Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Απώλειες με φόντο.. το δύσκολο Brexit

stock Πηγή: picjumbo
Πηγή: Picjumbo

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι Δείκτες των μεγαλύτερων Χρηματιστηρίων στην Ευρώπη με φόντο τις δυσκολίες στις συνομιλίες για το Brexit και τις διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,4%, με τις τράπεζες να καταγράφουν πτώση 2% με φόντο την πρόσφατη απόφαση της ΕΚΤ, την ώρα που το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο κατάφεραν να αντιστρέψουν τις αρχικές απώλειες και να κλείσουν με θετικό πρόσημο 1,5%.

Βρετανία και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν να λάβουν επίσημη απόφαση για το μέλλον των εμπορικών συνομιλιών του Brexit έως το τέλος του Σαββατοκύριακου.

Οι συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο για πολλά βασικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των αλιευτικών δικαιωμάτων και των κανόνων ανταγωνισμού. Η βρετανική πλευρά δήλωσε ότι «παραμένουν πολύ μεγάλα κενά», ενώ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε μεγάλη την απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές.

Εν τω μεταξύ, η ΕΚΤ επέκτεινε τις αγορές ομολόγων κατά 500 δισ. ευρώ, με το πρόγραμμα στήριξης να ανέρχεται πλέον σε 1,85 τρισ. ευρώ. Παράλληλα, η χρονική διάρκεια παρατάθηκε κατά εννέα μήνες, δηλαδή τουλάχιστον έως τον Μάρτιο του 2022.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βρετανικός FTSE σημείωσε άνοδο 0,54%, το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κατέγραψε πτώση 0,33%, ο δείκτης χρηματιστηρίου IBEX 35 έχασε 0,645%, ο γαλλικός CAC ανέβηκε κατά 0,51%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ