Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Οριακή υποχώρηση και «κλείδωμα κερδών» - Στις 1044,96 μονάδες ο ΓΔ

Αντεστραμμένη ήταν η εικόνα των χρηματιστηριακών αγορών στην Ευρωζώνη σε σχέση με την έναρξη των συνεδριάσεων. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές είχαν περάσει σε ανοδική μεταβολή από νωρίς το μεσημέρι ενώ το ελληνικό χρηματιστήριο που είχε ξεκινήσει ανοδικά μετά το μεσημέρι είχε γυρίσει πτωτικό και έκλεισε με οριακές απώλειες. Επίσης οι αμερικανικές αγορές αναμένουν τις αποφάσεις της Fed σχετικά με την αύξηση ή όχι των επιτοκίων και γι' αυτό παρατηρείται εικόνα σταθεροποίησης.

Oι δηλώσεις Λαγκάρντ

Επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της ΕΚΤ να φέρει τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη στο 2%, από 8,5% τον περασμένο μήνα και σημείωσε ότι οι προηγούμενες αυξήσεις μόλις άρχισαν να περνούν στην οικονομία.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η κα Λαγκάρντ είπε ότι οι ενέργειες της ΕΚΤ για την αύξηση του κόστους δανεισμού μπορεί να μεγεθύνoνται, εάν οι τράπεζες αποστρέφονται περισσότερο τον κίνδυνο και αρχίσουν να απαιτούν υψηλότερα επιτόκια όταν δανείζουν -πιθανότατα λιγότερο. υποδηλώνοντας ότι η κεντρική τράπεζα θα χρειαστεί να αυξήσει τα δικά της επιτόκια λιγότερο.

«Εάν, για παράδειγμα, οι τράπεζες αρχίσουν σε οποιοδήποτε επίπεδο του βασικού επιτοκίου να απαιτούν
υψηλότερη αποζημίωση για τον διαφαινόμενο κίνδυνο που αναλαμβάνουν όταν δανείζουν, τότε η
μετακύλιση θα γίνει ισχυρότερη», είπε η κα Λαγκάρντ.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή υποχώρηση του ΓΔ και «κλείδωμα κερδών»

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε οριακά στις 1.044,96 μονάδες (-0,45%) μετά το αρχικό ανοδικό ξεκίνημα και την υπέρβαση των 1.050 μονάδων.

Η αξία συναλλαγών ήταν σημαντικά χαμηλότερη από τις προηγούμενες συνεδριάσεις (76 εκατ. Ευρώ) ενώ το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών ήταν θετικό εξαιτίας της ανόδου μετοχών μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχώρησε κατά (-0,72%) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) αυξήθηκε κατά 0,02%.

Οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν ρευστοποιήσεις και ο κλαδικός δείκτης υποχώρησε κατά (-1,4%) ενώ πτωτικά ήταν και οι τηλεπικοινωνίες (-1,06%) λόγω υποχώρησης του ΟΤΕ. Υποχώρηση κατέγραψαν τα Προσωπικά-Οικιακά Προιόντα (-1,79%) και τα Ταξίδια-Αναψυχή (-1,21%).

Ανοδικά κινήθηκαν οι κλάδοι Υγείας (3,13%), Τρόφιμα-Ποτά (2,15%) λόγω Coca Cola HBC , Eμπορίου (1,74%) λόγω Φουρλή.

Διεθνή χρηματιστήρια

Σ' αυτό το περιβάλλον, ο Dow Jones μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος υποχωρούσε μόλις (-0,02%), ο S&P 500 είχε άνοδο 0,07% και ο Nasdaq είχε άνοδο 0,13%.

Στις ευρωπαΪκές χρηματιστηριακές αγορές, ο γερμανικός DAX είχε άνοδο 0,44%, ο γαλλικός CAC αυξήθηκε κατά 0,48%, ο ιταλικός MIB είχε άνοδο 0,21% ενώ ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 αυξήθΗκε κατά 0,54%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ