Νέα
  • ΓΔ: 1024.75 +0.90%
  • Τζίρος: 88,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Ποιο hedge fund έγραψε ιστορία με ρεκόρ κερδών

Wall Street
Πηγή: APImages

Υπάρχουν ευκαιρίες και στην πτώση των χρηματιστηρίων. Το απέδειξε το hedge fund της Citadel που έγραψε… ιστορία στον κλάδο καταγράφοντας τα μεγαλύτερα ετήσια κέρδη που έχει αποκομίσει ποτέ επενδυτικό fund, ποντάροντας σε μια ευρεία γκάμα από assets, τόσο μετοχές όσο και ομόλογα και commodities.

Η εταιρεία του Κεν Γκρίφιν με υπό διαχείριση κεφάλαια που φτάνουν τα 54 δισ. δολάρια, κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 16 δισ. δολαρίων μέσα στο 2022. Πρόκειται για ένα ποσό που μεταφράζεται σε αυξημένες αποδόσεις ύψους 38,1% για τους πελάτες της.

Μέχρι τώρα το ρεκόρ στον κλάδο ανήκε στον Τζον Πόλσον, ο οποίος κέρδισε 15,6 δισ. δολάρια το 2007 ποντάροντας κυρίως ενάντια στα ενυπόθηκα δάνεια.

Αν και λεπτομερή στοιχεία δεν έγιναν γνωστά, η εξαιρετική επίδοση της Citadel δεν οφείλεται σε μια συγκεκριμένη επενδυτική επιλογή, αλλά σε ένα επιτυχημένο «παιχνίδι» σε αρκετά διαφορετικά assets, από μετοχές και ομόλογα έως και commodities.

Μάλιστα, με την επίδοση αυτή η Citadel του Γκρίφιν αποσπά τα ηνία που κατείχε τα τελευταία επτά χρόνια στον κλάδο το Bridgewater του Ρέι Ντάλιο, κερδίζοντας την πρώτη θέση στην επίλεκτη λίστα των money managers του LCH Investments.  

Πάντως, η επιτυχία του Citadel -που είχε υποστεί τεράστια ζημιά στην κρίση του 2008- ήταν μάλλον μεμονωμένη σε μια χρονιά που αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη για όλους τους μεγάλους παίκτες των διεθνών χρηματιστηρίων.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της LCH, τα hedge funds έχασαν συνολικά πάνω από 208 δισ. δολάρια την περσινή χρονιά.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ