Νέα
  • ΓΔ: 1044.15 +1.60%
  • Τζίρος: 57,00 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανοδική έναρξη, πάνω από τις 1.000 μονάδες ο ΓΔ

Πηγή: Pixabay

Το ΑΕΠ των ΗΠΑ και τα νέα υψηλά 7μηνών για τις ασιατικές αγορές διαμορφώνουν το σημερινό σκηνικό στα διεθνή χρηματιστήρια. Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν πριν από λίγο με εμφανή σημάδια ανάκαμψης. Ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,38%, ο γαλλικός CAC κατά 0,77%, ο Eurostoxx 50 κατά 0,66% και ο ιταλικός MIB κατά 0,88%. Η σημερινή ανοδική κίνηση έρχεται ύστερα από τη χθεσινή (ήπια) υποχώρηση και δείχνει ότι οι εναλλαγές ανόδου- καθόδου στις ευρωπαϊκές αγορές είναι σύνηθες φαινόμενο πλέον.

Ελληνικό Χρηματιστήριο: Νέα ευκαιρία υπέρβασης των 1.000 μονάδων - Θετικές ειδήσεις από Μυτιληναίο και ΑΔΜΗΕ

Στο ελληνικό χρηματιστήριο άρχισαν ήδη οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων χρήσης 2022 και μετά τον Τιτάνα (μη επίσημα στοιχεία) σήμερα έχουμε την ανακοίνωση του ομίλου “Μυτιληναίος” που είναι εντυπωσιακά, όπως αναμένοταν και είχαν προεξοφληθεί εν πολλοίς και χρηματιστηριακά. Το ζητούμενο είναι εάν τα αποτελέσματα αυτά είναι υψηλότερα των προσδοκιών ή χαμηλότερα των (ήδη υψηλών) προσδοκιών και αυτό θα καθορίσει τη σημερινή πορεία της μετοχής του. Επίσης, μία σημαντική είδηση που είχε προεξοφληθεί χρηματιστηριακά κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις ήταν η μεγάλη χρηματοδότηση του ΑΔΜΗΕ από την ΕτΕΠ μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Διαβάστε επίσης - Mytilineos: Ρεκόρ κερδοφορίας με αύξηση 187% στα 466 εκατ. το 2022

Οι σημερινές εξελίξεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δίνουν ακόμη μία ευκαιρία στο ελληνικό χρηματιστήριο για υπέρβαση των 1.000 μονάδων. Εάν αναζωπυρωθεί η ζήτηση για τραπεζικές μετοχές, οι οποίες έχουν συνεχώς αναθεωρημένες τιμές στόχους από ξένους και εγχώριους οίκους και ταυτόχρονα συνεχιστεί το ράλι των Μυτιληναίου, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, Motor Oil, ΕΛΠΕ, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Cenergy , ΕΛΧΑ, Τιτάν μπορούμε να δούμε νέα υψηλά 8ετίας. Θα πρέπει να επισημάνουμε επίσης ότι και μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης έχουν αρχίσει μέσα στον Ιανουάριο να δέχονται εισροές εγχώριων κεφαλαίων.

Στις 1002 μονάδες ξεκινά ο Γενικός Δείκτης 

Με το άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης εκτινάχθηκε στις 1002 μονάδες με άνοδο 0,83%. Έντονα ανοδικό είναι το ισοζυγιο κερδισμένων / χαμένων με 36 ανοδικές μετοχές και 9 καθοδικές. Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Ο FTSE Large Cap καταγράφει άνοδο 0,89% στα πρώτα λεπτά. Στους επιμέρους κλάδους, οι τράπεζες αυξάνονται κατά 1,09% και δίνουν τον τόνο ανόδου. Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον έχουν τα blue chips σε κατασκευές (1,7%) και βιομηχανικές (1,8%). Και στη σημερινή συνεδρίαση, η μετοχή του ΟΤΕ κινείται οριακά πτωτικά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ