Νέα
  • ΓΔ: 1054.59 +0.83%
  • Τζίρος: 88,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ανοδικό άνοιγμα δείχνουν τα futures μετά το σωσίβιο των 50 δισ.

Πηγή: Eurokinissi

Ανοδικά αναμένεται να ανοίξουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με βάση τις τιμές των futures, καθώς οι επενδυτές πήραν ανάσα μετά την ανακοίνωση της ελβετικής κεντρικής τράπεζας για την παροχή ρευστότητας έως 50 δισ. ελβετικά φράγκα (50,6 δισ. ευρώ) στην Credit Suisse, η μετοχή της οποίας βυθίστηκε χθες πάνω και από 30%.

Τα futures για τον πανευρωπαϊκό δείκτη μετοχών  Stoxx αυξήθηκε 2%, ενώ τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν απώλειες, οι οποίες πάντως περιορίστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης. O δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με απώλειες 0,8% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,8%.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αν η ρευστότητα των 50 δις. φράγκων είναι καθησυχαστική ή μπορεί να αυξήσει την ανησυχία, αλλά οι επενδυτές έδειξαν αρχικά να καθησυχάζονται.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Ούλριχ Κέρνερ, δήλωσε ότι η βάση ρευστότητας της τράπεζας είναι «πολύ, πολύ ισχυρή». Ωστόσο, οι τρεις τελευταίες χρεοκοπίες αμερικανικών τραπεζών δείχνουν πόσο γρήγορα μπορεί να πληγούν η εμπιστοσύνη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεδριάζει σήμερα η ΕΚΤ για να αποφασίσει για τα επιτόκια, έχοντας προαναγγείλει από την προηγούμενη συνεδρίαση την αύξησή τους κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Θα πρόκειται για μία δύσκολη ισορροπία, αναφέρει το Reuters. Μία μεγάλη αύξηση, ακόμη και αν είναι δικαιολογημένη από τις οικονομικές συνθήκες, δηλαδή τον υψηλό πληθωρισμό, μπορεί να προκαλέσει ανησυχία ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα περισσότερες τράπεζες.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ