Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

«Ματώνουν» οι διεθνείς αγορές παρά τη συμφωνία UBS - Credit Suisse

Πηγή: Eurokinissi

H εξαγορά της προβληματικής Credit Suisse από την UBS ηρέμησε μόνο προσωρινά τις αγορές, με τους επενδυτές και τους αναλυτές να θεωρούν ότι η τραπεζική κρίση κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει και να ετοιμάζονται για περαιτέρω αναταραχή.

Την αρχική ηρεμία στις ασιατικές αγορές διαδέχθηκαν γρήγορα νέες ανησυχίες για τις προοπτικές του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Τα χρηματιστήρια, οι αγορές ομολόγων και νομισμάτων άνοιξαν με ανάμεικτα πρόσημα μετά τη χθεσινοβραδινή συμφωνία και τη συνέντευξη των ελβετικών Αρχών, αλλά η αισιοδοξία δεν κράτησε πολύ.

Πτωτικά ο Nikkei και τα futures των ευρωπαϊκών μετοχών

Ο δείκτης Nikkei της Ιαπωνίας υποχώρησε 1,4% και ο Hang Seng στο Xong Kong κατά 3,4%.

H πρόσφατη πτώση των ομολόγων χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης (Additional Tier 1 bonds, AT 1) και η βουτιά των μετοχών της HSBC λόγω ανησυχίας για την έκθεσή της στην Credit Suisse οδήγησαν και στην πτώση των futures των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Μείωση των επιτοκίων της Fed βλέπει η JPMorgan

Ο Bob Michele της JPMorgan Asset Management δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να λεχθεί πώς θα τελειώσει η κρίση αλλά σημείωσε ότι η Fed θα πρέπει πιθανόν να μειώσει τα επιτόκια φέτος.

«Είμαστε ακόμη στην αρχή. Είναι βέβαιο ότι θα επιβραδύνει την ανάπτυξη. Είναι επίσης βέβαιο ότι θα μειώσει τις πληθωριστικές πιέσεις. Η Fed δεν πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια την Τετάρτη. Η αγορά θα συσφίξει τις πιστώσεις γι’ αυτή», δήλωσε.

«Αναμένουμε  η Fed να μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο για να αποτρέψει thn ύφεση. Η συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS θα απαλύνει κάπως την πίεση από τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές», πρόσθεσε.

El-Erian: Η καλύτερη επιλογή

Ο Ed Yardeni  της Yardeni Research δήλωσε ότι η τραπεζική αναταραχή μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική ύφεση αν προκαλέσει πιστωτική κρίση.

O επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian, δήλωσε για την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS ότι «ήταν διάσωση… Δεν ήταν η καλύτερη λύση, αλλά πάντως καλύτερη από τις άλλες δύο, δηλαδή την κρατικοποίηση ή την προσπάθεια σταδιακής διακοπής λειτουργίας της τράπεζας.. Δεν είναι καθαρή λύση, αλλά η καλύτερη από τις διαθέσιμες επιλογές».

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ