Νέα
  • ΓΔ: 1215.8 -0.16%
  • Τζίρος: 101,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητική συνεδρίαση με έκρηξη συναλλαγών στο κλείσιμο

Μεγάλη άνοδος στα τελευταία λεπτά των τζίρων σε δεικτοβαρή blue chips καταγράφηκε στην σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Αναζητώντας τις αιτίες, καταγράψαμε φήμες περί συγκέντρωσης μετοχών από αμερικανικά χαρτοφυλάκια ETF σε άλλο λογαριασμό

Κατά τα άλλα, σταθεροποιητικά από πλευράς διακύμανσης και με αυξημένη εσωτερική μεταβλητότητα (μεταξύ μετοχών) κινήθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μικρή άνοδο 0,26% στις 989,58 μονάδες. Η αξία συναλλαγών ήταν πολύ υψηλότερη από τον μέσο όρο των προηγούμενων συνεδριάσεων της εβδομάδας στα 191 εκατ. ευρώ.

Στο ισοζύγιο των μετοχών, οι 65 έκλεισαν ανοδικά και οι 48 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά 0,12% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά 0,34%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, ξεχώρισαν ανοδικά οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (1,18%), Βιομηχανικών (0,92%), Τραπεζών (0,58%) και πτωτικά οι κλάδοι των Πετρελαϊκών (-1,57%), Τηλεπικοινωνιών (-0,67%), Εμπορίου (-0,58%).

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν: Alpha Bank, ΟΤΕ, Eurobank, Πειραιώς, ΕΤΕ, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ.

Ο Γενικός Δείκτης μπορεί να συσσωρεύσει για κάποιο διάστημα στα παρόντα ή λίγο χαμηλότερα επίπεδα, αλλά η τάση του είναι ανοδική και προς τις 1.000 μονάδες. Η προσέγγιση των 1.000 μονάδων είναι θέμα χρόνου, αρκεί βέβαια να μην υπάρξουν άλλοι «μαύροι κύκνοι» στις οικονομίες και στις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Καλή η εικόνα των ξένων αγορών

Αναμενόμενη η σημερινή έκβαση των συνεδριάσεων στην Ευρώπη (και Βρετανία) και η ανοδική έναρξη στην Αμερική. Τα θετικά στοιχεία για την βιομηχανική και κατασκευαστική παραγωγή στη Γερμανία σε συνδυασμό με μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, διατήρησαν σε ανοδικό κανάλι τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ θετικά ξεκίνησαν και πάλι σήμερα τα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος, οι περισσότεροι δείκτες των ισχυρών αγορών στην Ευρώπη κατέγραφαν άνοδο, ενώ ανοδικά ξεκίνησαν και οι αμερικανικοί δείκτες.

Oι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται με μικρή άνοδο, αλλά ολοένα και κλείνουν την απόσταση από τα ιστορικά υψηλά τους.

Ο δείκτης DAX κατέγραφε άνοδο 0,31%, ο δείκτης CAC άνοδο 0,43%, ο ιταλικός MIB άνοδο 0,58%. Οι αμερικανικοί δείκτες ξεκίνησαν με οριακή άνοδο στον Dow Jones (0,08%), άνοδο 0,5% για τον S&P 500 και άνοδο 1,11% για τον Nasdaq.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ