Νέα
  • ΓΔ: 1045.84 +1.45%
  • Τζίρος: 65,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Προς τις 1.060 μονάδες κινείται ο ΓΔ κατά την έναρξη της συνεδρίασης

Πηγή: Eurokinissi

Ανοδικό ξεκίνημα για τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα μετά τη διαφαινόμενη εκτόνωση των μεγάλων φόβων που δημιούργησε η αμερικανική τραπεζική κρίση. Οι φόβοι για πιθανά προβλήματα στην Credit Suisse έχουν παραμεριστεί, έστω και προσωρινά. Πάντως, η κατάσταση σε ό,τι αφορά τους συσχετισμούς τραπεζών, κεντρικών τραπεζών και επιτοκίων είναι εξαιρετικά ευάλωτη και εύθραστη. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών είναι ότι λόγω των μεγάλων αυξήσεων των επιτοκίων θα έχουμε συχνά αναταράξεις στο επόμενο διάστημα ιδιαίτερα σε μη συστημικές τράπεζες.

Ο αμερικανικός πληθωρισμός και η FED

Το ζητούμενο για τους Ευρωπαίους είναι τι θα πράξει η ΕΚΤ σε ότι αφορά τα επιτόκια μετά την πρόσφατη τραπεζική κρίση στην Αμερική. Ο αμερικανικός πληθωρισμός που θα ανακοινωθεί το απόγευμα (μετά τις 14.30 ώρα Ελλάδος) θα δείξει αφ' ενός τις πληθωριστικές πιέσεις που υπάρχουν και αφ' ετέρου τι θα πράξει η FED με τα επιτόκια. Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά, με τον DAX να αυξάνεται στα πρώτα λεπτά κατά 0,47%, τον CAC κατά 0,06%, τον MIB κατά 0,15% και τον Eurostoxx κατά 0,22%.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Η ΕΤΕ και τα εταιρικά αποτελέσματα

Η ΕΤΕ ήταν η μετοχή που πρωταγωνίστησε χθες και άλλαξε την πορεία του τραπεζικού δείκτη (από πτωτική σε ανοδική). Ο βασικός λόγος ήταν ότι σήμερα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα χρήσης 2022, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι πολυ καλά. Μία δεύτερη (ενδεχόμενη) ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών θα οδηγήσει τον κλαδικό δείκτη σε απορρόφηση των προηγούμενων υποχωρήσεων και τον Γενικό Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα.

Aιφνιδιαστικό γύρισμα από ανοδικές σε πτωτικές των τραπεζικών μετοχών μετά από μία ώρα συνεδρίασης έφερε ρευστοποιήσεις και στους υπόλοιπους κλάδους με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να διαπραγματεύονται με αρνητικές μεταβολές και ο Γενικός Δείκτης να κινείται πέριξ των 1.050 μονάδων.

Διαβάστε επίσης: Autohellas: Ενοποιημένες πωλήσεις 765,6 εκατ. ευρώ το 2022

Ο τραπεζικός κλάδος αυξάνεται κατά 1,69% στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, οι ταξιδιωτικές-μεταφορές (1,21%) με αναγγελία πολύ καλών αποτελεσμάτων από την Autohellas, οι βιομηχανικές αυξάνονται κατά 0,75% ενώ μικρότερη άνοδο έχουν και οι υπόλοιποι κλάδοι (διυλιστήρια, τηλεπικοινωνίες, κατασκευαστικές κά).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ