Νέα
  • ΓΔ: 1411.79 +1.36%
  • Τζίρος: 27,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Η τελευταία ευκαιρία της Attica Bank, το νερό ΙΟΛΗ και η μετοχή του Τιτάνα

Μπορεί όλοι οι αναλυτές να λένε ότι οι εκλογές αποτελούν ανάχωμα για τα χρηματιστήρια αλλά δεν γνωρίζουν ότι στο ελληνικό χρηματιστήριο οι 11 από τις 15 εκλογικές χρονιές μετά την μεταπολίτευση (1974), το χρηματιστήριο ήταν ανοδικό. Τώρα οι κακές γλώσσες λένε ότι οι κυβερνήσεις το αβαντάρουν γιατί δεν θέλουν δυσαρεστημένους στις κάλπες. Όμως εάν αυτό μπορεί να  ίσχυε μέχρι το 2004. Μετά οι ξένοι πήραν τα ηνία της κεφαλαιοποίησης και ως γνωστόν οι ξένοι δεν ψηφίζουν στην Ελλάδα.

Αμερικανικές αγορές: «Προσδεθείτε και καπνίστε» τα δύσκολα είναι μπροστά

Οι οικονομολόγοι της Bank of America και της Goldman Sachs προβλέπουν τώρα ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για μεγαλύτερο διάστημα από το αναμενόμενο.

Είναι «δύσκολο να αγνοήσει» κανείς τα στοιχεία για την απασχόληση που υποδηλώνουν ότι η αγορά εργασίας έχει ισχυρό momentum, ανέφερε ομάδα αναλυτών της Bank of America σε σημείωμα της 16ης Φεβρουαρίου. Η ομάδα προβλέπει τώρα αύξηση 25 μονάδων βάσης τον Ιούνιο και άνοδο των επιτοκίων έως το 5,25% έως 5,5%, σε σύγκριση με προηγούμενες προσδοκίες ότι οι αυξήσεις θα διακόπτονταν τον Μάιο και θα έφταναν στο 5% με 5,25%.

Tράπεζες - Ανοδος 35% από την αρχή του χρόνου για τον κλαδικό δείκτη

Ο ελληνικός κλαδικός τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 35% από την αρχή του χρόνου και κάποιες μετοχές ξεπερνούν και αυτό το ποσοστό.  Αν και δεν είμαστε σίγουροι, πρέπει να είναι η μεγαλύτερη ανοδική κίνηση τραπεζικών μετοχών μέσα στη Ευρωζώνη από την αρχή του χρόνου.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Ξεκινούν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων χρήσης 2022

Τα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιριών επιστρέφουν στον επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η Entersoft την Τρίτη θα ανακοινώσει βασικά στοιχεία ισολογισμού και κερδοφορίας του 2022, ακολουθεί η Ideal Holdings την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη πριν την έναρξη της συνεδρίασης θα ανακοινώσει αποτελέσματα ο ΟΤΕ με την καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη να ακολουθεί το απόγευμα της ίδια ημέρας. Την Παρασκευή ο κύκλος των δημοσιεύσεων της εβδομάδας κλείνει με τις Τράπεζα Πειραιώς και η Helleniq Energy

Eurobank/egg investor day  για νεοφυείς επιχειρήσεις

Tην «θερμοκοιτίδα» Egg την γνωρίζετε λίγο πολύ όλοι. Πραγματοποίησε μία εξαιρετική επιτυχημένη investor day. Σαράντα δύο (42) εταιρείες που συμμετέχουν στον επιταχυντή καινοτομίας egg-enter•grοw•go από Ελλάδα, Κύπρο και Ουκρανία, παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, διεκδικώντας χρηματοδότηση από ένα ευρύ κοινό διαχειριστών κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου (VC’s), εταιρικών επενδυτών και Business Angels από Ελλάδα, Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη, Ισραήλ, ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο Επενδυτικής Ημερίδας (Investor Day) που διοργανώθηκε σήμερα στο EGG Hub στο Μοσχάτο.

Tην ημερίδα, τίμησαν με την παρουσία τους οι Υφυπουργοί, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Έρευνας &τεχνολογίας, κ.κ. Γιάννης Τσακίρης και Χρίστος Δήμας.

Στην εκδήλωση υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας (ΜΟU) μεταξύ του egg και του επιχειρηματικού επιταχυντή InnovX, με έδρα στη Ρουμανία, με στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας των οικοσυστημάτων καινοτομίας Ελλάδας, Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και διακεκριμένων προσκεκλημένων από το εγχώριο και διεθνές οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Attica Bank - Συνεργασία για επιτυχία

Την τελευταία ευκαιρία της έχει η τράπεζα με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.  Γι’ αυτό μαζεύτηκαν οι 3 βασικοί μέτοχοι και ομονοούσαν για να πετύχουν στο εγχείρημα.

Μιλάμε για τον Αλέξανδρο Εξάρχου της Thrinvest με τους επικεφαλής του ΤΧΣ και του ΤΜΕΔΕ Ηλία Ξηρουχάκη και Κωνσταντίνο Μακέδο. Τώρα ποιοι κρύβονται πίσω από την κερδοσκοπία των τελευταίων εβδομάδων, πάλι δεν μάθαμε.

Eθελουσία με 200.000 ευρώ στους εργαζόμενους που θέλουν και μπορούν να φύγουν, διαβάσαμε.  Πολλά δεν είναι ρε αδέλφια;  Μήπως τα βγάζετε από τις εργασίες σας για να τα δώσετε; Πάλι ο ελληνικός λαός θα πληρώσει. Μην γίνεστε προκλητικοί

PREMIA - Mεγαλη συνεργασία με Αθηναϊκή ζυθοποιεία για το νερό ΙΟΛΗ

Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, η PREMIA PROPERTIES και η STERNER STENHUS GREECE ανακοινώνουν τη συμφωνία τους για τη μεταβίβαση  των ακινήτων, της επιχείρησης και του brand του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τη συμφωνία αυτή, οι εγκαταστάσεις της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ στην περιοχή του Μοσχοχωρίου Φθιώτιδος, δηλαδή οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 99.209 τ.μ. και οι εντός αυτού κτιριακές εγκαταστάσεις επιφάνειας 12.230 τμ, περιέρχονται στην κυριότητα της PREMIA.

Μισθωτής του ακινήτου και ανάδοχος της επιχείρησης θα είναι η νεοσυσταθείσα εταιρεία ΙΟΛΗ ΠΗΓΗ, θυγατρική της STERNER STENHUS GREECE (βασικού μετόχου της PREMIA που από τον Νοέμβριο 2022 κατέχει και το πλειοψηφικό μερίδιο στην ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΑΕ).

Η νέα επένδυση ευθυγραμμίζεται με το επενδυτικό πλάνο της PREMIA PROPERTIES και ενισχύει την παρουσία της εταιρείας στον τομέα των βιομηχανικών ακινήτων, ενώ ενδυναμώνει περαιτέρω και τη δραστηριοποίηση της STERNER STENHUS στον κλάδο του FnB

Titan Int: Αυξάνει την τιμή στόχο στα 18 ευρώ η «Ν. Χρυσοχοίδης ΑΧΕΠΕΥ»

Tιμή-στόχο τα 18 ευρώ δίνει για τη μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ, με τη γνωστή χρηματιστηριακή εταιρεία να προβλέπει βελτίωση στις οικονομικές επιδόσεις του εισηγμένου Ομίλου κατά τη διετία 2023-2024, αναφερόμενη παράλληλα και στην ισχυρή ρευστότητά του.

Με ό,τι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της επόμενης διετίας, η γνωστή χρηματιστηριακή εταιρεία προβλέπει:

  1. Αύξηση του κύκλου εργασιών από τα 2.250 εκατ. το 2022, στα 2.315 εκατ. φέτος και στα 2.380 εκατ. ευρώ το 2024.
  2. Διεύρυνση του EBITDA από τα 333 εκατ. το 2022 στα 373 εκατ. φέτος και στα 398 εκατ. ευρώ το 2024.
  3. Άνοδο των καθαρών κερδών από τα 115 εκατ. το 2022 στα 147 εκατ. φέτος και στα 157 εκατ. το 2024.
  4. Βελτίωση του δείκτη «καθαρού χρέους προς EBITDA» από το 2,41 το 2022, στο 1,97 φέτος και στο 1,85 το 2024.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ:  Πωλούν τα stock options

H κυρία Παρασκευή Μπουζάλη, Chief Corporate Affairs & Communication Officer της Εταιρείας (και παλιά βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ), σύμφωνα με την από 15.2.2023 γνωστοποίηση προς την Εταιρεία, προέβη την 14.2.2023 σε πώληση 18.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, συνολικής αξίας 435.693,20 ευρώ.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ