Νέα
  • ΓΔ: 1471.63 -0.65%
  • Τζίρος: 85,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Εκκίνηση στις 1.018 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές μετά από μία ανοδική εβδομάδα. Το τέλος ενός θετικού Ιανουαρίου (January Effect) ίσως έχει κάποιες ρευστοποιήσεις για αποκόμιση κερδών από τις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές. Επίσης τα χρηματιστήρια ετοιμάζονται για την νέα αύξηση επιτοκίων από την FED, η οποία πιθανότατα θα επιβεβαιώνει την 'σκληρή' επιτοκιακή πολιτική που θα συνεχιστεί.  Λίγο μετά την έναρξη των ευρωπαικών αγορών, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά (-0,66%), ο γαλλικός CAC κατά (-0,64%) , ο ιταλικός MIB (-0,43%) και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 κατά (-0,93%).

Έναρξη με νέα άνοδο στις 1.018 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο

Στις 1.018 μονάδες ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο καταγράφοντας άνοδο 0,26%. Η προηγούμενη εβδομάδα έφερε σημαντική χρηματιστηριακή άνοδο και ολοκληρώθηκε με μία θετική είδηση τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης FITCH αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο σε ΒΒ+ και πλέον αναμένεται (μαζί με τις αναβαθμίσεις από την S&P και τη Moody's) μία αναβάθμιση ακόμη από την επενδυτική βαθμίδα.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα μία σημαντική άνοδο της τάξης του 3,5% με τις τραπεζικές μετοχές να πρωταγωνιστούν και να συνοδεύονται και από άλλα (τα περισσότερα) blue chips. Aξιοσημείωτη η άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ και την Coca Cola HBC. Συνέχισαν ανοδικά ο Μυτιληναίος, η ΔΕΗ, η Ελλάκτωρ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή , η Jumbo, ο ΑΔΜΗΕ, η Motor Oil , τα ΕΛΠΕ , η Jumbo και ο Φουρλής.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με θετικό ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών (περίπου 3 προς 1) , ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξάνεται κατά 0,19%  και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 0,17%.  Οι τράπεζες αυξάνονται κατά 0,2%, το Εμπόριο κατά 0,63% , οι κατασκευές 0,59% και η τεχνολογία 0,52%.  Πτωτικά κινούνται τα τρόφιμα-ποτά (Coca Cola HBC) με -0,52%.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ