Νέα
  • ΓΔ: 1045.84 +1.45%
  • Τζίρος: 65,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πτώση των ασιατικών μετοχών με οδηγό τις τράπεζες εν μέσω αναταραχής

Πηγή: AP

Οι ασιατικές μετοχές διεύρυναν την πτώση τους την Τρίτη, καθοδηγούμενες από την αδυναμία των τραπεζικών μετοχών, καθώς η κατάρρευση της Silicon Valley Bank συνεχίζει να προκαλεί αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές.

Ένας δείκτης ασιατικών μετοχών σημείωσε πτώση περίπου 2% και διέγραψε όλα τα φετινά του κέρδη. Οι επενδυτές σταθμίζουν τους κινδύνους στον τραπεζικό κλάδο μετά την κατάρρευση τραπεζών στις ΗΠΑ (SVB, Signature Bank). Ο δείκτης KBW Bank Index κατέγραψε τη Δευτέρα τη μεγαλύτερη πτώση του από την έναρξη της πανδημίας Covid-19.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Κλείσιμο με μικτά πρόσημα υπό το βάρος των τραπεζών

Η απόδοση του διετούς κρατικού ομολόγου ανέκαμψε περισσότερο από 15 μονάδες βάσης, αλλά παρέμεινε αισθητά χαμηλότερα από τα επίπεδα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Στο κλείσιμο των αμερικανικών συναλλαγών κατέγραψε τη μεγαλύτερη τριήμερη υποχώρηση από τη Μαύρη Δευτέρα τον Οκτώβριο του 1987.

Οι αποδόσεις των διετών κρατικών ομολόγων της Νέας Ζηλανδίας σημείωσαν πτώση άνω των 20 μονάδων βάσης, όπως και το τριετές ομόλογο της Αυστραλίας. Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου της Ιαπωνίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο.

Οι traders εκτιμούν ότι υπάρχει πιθανότητα μικρότερη του 60% η Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,25% αργότερα αυτόν τον μήνα.

«Ένα λάθος πολιτικής είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην αγορά», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg η Mary Manning, διαχειρίστρια παγκόσμιου χαρτοφυλακίου της Alphinity Investment Management. «Είναι δύσκολο να διατηρήσεις τον έλεγχο του πληθωρισμού και να αντιμετωπίσεις την αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα», τόνισε.

Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs Group Inc. καθώς και οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων του μεγαλύτερου ενεργά διαχειριζόμενου αμοιβαίου κεφαλαίου ομολόγων στον κόσμο από την Pacific Investment Management Co. δήλωσαν ότι η Fed θα μπορούσε να πάρει μια ανάσα όσον αφορά το επιτόκιο πολιτικής μετά την κατάρρευση της SVB. Οι οικονομολόγοι της Nomura προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι η Fed θα μπορούσε να μειώσει το επιτόκιο-στόχο της την επόμενη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ