Νέα
 • ΓΔ: 1040.5 +0.72%
 • Τζίρος: 11,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η «τζογαδόρικη» Ελλάκτωρ, οι αγορές της Mytilineos και η μετοχή του ΟΤΕ

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Μπορεί τα μακροοικονομικά μεγέθη να μην φαίνονται πολύ καλά αλλά οι επενδυτές βλέπουν σημαντική εταιρική κερδοφορία και έτσι τοποθετούνται ειδικά προς τεχνολογικές μετοχές που έχουν «φάει μπόλικο ξύλο» το τελευταίο εξάμηνο. Γενικότερα, οι επενδυτές βλέπουν ότι εύκολα ή δύσκολα η Αμερική θα γλυτώσει την ύφεση.

Ευρώ: Παίρνει την ρεβάνς από το αμερικανικό δολάριο

Όταν ξεκίνησαν πρώτοι οι αμερικανοί τις αυξήσεις επιτοκίων είδαμε την ισοτιμία Ευρώ/Δολαρίου να πηγαίνει στο 1/1. Τώρα που η κα Λαγκάρντ ξεκαθάρισε ότι θα συνεχιστεί η σκληρή επιτοκιακή πολιτική για την εκτόνωση των πληθωριστικών φαινομένων, το Ευρώ ανατιμάται έναντι του Δολαρίου. Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύονταν χθες άνω του 0,3% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, με την ισοτιμία του ζεύγους να έχει φτάσει εντός της ημέρας έως και το 1,0927 που συνιστά το υψηλότερο επίπεδό της από τον Απρίλιο του 2022. Η ανοδική πορεία του ευρώ αποδίδεται στις νέες δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΚΤ, που υπέδειξαν δύο ισχυρές αυξήσεις των επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης (0,5%) στις επόμενες δύο συνεδριάσεις της.

Γενικός Δείκτης: Υψηλά 8 ετών (κάπου προς τον Οκτώβριο 2014)

Επέστρεψε λοιπόν, προς τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και αφού έφτασε στο κατώφλι των 1.000 μονάδων με τις 999,4 μονάδες υψηλό ημέρας, έκλεισε λίγο χαμηλότερα. Επί της ουσίας δικαιώνεται και ο Καγκελάριος που έβλεπε μεν τις 1.000 μονάδες μέσα στον Ιανουάριο αλλά με δυσκολίες. Βγαίνουν πολλές εντολές program trading σ' εκείνα τα επίπεδα. Αν δεν στραβώσει κάτι οι 1.000 μονάδες είναι θέμα ημερών.

Μυτιληναίος - Νέο ιστορικό υψηλό και με μεγάλα πακέτα στην Morgan Stanley

Στα ιστορικά υψηλά των 22,6 ευρώ έκανε συναλλαγές με πακέτα στη Morgan Stanley. Aυτό σημαίνει ότι η Morgan Stanley, βλέπει ακόμη υψηλότερα τη μετοχή εάν την αγοράζει εκεί. Μέσω προσυμφωνημένης συναλλαγής στο χρηματιστήριο άλλαξε χέρια το 0,7% περίπου στης Mytilineos, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι αγοραστής ήταν η Morgan Stanley.

Ειδικότερα, πακέτο που αφορούσε 1,020 εκατ. μετοχές της Mytilineos άλλαξε χέρια με το κλείσιμο του ΧΑ σε τιμή 22,66 ευρώ η μετοχή και συνολική αξία της συναλλαγής στα 23,113 εκατ. ευρώ. Στη χθεσινή συνεδρίαση άλλαξαν χέρια και δύο μικρότερα πακέτα μετοχών της εταιρείας, ένα 30 χιλ. τεμαχίων και ένα 28,999 χιλ. τεμαχίων, στα 22,22 ευρώ και τα δύο με την αξία των συναλλαγών στα 666,6 χιλ. ευρώ και 644 χιλ. ευρώ αντίστοιχα.

Ελλάκτωρ - Έντονη ενδοσυνεδριακή μεταβλητότητα για τη μετοχή της

Πολύ τζογαδόρικη μας προέκυψε χθες η μετοχή της Ελλάκτωρ. Ξεκίνησε έντονα ανοδικά (πάνω από 4%) και ξαφνικά άρχισε το «χωσέ» με αποτέλεσμα να κλείσει με - οριακές - απώλειες. «Άσσος στο ημίχρονο- Διπλό τελικό»

ΟΤΕ - Η μετοχή αντέδρασε χθες. Στις 23 Φεβρουαρίου τα ετήσια (μαζί με το δ' τρίμηνο) αποτελέσματα

Μετά από αρκετό καιρό, η μετοχή του ΟΤΕ αντέδρασε χθες και μάλιστα αρκετά δυναμικά προς το τέλος της συνεδρίασης. Να θυμίσουμε ότι για ένα τρίμηνο περίπου, η μετοχή «ταλαιπωρείτο» μεταξύ 14-14,5 ευρώ.

Την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023, και πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα του Δ’ τριμήνου 2022. Η Διοίκηση της ΟΤΕ Α.Ε. θα διοργανώσει, την ίδια ημέρα, μετά την ως άνω δημοσίευση των αποτελεσμάτων και ώρα 17:00 (Ελλάδα) /16:00 (Ευρώπη) /15:00 (Ηνωμένο Βασίλειο) /10:00 (Ανατ. ΗΠΑ) τηλε-συνδιάσκεψη με αναλυτές και επενδυτές για να συζητήσει τα εν λόγω αποτελέσματα.

ΕΧΑΕ - Επιστρέφει στα επίπεδα 2020 η μετοχή

Σας λέγαμε ότι η μετοχή ήταν υποτιμημένη και ότι ο Γιάννος θέλει να την ανεβάσει. Τελικά, κάποια «φιλικά» εγχώρια  τραπεζικά χαρτοφυλάκια βοήθησαν με σημαντική άνοδο και καλό market making για να φτάσει στα 3,74 ευρώ. Μάθαμε ότι κόλλησαν και ξένα χαρτοφυλάκια εκεί (από μεγάλους ξένους οίκους) και ίσως δούμε την μετοχή σε υψηλότερα επίπεδα.  

Πηγή: Eurokinissi

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ -  Kριτήριο τα ESG για χρηματοδότηση στον Παπουτσάνη

Εντάσσοντας κριτήρια ESG, η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε νέα χρηματοδότηση, προς την εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ A.B.E.E. Τα κριτήρια αυτά συνδυάζουν την ανάπτυξη και την οικονομική απόδοση με την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην δυνατότητα των επιχειρήσεων να απορροφήσουν τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον.

ΕΤΕ - Πολύφερνη η θυγατρική της ΕΤΕ Leasing

Ολοκληρώνοντας μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, η Εθνική Leasing, αναδεικνύεται για το έτος 2022 και για 4η συνεχή χρονιά, πρώτη στις νέες εργασίες του κλάδου Xρηματοδοτικών Mισθώσεων, υλοποιώντας εργασίες συνολικού ύψους 233 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Χρηματοδοτικής Μίσθωσης (ΕΕΕΧΜ), οι νέες εργασίες που πραγματοποίησε το σύνολο των Ελληνικών Εταιριών Χρηματοδοτικών Μισθώσεων ανήλθαν το 2022 στο ποσό των 517 εκατ. ευρώ, με την Εθνική Leasing να καταλαμβάνει ποσοστό 45% επί του συνόλου.

Παπουτσάνης - Η ανάπτυξη του τουρισμού βοηθά την εταιρεία

Η Παπουτσάνης προχωρά σε επέκταση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου και είσοδο σε αναπτυσσόμενους κλάδους, όπως είναι η φροντίδα ρούχων και τα καθαριστικά γενικής χρήσεως, σε ενίσχυση της πρωταγωνιστικής της θέσης στην αγορά Hotel Amenities και σε συνεχή ανάπτυξη σύμφωνα με τις αρχές της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της κοινωνικής υπευθυνότητας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη, ο κύκλος εργασιών της Παπουτσάνης για το 2022 παρουσίασε αύξηση κατά 29% με τις πωλήσεις να διαμορφώνονται σε 70,8 εκατ. ευρώ έναντι 54,8 εκατ. ευρώ το 2021. Σημαντική άνοδο κατέγραψαν και οι εξαγωγές που διαμορφώθηκαν  σε 46,4 εκατ. ευρώ έναντι 34,0 εκατ. ευρώ το 2021 και αντιπροσωπεύουν το 66% του συνολικού κύκλου εργασιών με ανάπτυξη κατά 36%.

Interlife : Παρουσίασε τους στόχους για το 2023

Oι στόχοι της εταιρείας για το 2023, έτσι όπως αυτοί περιγράφονται στην εξαμηνιαία οικονομική έκθεση του 2022, είναι:

 1. Αύξηση εργασιών πρόσκτησης.
 2. Βέλτιστη διαχείριση των στοιχείων του ενεργητικού με έμφαση στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων.
 3. Μέγιστη συγκράτηση γενικών εξόδων, παρόλο που οι νέες ανάγκες που διαμορφώνονται απαιτούν πρόσθετους πόρους.
 4. Διατήρηση της υψηλής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών.
 5. Συνεχής εκσυγχρονισμός και βελτίωση των πληροφοριακών συστημάτων της Εταιρείας.
 6. Πιστή εφαρμογή του Συστήματος Εταιρικής Διακυβέρνησης με βάση τα πρότυπα που θέτει η Εποπτική Αρχή και το θεσμικό πλαίσιο SOLVENCY II.
 • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας. 
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ