Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Με άνοδο 0,75% άνοιξε ο Γενικός Δείκτης - Πώς κινούνται οι τραπεζικές μετοχές

Πηγή: Eurokinissi

Ανοδικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την έντονη χθεσινή μεταβλητότητα. Οι εκτιμήσεις είναι ότι αφ’ ενός οι εξαγορές και συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο (ανά τον κόσμο και ειδικότερα στην Ελβετία) θα δώσουν καλύτερο αποτέλεσμα και αφ’ ετέρου οι αποτιμήσεις των μετοχών έχουν χαμηλώσει αρκετά. Ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 1,21%, ο γαλλικός CAC καταγράφει αναγράφει άνοδο 1,18%, ο ιταλικός MIB έχει άνοδο 2% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 έχει άνοδο 1,33%.

Στις 1.035 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στα πρώτα λεπτά

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η άνοδος του Γενικού Δείκτη ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές. Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ο Γεν. Δείκτης έχει σκαρφαλώσει προς τις 1.035 μονάδες με άνοδο 0,75%. Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών μετοχών είναι ανοδικό (69 πάνω και 44 κάτω) ενώ τον πρώτο ρόλο στην άνοδο καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές και συνεχίζει η ανάκαμψη των τηλεπικοινωνιών, των βιομηχανικών ενώ πτωτικά κινούνται οι πετρελαικές και κατασκευαστικές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ