαφος, αναφέρουν οι πηγές από την  ΕΚΤ στο Bloomberg. Έτσι εξηγείται και το ράλι μετοχών από την αρχή του χρόνου. Θα πρέπει να δούμε και τι θα κάνει η FED αφού οι δύο (ΕΚΤ και FED)  έχουν συγχρονιστεί στις στρατηγικές τους.

Aμερικανικές αγορές - Η πτώση της Goldman Sachs και η άνοδος της Morgan Stanley

Τι και να ουρλιάζουν οι αναλυτές περί κινδύνου μεγάλης ύφεσης στην αμερικανική οικονομία; Οι αγορές δεν φοβούνται την ύφεση και βλέπουν ότι ο πληθωρισμός μειώνεται.

Ομως ήρθαν τα αρνητικά αποτελέσματα της Goldman Sachs και βύθισαν πάνω από 6% τη μετοχή της παρασύροντας και τον Dow Jones στο -1% (μέχρι τις 22.00 ώρα Ελλάδας). Ωστόσο η Morgan Stanley, ανέβαινε ακριβώς το ίδιο (+6%) για τους αντίθετους λόγους.

Εκδοση 10ετούς ομολόγου - Πάνω από 2 δις ευρώ οι προσφορές και από τις ελληνικές τράπεζες

Με τις προσφορές να φτάνουν στα 22 δισ. ευρώ, φαίνεται ότι οι εγχώριοι και ξένοι επενδυτές βλέπουν τα ελληνικά ομόλογα ως «ξερολούκουμα». Υπάρχει και η επενδυτική βαθμίδα μπροστά που θα αναβαθμίσει την αξία τους. Δεν βρίσκεις σήμερα χρέος BB με απόδοση 4,3%. Πρόσφεραν πολλά και οι ελληνικές τράπεζες μάθαμε

Γενικός Δείκτης- Είναι εφικτές - και άμεσα - οι 1.000 μονάδες, όμως οι κίνδυνοι διόρθωσης πολλοί

Ο Γενικός Δείκτης κινείται σε υψηλά 8ετών και πλέον βρίσκεται σε απόσταση μόλις 1,5% από τα επίπεδα των 1.000 μονάδων. Ο στόχος είναι εφικτός εάν συνεχιστούν οι ανοδικές τάσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος μίας διορθωτικής κίνησης. Ας μην ξεχνάμε ότι καταγράφεται άνοδος από τις 926 μονάδες μέχρι και τις 987 μονάδες χωρίς μία διορθωτική συνεδρίαση.

Τράπεζα Πειραιώς - Το πιο  τραπεζικό hot χαρτί αυτή την περίοδο

Αφου φαίνεται να αποκλείει το ενδεχόμενο να κλείσει άλλα καταστήματα μέσα στο 2023, η τράπεζα αναδιαρθρώνεται εσωτερικά και βάζει υψηλότερους στόχους. Όπως υψηλότερα κινείται και η μετοχή της που πλέον φτάνει προς τα 2 ευρώ.Η διοίκηση θέλει οπωσδήποτε να αυξηθεί η κεφαλαιοποίησή της.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ - Ξεπέρασε και τα 2 ευρώ η μετοχή και με ρεκόρ συναλλαγών

Εντυπωσιακό είναι το ράλι της τιμής της Ελλάκτωρ από την αρχή του χρόνου. Από τα επίπεδα των 1,7 ευρώ έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ και μάλιστα με μεγάλους όγκους.  Η αλήθεια είναι ότι η εσωτερική αξία του ομίλου έχει αυξηθεί και η τιμή της μετοχής κινείται προς την ισορροπία αλλά (επίσης αλήθεια) είναι ότι ο πολυμήχανος Ολλανδός ετοιμάζει μία μεγάλη κίνηση.

Διυλιστήρια - Πτώση φυσικού αερίου και πετρελαίου και το αρνητικό σενάριο

Μπορεί να είχαν ιστορικά υψηλά  κέρδη το 2022 για τα δύο μεγάλα διυλιστήρια αλλά φαίνεται ότι εάν συνεχιστεί η πτώση των τιμών φυσικού αερίου και πετρελαίου θα δούμε τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2023 να «τρίζουν». Γιατί; Έχουν αποθεματοποιήσει σε υψηλότερα επίπεδα τιμών από τις σημερινές spot τιμές.

Alpha Bank

Η Alpha Bank σημείωσε σημαντική πρόοδο σε θέματα περιβαλλοντικής διαφάνειας, συγκεντρώνοντας υψηλή βαθμολογία για το 2022, στο πλαίσιο αξιολόγησης από τον οργανισμό Carbon Disclosure Project (CDP).

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα παρουσίασε συνολικά βελτιωμένες επιδόσεις το 2022, λαμβάνοντας τη βαθμολογία «Β» - ενδεικτικά, η βαθμολογία της ήταν «Β-» το 2021 και «C» το 2020.

Αttica Bank - Το μεγάλο μυστήριο και η απλή απορία

Στο προσκήνιο των τραπεζικών εξελίξεων βρίσκεται η Αttica Bank. Πολλές συζητήσεις και πολλές φήμες σχετικά με την κατάληξη της. Ίσως θα μπορούσε σε συνεννόηση με τον SSM να υπάρξει μία κοινή αποδεκτή λύση που με τα κεφάλαια των 400 εκατ. ευρώ θα βρεθεί λύση.

Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο / Πηγή: Eurokinissi

Alpha Trust Ανδρομέδα - Μειώθηκε το discount αλλά είχε αρνητικές αποδόσεις το 2022

Σε χαμηλά επίπεδα  το discount της επενδυτικής (η μοναδική πλέον στο Χρηματιστήριο Αθηνών) αλλά στο 12μηνο η εσωτερική αξία υποχώρησε 12,55% ενώ η χρηματιστηριακή αξία της υποχώρησε 13,91%.  Ο Γενικός Δείκτης πήγε αρκετά καλύτερα φέτος αλλά σε ορίζοντα πολλών ετών, η μετοχή των κερδίζει σε απόδοση.

Intracom Defence - Νέες παραγγελίες οπλικών συστημάτων

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με την Diehl Defence, με την λήψη νέας παραγγελίας ύψους 14,2 εκ. ευρώ, για την παραγωγή κρίσιμων ηλεκτρονικών υποσυστημάτων της οικογένειας του πυραυλικού συστήματος IRIS-T.

MIG: Πολλά κομμάτια στο ταμπλό

Συναλλαγές με πολλές μετοχές (19 εκατ. Περίπου) κατέγραψε η MIG κατά τη χθεσινή συνεδρίαση . Αποτέλεσμα του split της μετοχής (1 νέα μετοχή για 30 παλιές) είναι ο πληθωρισμός «χαρτιών» και η πίεση προς τα 0,04 ευρώ για την μετοχή. Ωστόσο μετά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου (60%) της Attica Group  και την διαγραφή των άλλων χρεών, ο όμιλος θα έχει ελάχιστο (ή μηδενικό) δανεισμό και θα κινηθεί διαφορετικά.

Coca Cola HBC - Σταθεροποίηση πάνω από τα 22 ευρώ

Iσορρόπησε  πάνω από τα 22 ευρώ η μετοχή της Coca Cola HBC μετά από μία περίεργη περίοδο αυξημένης μεταβλητότητας.  Δεν γνωρίζουμε πως πήγε η εταιρεία στο δ’ τρίμηνο αλλά μετά τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου είχαμε την εντύπωση ότι το «τρένο είχε μπει στις ράγες».

Mυτιληναίος-  Ο «Σεργκέι Μπούμκα» του χρηματιστηρίου

Τον θυμάστε τον περίφημο ουκρανό επικοντιστή Σεργκέι Μπούμκα , που έκανε παγκόσμια ρεκόρ ανεβάζοντας τον πήχη κατά 1 εκ. κάθε αγώνα;  Κάπως έτσι πρέπει να αισθάνονται στον Μυτιληναίο το τελευταίο διάστημα με κάθε συνεδρίαση να κάνει νέο ιστορικό υψηλό η μετοχή.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ