Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Η Coca Cola που «πάει με όλα», οι 5 προτάσεις της AXIA και ο αδύναμος ΟΠΑΠ

Πηγή: Eurokinissi

Χρόνια πολλά λοιπόν στα ζευγάρια του ελληνικού χρηματιστηρίου, εγχώρια και αλλοδαπά. Το πιο hot χρηματιστηριακά ζευγάρι είναι αυτό της Πειραιώς- MIG . Mία σχέση αγάπης - μίσους μεταξύ των μετόχων.  Είδατε τι έγινε σήμερα. Κάποιος (;) αγόραζε πάνω από την τιμή προσφοράς των 0,1668 ευρώ. Θέλει να ανεβάσει τιμή η Πειραιώς; Θέλει να πάει σε εξωχρηματιστηριακό συμβιβασμό; Θέλει να μπλοκάρει τις εξελίξεις; Όλα θα τα μάθουμε στις 3 Μαρτίου.

Aμερικανικές αγορές - Ο πληθωρισμός είναι ο «αμερικανικός εφιάλτης»

Διόλου δεν άρεσε στους επενδυτές, το γεγονός ότι ο αμερικανικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 6,4%  για τον Ιανουάριο αντί για  6,2% που το περίμεναν. Έτσι είδαμε αυξημένες πωλήσεις μετοχών και έτσι (τουλάχιστον μέχρι τις 09.00 ώρα Ελλάδος) οι 3 μεγαλύτεροι δείκτες ήταν πτωτικοί. Mετά οι δείκτες βελτιώθηκαν και ο S&P 500 και ο Nasdaq γύρισαν πτωτικοί.

Coca Cola HBC: «Πάει με όλα»;  

Τελικά το β’ εξάμηνο του 2022 ήταν πολύ δυνατό και οι πωλήσεις κάλυψαν τις απώλειες της Ουκρανίας-Ρωσίας. Επίσης η προϊοντική διεύρυνση (σε καφέ, νερά, αναψυκτικά και μπύρα) φαίνεται ότι αποδίδει για τους οικιακούς καταναλωτές και για όσους διασκεδάζουν σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια. Το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει μέρισμα ανά μετοχή €0,78, αυξημένο κατά 9,9% σε ετήσια βάση, το οποίο αντιπροσωπεύει ποσοστό καταβολής μερίσματος 46%.

ΟΠΑΠ - Γιατί τόσο αδύναμος;  Γιατί πουλούν ξένα funds

Δεν ήταν καλή η εικόνα της μετοχής του ΟΠΑΠ. Μόλις έβγαλε «το κεφάλι από το νερό»  ξαφνικά τον ξανατράβηξαν κάτω. Η μερισματική απόδοση θα είναι και πάλι υψηλή εκτός και εάν….

Τράπεζα Αττικής: Ότι ανεβαίνει, κατεβαίνει

Τους τρόμαξε για τα καλά η Ε.Κ και βγαίνουν πωλητές τώρα χωρίς να μπορεί να απορροφηθεί η προσφορά. Είχαμε προειδοποιήσει από προχθές για την δεύτερη ημέρα «βουλιάγματος» (-30%) της μετοχής. Να τολμήσουμε να πούμε ότι ίσως σήμερα να σπάσει το limit down και η υποχώρηση να είναι μικρότερη ή ακόμη να υπάρξει και άνοδος. Ίδομεν. Να δείτε ότι όσοι κερδοσκόπησαν είτε θα βγουν είτε με οριακά κέρδη (ανάξια του ρίσκου) είτε θα τους ‘μείνει ο μουτζούρης στο χέρι’.

Α!  Και κάτι για τους συναδέλφους. Δεν είναι ανάγκη να μεταφέρετε υπερβολές για να φανείτε καλοί.  Δεν έγινε καμία σφαγή και έλεγχοι με εφόδους σε χρηματιστηριακές που διάβασα. Απλώς σε συγκεκριμένες εταιρείες πήγαν ερωτήσεις από την Ε.Κ και αυτοί απάντησαν.

EXAE - Ποντάρει πολύ στην εισαγωγή του Αεροδρομίου Αθηνών  στο Χ.Α

Πολλές εισροές κεφαλαίων θα έχουμε στο ελληνικό χρηματιστήριο σε περίπτωση που το Αεροδρόμιο Αθηνών κάνει δημόσια εγγραφή για να μπει στο χρηματιστήριο. Θα θυμίζουν δημόσιες εγγραφές της δεκαετίας του ΄90 μας είπαν κάποιοι. Θετικό πάντως για τον όμιλο των Ελληνικών Χρηματιστηρίων είναι ότι η μετοχή βγήκε από την αφάνεια και παρουσιάζεται καλύτερη και σε τιμή και σε όγκους.

ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ: Ομιλία Περιστέρη στην Πτολεμαΐδα - Να μην αφήσουμε τις εγχώριες πηγές ενέργειας που έχουν προστιθέμενη αξία

«Προς θεού δεν πρέπει να αφήσουμε τις εγχώριες πηγές ενέργειας. Ιδίως αυτές που έχουν μεγάλη εγχώρια προστιθέμενη αξία. Ο λιγνίτης όντως έχει ένα μεγαλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τις άλλες πηγές ενέργειας, αλλά με σταδιακή μείωση του φυσικού αερίου και αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μπορούμε να κρατήσουμε την παραγωγή στην Ελλάδα και να είναι η Ελλάδα μια ενεργειακά ανεξάρτητη χώρα, ακόμη και εξαγωγέας».  Αυτά δήλωσε ο κ. Περιστέρης (ΓΕΚΤΕΡΝΑ) σε ομιλία του στην Πτολεμαίδα.

Eurobank - To παλεύει για το μέρισμα

Πληροφορίες μας λένε ότι η διοίκηση της Eurobank θέλει πολύ να μοιράσει μέρισμα φέτος γιατί θα κάνει την μετοχή ακόμη πιο ελκυστική.  Οι πιθανότητες να μοιραστεί ή να μην μοιραστεί μέρισμα θα καθοριστούν στο τέλος του α’ εξαμήνου.

ΦΟΥΡΛΗΣ:  Περιμένει νέες υπεραξίες από το real estate (Trade Estate)

Το Εμπορικό Πάρκο της πλατείας Κέννεντυ στο Χαλάνδρι είναι η νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Trade Estates ΑΕΕΑΠ. Το ακίνητο εξαγοράστηκε από την εταιρεία Ten Brinke Hellas τον Δεκέμβριο του 2022, με συνολικό τίμημα 6,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το όγδοο εμπορικό πάρκο που προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2022, σε οικόπεδο 2.896 τ.μ., με συνολική εμπορική επιφάνεια 3.992 τ.μ. και αποτελεί καθημερινό προορισμό χιλιάδων καταναλωτών

Τι είδε η HSBC στο Λονδίνο

Το επιτελείο της HSBC στο Λονδίνο συναντώντας διαχειριστές κεφαλαίων και «μεγάλους πελάτες» διαπίστωσε ότι  η πλειοψηφία των επενδυτών που συνάντησε είναι τοποθετημένοι στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ενώ κάποιοι μακροπρόθεσμοι επενδυτές που δεν ήταν τοποθετημένοι σκέφτονται να το κάνουν.

Οι χαμηλότερες αποτιμήσεις, σε σχέση με το σύνολο του κλάδου, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, έχουν μαγνητίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, το οποίο και έχει μετατοπιστεί το τελευταίο διάστημα σε αυτούς τους δύο τίτλους, από τις Eurobank και Εθνική όπου ήταν πριν και οι οποίες σημείωσαν ισχυρό ράλι.

AXIA: Οι 5 προτάσεις της

Για το 2023, οι κορυφαίες επιλογές της ΑΧΙΑ είναι: Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα, οι οποίες αναμένουμε να δημιουργήσουν σχετική και απόλυτη υπεραπόδοση.

Η ΑΧΙΑ αναγνωρίζει το δυνατό ξεκίνημα σε όλους τους κλαδικούς δείκτες, οι οποίοι καταγράφουν υψηλές επιδόσεις, με ειδική αναφορά στον τραπεζικό τομέα (+20% τον Ιανουάριο του 2023, περαιτέρω ενίσχυση τον Φεβρουάριο).

Οι προσδοκίες της AXIA είναι ότι η εταιρική απόδοση θα βελτιωθεί περαιτέρω τα επόμενα τρίμηνα χάρη στην οικονομική ανάπτυξη και τις σημαντικές επενδύσεις. Οι εκλογές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια βραχυπρόθεσμη αστάθεια, αλλά η ιστορία δείχνει ότι τις τελευταίες δέκα βουλευτικές εκλογικές αναμετρήσεις, το ΧΑ τείνει να κλείσει τη χρονιά υψηλότερα (8 στα 10 χρόνια).

ΕΛΣΤΑΤ: Μεγάλη (35%) αύξηση τζίρου στις ελληνικές επιχειρήσεις το 2022

Για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών το έτος 2022 ανήλθε σε 461.242.602 χιλ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 35,5% σε σχέση με το έτος 2021, που είχε ανέλθει 340.283.110 χιλ. ευρώ, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Tη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά 51,8%, μεταξύ των ετών 2022 και 2021 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης, ενώ τη μικρότερη αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά 2,2% παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Σχετικές με την Ανθρώπινη Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα.

Για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών το τέταρτο τρίμηνο 2022 ανήλθε σε 125.212.894 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 24,0% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο 2021, που είχε ανέλθει σε 100.967.883 χιλ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το τέταρτο τρίμηνο 2022 σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο 2021 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Εκπαίδευση, κατά 35,1%, ενώ τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Νερού, Επεξεργασία Λυμάτων, Διαχείριση Αποβλήτων και Δραστηριότητες Εξυγίανσης, κατά 4,0%.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ