Νέα
  • ΓΔ: 1024.75 +0.90%
  • Τζίρος: 88,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήρια: Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές - Στις 997 μονάδες ξεκίνησε ο ΓΔ

Πηγή: Eurokinissi

Μεικτές τάσεις καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές με οριακές μεταβολές. Οι επενδυτές περιμένουν δύο σημαντικές αναφορές. Η πρώτη είναι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και οι ρυθμοί ανάπτυξης των κρατών μελών, η δεύτερη είναι οι πληθωριστικές πιέσεις και οι αποφάσεις της ΕΚΤ στα μέσα Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε θα έχουμε αυξημένη μεταβλητότητα στα χρηματιστήρια της Ευρώπης αλλά και στη Μεγ. Βρετανία, της οποίας ο ρυθμός ανάπτυξης φαίνεται ότι κινείται μεταξύ οριακής ανάπτυξης και ήπιας ύφεσης.

Οι ασιατικές μετοχές κινήθηκαν σήμερα (ολοκληρώθηκε στην Ασία η συνεδρίαση της Τετάρτης) σε υψηλά 7ετίας.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο είχαμε χθες μία αποτυχημένη προσπάθεια υπέρβασης των 1.000 μονάδων αλλά επί της ουσίας δεν χάθηκε τίποτε. Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά επηρεάστηκε κυρίως από την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών και τις διαθέσεις ξένων χαρτοφυλακίων για αποκόμιση κερδών από τίτλους που είχαν σημαντική άνοδο, δηλαδή τράπεζες, κατασκευαστικές και ενέργεια. Για μία ακόμη συνεδρίαση ξεχώρισε η μετοχή της Μυτιληναίος (νέο ιστορικό υψηλό). Ο όμιλος παρουσιάζει αύριο τα αποτελέσματα χρήσης τα οποία εκτιμάται ότι θα είναι και αυτά ιστορικά υψηλά. Σήμερα ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα χρήσης 2022 (μαζί με το δ’ τρίμηνο) ο όμιλος Τιτάν και τα οποία κρίνονται, σε πρώτη ανάγνωση, ικανοποιητικά.

Ανοδικά ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης, στις 997 μονάδες, με άνοδο 0,38%

Στη σημερινή συνεδρίαση, η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών και οι διαθέσεις αποκόμισης κερδών θα καθορίσουν την πορεία του Γενικού Δείκτη. Τα σενάρια ανόδου ή πτώσης μοιράζονται σήμερα τις ίδιες πιθανότητες. Αν οι τραπεζικές μετοχές κινηθούν ανοδικά υπάρχει η πιθανότητα επαναπροσέγγισης των 1.000 μονάδων. Κλειδί πάντως αποτελεί η συμπεριφορά 3 μετοχών που δεν έχουν μπει στο ανοδικό momentum μέχρι σήμερα. Οι μετοχές αυτές είναι ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ και η Coca Cola HBC που ουσιαστικά δεν έχουν ακολουθήσει τράπεζες, κατασκευές , ενέργεια και βιομηχανία. ΔΕΗ, Motor Oil, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ είχαν αποκομίσει κερδών χθες αλλά μπορεί να ισορροπήσουν σήμερα. Θετικό momentum έχει η μετοχή του ΑΔΜΗΕ που καταγράφει σημαντική άνοδο μέσα στην εβδομάδα.

Επίσης, η αγορά περιμένει ανάκαμψη της Jumbo μέχρι το τέλος της εβδομάδας και διατήρηση του Φουρλή σε ανοδικό κανάλι. Η αγορά θα δείξει επίσης πως θα αξιολογήσει και τα αποτελέσματα του ομίλου Τιτάν που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ