Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Εβδομη ανοδική συνεδρίαση «αντοχής» με μεγάλο τζίρο

To ελληνικό χρηματιστήριο απέδειξε σήμερα ότι μπορεί να κινηθεί ανοδικά και χωρίς τις τραπεζικές μετοχές. Ετσι, σε μία συνεδρίαση που είχαμε αποκόμιση κερδών από τις τραπεζικές μετοχές (από τους βραχυπρόθεσμους επενδυτές), ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να προσεγγίσει την αντίσταση των 1.035 μονάδες, κλείνοντας στις 1033,44 μονάδες με άνοδο 0,37%. 

Για μία ακόμη συνεδρίαση είχαμε μεγάλους τζίρους και πολλές προσυμφωνημένες συναλλαγές. Ο ημερήσιος τζίρος έφτασε στα 118 εκατ. ευρώ ολοκληρώνοντας μία πολυ αυξημένη συναλλακτικά εβδομάδα.

H σημερινή συνεδρίαση ήταν η 7η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, επιβεβαιώνοντας το έντονα θετικό momentum. H εβδομαδιαία μεταβολή έφτασε το 1,77% (μικρότερη απ' ότι η προηγούμενη εβδομάδα) και η μεταβολή του Γενικού Δείκτη από την αρχή του χρόνου αγγίζει το 11,15%.

Πάντως, η συνεδρίαση παρουσίασε και πάλι αυξημένη μεταβλητότητα και έντονο συναλλακτικό ενδιαφέρον στα κλαδικά blue chips. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 74 έκλεισαν ανοδικά και οι 41 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξήθηκε κατά 0,4% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης είχε άνοδο 0,86%, γεγονός που δείχνει ότι οι τοποθετήσεις γίνονται και στην μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Ταξιδιών-Αναψυχής (4,02%), τα Προσωπικά-Οικιακά Προιόντα (1,83%), τα Πετρελαιοειδή (1,32%) και οι τεχνολογικές (1,19%). Καλή αντίδραση είχαμε από τις τηλεπικοινωνίες δηλαδή τον ΟΤΕ (0,97%). Την μεγαλύτερη υποχώρηση κατέγραψαν οι κλάδοι των Τραπεζών (-0,88%), οι βιομηχανικές (-0,43%) και οι χρηματοοικονομικές (-0,43%). 

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν οι Eurobank, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Dimand , OTΕ, Jumbo, ΕΤΕ.

Διεθνείς αγορές

Στις ΗΠΑ είχαμε την ανακοίνωση των νέων στοιχείων για την απασχόληση (Job Report) τα οποία έδειξαν πως η αγορά εργασίας παραμένει πολύ ανθεκτική, επομένως οι αγορές συμπεραίνουν πως η κεντρική τράπεζα δεν θα οδηγηθεί σύντομα σε μειώσεις των επιτοκίων.

Λίγα λεπτά μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο δείκτης Dow Jones ήταν σταθεροποιητικός, ο S&P 500 υποχωρούσε κατά (-0,34%) και ο Nasdaq (-0,37%). 

Στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, είχαμε μεικτές τάσεις με τον γερμανικό DAX να διορθώνει (-0,5%), το γαλλικό CAC να ενισχύεται κατά 0,46% και τον πανευρωπαικό Eurostoxx 50 να καταγράφει άνοδο 0,5%. Αν και την παράσταση "έκλεψε" το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με το δείκτη FTSE 100 να "πιάνει" ιστορικό υψηλό στις 7.904 μονάδες, καταρρίπτοντας το προηγούμενο υψηλό των 7.903,5 μονάδων που είχε σημειώσει το Μάιο του 2018. 

Γενικότερα, το θετικό χρηματιστηριακό κλίμα παρέμεινε και αυτή την εβδομάδα στις ευρωπαικές αγορές. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ