Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καμπανάκι JP Morgan: Ηρεμία πριν την καταιγίδα στα χρηματιστήρια

JP Morgan / Πηγή: A{

Επανέρχεται η JP Morgan, προειδοποιώντας ότι το ράλι των μετοχών από την αρχή του έτους θα σβήσει και οι τιμές τους θα κινηθούν προς τα χαμηλά επίπεδα του 2022 υπό το βάρος της τραπεζικής αναταραχής, του πετρελαϊκού σοκ και της επιβράδυνσης της ανάπτυξης.

Ο αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας, Μάρκο Κολάνοβιτς, ανέφερε σε σημείωμά του προς πελάτες της τράπεζας ότι η Fed δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι θα μειώσει τα επιτόκια φέτος, αλλά παρά ταύτα τα ριψοκίνδυνα assets κάνουν ένα πρωτοφανές ράλι, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να κινούνται κοντά στα ιστορικά υψηλά επίπεδα και τις αμερικανικές να καλύπτουν τις πρόσφατες απώλειες που είχαν.

«Αναμένουμε αντιστροφή της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου και ότι η αγορά θα δοκιμάσει ξανά τα περσινά χαμηλά τους επόμενους μήνες», σημείωσε ο αναλυτής.  

Κέρδη 7% για τον S&P το πρώτο τρίμηνο του 2023

Οι τιμές των μετοχών έδειξαν ανθεκτικότητα φέτος παρά τις αυξήσεις των επιτοκίων που έχουν συμπιέσει τα επιχειρηματικά κέρδη, επιβράδυναν την ανάπτυξη και προκάλεσαν την κατάρρευση τραπεζών στις ΗΠΑ και αλλού. Ο δείκτης αναφοράς S&P 500 αυξήθηκε 7% στο πρώτο τρίμηνο μετά τη βουτιά 20% το 2022, ενώ τα κέρδη των τεχνολογικών μετοχών εκτίναξαν τον Nasdaq κατά 20% από την αρχή του έτους.

Η υπεραπόδοση των τεχνολογικών μετοχών ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή πρόσφατα εν μέσω στοιχημάτων των traders ότι η Fed θα βάλει φρένο στη σύσφιξη της πολιτικής της.

Ο Κολάνοβιτς θεωρεί ότι οι εισροές στις μετοχές τις τελευταίες εβδομάδες δεν είχαν λογική και καθοδηγήθηκαν κυρίως από συστημικούς επενδυτές, τη μείωση των θέσεων short και την υποχώρηση του δείκτη μεταβλητότητας Cboe ή VIX.

Η πτώση της τιμή του VIX κάτω από το 20 δείχνει ότι οι επενδυτές πιστεύουν πως η τραπεζική κρίση περιορίζεται βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, ο Κολάνοβιτς χαρακτηρίζει τη σημερινή κατάσταση στην αγορά ως «ηρεμία πριν την καταιγίδα».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ