Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοιξαν ανοδικά - Ανάκαμψη για τα ομόλογα ΑΤ1 στην Ασία

Πηγή: Eurokinissi

Θετικό παραμένει το κλίμα στα χρηματιστήρια σήμερα το πρωί καθώς διαλύθηκαν οι άμεσες ανησυχίες για την ευρωστία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 σημείωνε κέρδη 1,4% μετά το άνοιγμα, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει άνοδο 1,7%. 

Προηγουμένως, ένας δείκτης αναφοράς για τις ασιατικές μετοχές σημείωνε κέρδη 0,7%, με τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ, της Νότιας Κορέας και της Αυστραλίας να κινούνται ανοδικά. 

Οι περισσότεροι κλάδοι στην Ασία κινήθηκαν ανοδικά, με τον χρηματοπιστωτικό δείκτης MSCI να ενισχύεται 0,6% μετά τη χθεσινή υποχώρηση στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο.

Ανάκαμψη των ομολόγων ΑΤ1

Το κλίμα στηρίχθηκε από την ανάκαμψη των τιμών των ομολόγων Additional Tier 1 (AT1), τα οποία είχαν υποστεί χθες μεγάλο sell-off εξ αιτίας της απόφασης των ελβετικών τραπεζικών Αρχών να επιβάλλουν ολικό κούρεμα των σχετικών τίτλων που είχε εκδώσει η Credit Suisse, ονομαστικής αξίας 17 δις. δολαρίων.

Τα futures για τον S&P 500 αυξήθηκαν επίσης ελαφρά μετά το χθεσινό άλμα 0,9% που έκανε ο δείκτης. Νωρίτερα, η είδηση ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξετάζουν τρόπους για προσωρινή εγγύηση όλων των τραπεζικών καταθέσεων, σε περίπτωση που η τρέχουσα χρηματοπιστωτική κρίση επεκταθεί, εκτίναξε τα futures του S&P 500 και του Nasdaq 100 στο υψηλότερο επίπεδο της ημέρας.

Το δολάριο ενισχύθηκε λίγο, μετά από τρεις ημέρες απωλειών, εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι η Fed μπορεί να υιοθετήσει αύριο μία πιο προσεκτική προσέγγιση για τα επιτόκια.

Το ευαίσθητο στις μεταβολές των επιτοκίων διετές ομόλογο του αμερικανικού δημοσίου έκλεισε με άνοδο 14 μονάδων βάσης σε επίπεδο λίγο κάτω από το 4%.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα