Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η νέα προσφορά της Πειραιώς, οι προσδοκίες της ΕΤΕ και το «φρένο» στον ΟΠΑΠ

Πηγή: Eurokinissi

Με δεδομένο ότι το 2023 θα είναι (μία ακόμη) δύσκολη χρονιά, οι ευρωπαϊκές αγορές μας ξαφνιάζουν ευχάριστα, καθώς επιστρέφουν προς τα ιστορικά υψηλά τους.

Υπάρχει μεγάλη ρευστότητα στην Ευρωζώνη και οι εναλλακτικές τοποθετήσεις δεν συμφέρουν. Ετσι οι μεγάλοι επενδυτές στρέφονται προς τις μετοχές.

Εάν πάνε καλά τα ευρωπαικά χρηματιστήρια θα συνεχιστούν οι ροές και προς την Ελλάδα. Εάν δεν πάνε καλά οι ξένες αγορές, ξεχάστε την Ελλάδα.

Τόσο απλά τα πράγματα...

FTSE 100: Ο πληθωρισμός έσπρωξε τον χρηματιστηριακό δείκτη

Με πληθωρισμό που υποχώρησε οριακά, ο βρετανικός χρηματιστηριακός δείκτες επέστρεψε στα υψηλά του.

Πού να βγουν και καλά στοιχεία για την βρετανική οικονομία, θα εκτοξευτεί στην «στρατόσφαιρα».

ΧΑ: Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεδρίαση

Εάν κάποιος δει στατικά την χθεσινή συνεδρίαση, θα τη θεωρήσει βαρετή και σταθεροποιητική, καθώς ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε οριακά (έμεινε ουσιαστικά στα ίδια).

Αν τη «διαβάσει»... βαθύτερα, θα δει ότι είχαμε τη μεγαλύτερη διακύμανση εδώ και πολύ καιρό. Και στις διακυμάνσεις είναι που βγάζουν λεφτά οι «παίκτες». Από τις 1.093 μονάδες έφτασε στις 1.103 και μετά υποχώρησε στις 1.079, για να κλείσει στις 1.093 πάλι.

ΕΧΑΕ: Ζεσταίνονται οι νέες εισαγωγές εταιρειών

Μαθαίνουμε ότι το πολύ καλό κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο έχει οδηγήσει σε νέες σκέψεις πολλών καλών επιχειρήσεων για να εισέλθουν στην αγορά.

Και μιλάμε για επιχειρήσεις απ’ όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.

Τράπεζα Πειραιώς: Ανεβάζει την τιμή για τη MIG

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3461/2006, η Πειραιώς Financial Holdings A.E. γνωστοποιεί, σε συνέχεια της από 09.02.2023 δημοσιοποίησης της υποβολής υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης από τη θυγατρική της Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. προς τους μετόχους της MIG για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών τους, ότι απέκτησε στις 14 Φεβρουαρίου 2023 μέσω του Χρηματιστηρίου 6.415.096 μετοχές της Εταιρείας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 0,6828% των δικαιωμάτων ψήφου αυτής, με μεσοσταθμική τιμή απόκτησης €0,199882 ανά μετοχή.

Η υψηλότερη τιμή, στην οποία ο Προτείνων απέκτησε μετοχές της Εταιρείας κατά την προαναφερθείσα ημερομηνία, ανέρχεται σε €0,2170 ανά μετοχή, ως εκ τούτου εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 2 του νόμου 3461/2006.

Κατόπιν αυτών, ο Προτείνων (Τράπεζα Πειραιώς) κατέχει πλέον 502.658.396 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 53,5021% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Το λες και μικρή νίκη της άλλης πλευράς αυτά τα (0,04 ευρώ / μετοχή).

MIG-Tράπεζα Πειραιώς ΙΙ

Κάποια εξήγηση νομίζω πρέπει να δώσουν στις χρηματιστηριακές αρχές τόσο η MIG (για ενδεχόμενα inside), όσο και οι βασικοί μέτοχοι (οι δύο πλευρές) για την εικόνα της μετοχής.

Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει μετοχικός ακτιβισμός, αλλά σίγουρα η κατάσταση που βλέπουμε καθημερινά είναι άκρως ανησυχητική και δημιουργεί υποψίες για χειραγώγηση της μετοχής.

Ας σταματήσει η διαπραγμάτευση μέχρι να δοθούν εξηγήσεις.

ΕΤΕ: Προσδοκά μεγάλα κέρδη με την... επενδυτική βαθμίδα

Πολύ υψηλά έχει ανέβει η ΕΤΕ στα μάτια των ξένων επενδυτών, αφού το ελληνικό χαρτοφυλάκιο ομολόγων που έχει θα εκτινάξει την εσωτερική του αξία με την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας -όταν αυτή γίνει.

Οι υπεραξίες που θα γράψει η τράπεζα θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.

Alpha Bank: Μεγάλο ενδιαφέρον για το ESG

Για την οργανωσιακή της ανθεκτικότητα διακρίθηκε η Alpha Bank μέσω της πιστοποίησής της κατά ISO 22316 από τον φορέα TÜV AUSTRIA Hellas, αποτελώντας την πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα που λαμβάνει βεβαίωση συμμόρφωσης με το συγκεκριμένο διεθνές πρότυπο.

Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει την προσήλωση της Alpha Bank σε βέλτιστες πρακτικές και πρωτοποριακές μεθοδολογίες που διασφαλίζουν την επιτυχή προσαρμογή και την ανθεκτικότητά της στο μεταβαλλόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον και την απρόσκοπτη υλοποίηση των στόχων στην καθημερινή λειτουργία της.

ΟΠΑΠ

Mικρή μεν η μεταβολή του ΟΠΑΠ, αλλά ουσιαστικά βοήθησε την ανάκαμψη της αγοράς. Η μετοχή ξεκίνησε πτωτικά και προς το τέλος της συνεδρίασης επέστρεψε σε άνοδο.

Περιμένουν πολύ περισσότερα πράγματα απ’ αυτήν οι εγχώριοι επενδυτές, αλλά βγαίνουν καθημερινά εντολές πωλήσεων από ξένα χαρτοφυλάκια που τη φρενάρουν.

Πάντως, η μετοχή είναι μέσα σε όλες τις focus lists εγχώριων και ξένων επενδυτικών οίκων.

REDS: Υπογραφή του συμβολαίου για το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου

Στις εγκαταστάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, πραγματοποιήθηκε χθες 15.02.2023 η υπογραφή του συμβολαίου αγοραπωλησίας του ακινήτου της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, που πλειοδοτήθηκε το Δεκέμβριο του 2021 από την REDS στην ηλεκτρονική δημοπρασία (e-Auction) του ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά και την αξιοποίησή του.

ΔΕΗ: Μεγαλώνει το χαρτοφυλάκιό της στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας

Η ΔΕΗ ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η εξαγορά αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας συνολικής ισχύος 44 MW στην Λακωνία και φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 2 MW στην Θεσσαλία από τη θυγατρική της εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες, στο πλαίσιο της υπογεγραμμένης συμφωνίας πώλησης των μετοχών (SPA) με την Piraeus Equity Partners.

Intralot: Aνώτερο στέλεχος μετακινείται στη θυγατρική στις ΗΠΑ

H Intralot ανακοίνωσε την αποχώρηση του κ. Νικόλαου Νικολακόπουλου από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και από τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της “INTRALOT, Inc.”, 100% θυγατρικής του Ομίλου στις Ηνωμένες Πολιτείες με έδρα την Atlanta, Georgia μετά από την εκπλήρωση των από το νόμο απαιτούμενων προϋποθέσεων.

Ο κ. Νικολακόπουλος εργάζεται στην Intralot από το 2007 και από το 2019 κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου. Από τον Μάιο του 2022 είναι παράλληλα Πρόεδρος του Δ.Σ. της “INTRALOT, Inc.”. Έχει διατελέσει Γενικός Εμπορικός Διευθυντής (Chief Commercial Officer) και Γενικός Διευθυντής Έργων (Chief Operations Officer) του Ομίλου

Χρυσός: Χαμηλά 5 εβδομάδων λόγω αμερικανικής ανθεκτικότητας

Σε χαμηλό άνω των πέντε εβδομάδων υποχώρησε χθες ο χρυσός, καθώς τα στοιχεία που έδειξαν ξανά ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας, ανανέωσαν τις ανησυχίες για νέες επιθετικές κινήσεις της Fed.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1.845,3 δολάρια η ουγγιά με απώλειες 1,1% ή 20,1 δολαρίων, ενώ εντός της ημέρας υποχώρησε έως και τα 1.841,5 δολ. που ήταν και το χαμηλότερο επίπεδο όπου έχει βρεθεί από τις 6 Ιανουαρίου.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ