Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πορεία προς τις 1100 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη στο ελληνικό Χρηματιστήριο

Πηγή: Eurokinissi

Εν αναμονή των ανακοινώσεων της FED για την νέα αύξηση επιτοκίων (οι αγορές έχουν προεξοφλήσει το 0,25%), οι αμερικανικοί δείκτες έχουν ξεκινήσει ανοδικά, συμπαρασύροντας και τους ευρωπαικούς δεικτες σε υψηλότερα επίπεδα. Η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τις δικές της κινήσεις αύριο Πέμπτη (4/5).  O Dow Jones λίγα λεπτά πριν τις 17.00 ώρα Ελλάδος διαμορφώνονταν στις 33.700 μονάδες, ο S&P 500 στις 4.130 μονάδες και ο Nasdaq στις 12.125 μονάδες.

Στους ευρωπαικούς δείκτες ο γερμανικός DAX αυξάνονταν κατά 0,67%, ο γαλλικός CAC είχε άνοδο 0,33%, ο ιταλικός MIB είχε άνοδο 0,95% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 είχε άνοδο 0,97%.

Εκτός από τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών σε Αμερική και Ευρώπη καθοριστικό ρόλο στις ανοδικές κινήσεις των αγορών παίζουν και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται συνεχώς εκατέρωθεν του ακτών του Ατλαντικού.

Ελληνικό Χρηματιστήριο: Νέα προσπάθεια προσέγγισης των 1100 μονάδων

Η συνεδρίαση επηρεάστηκε από την άνοδο των ευρωπαικών αγορών, τα εταιρικά αποτελέσματα και τις επιχειρηματικές κινήσεις.  Στο ελληνικό Χρηματιστήριο, η έναρξη της συνεδρίασης ήταν μουδιασμένη και ο Γενικός Δείκτης έδειχνε ότι θα αρκούνταν σε μία προσέγγιση των 1090 μονάδων. Σταδιακά όμως και με την άνοδο των ξένων αγορών, τονώθηκε το αγοραστικό ενδιαφέρον και για τραπεζικά (Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank) και μη τραπεζικά blue chips (ΟΤΕ, Coca Cola HBC, Jumbo , Τέρνα Ενεργειακή)  και ο Γενικός Δείκτης εδραιώθηκε πάνω από τις 1095 μονάδες.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1095,96 μονάδες με άνοδο 0,78%. Η αξία συναλλαγων ήταν και πάλι χαμηλότερη από τον μέσο όρο του α' τριμήνου έφτασε στα 73,3 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 53 έκλεισαν ανοδικά και οι 53 πτωτικά (απόλυτη ισορροπία).  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 1,04 % , ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) υποχώρησε κατά -0,24%. Στους επιμέρους κλαδικους δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Χρηματοοικονομικών (4,69%) με την MIG να φτάνει στο απόλυτο limit up (30%), οι τράπεζες (2,66%), τα τρόφιμα-ποτά (2,12%), τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (1,08%) και οι τηλεπικοινωνίες (0,9%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των διυλιστηρίων (πετρελαικών) με -0,69%, οι βιομηχανικές (-0,65%), οι κατασκευαστικές (-0,43%) και οι τεχνολογικές (-0,37%).  Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν  ΟΤΕ, Μυτιληναίος, ΕΤΕ, Πειραιώς, Μotor Oil.  

Στην παρούσα συγκυρία, οι αναλυτές δίνουν μία αυξημένη μεταβλητότητα μεταξύ 1080-1100 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και εναλλαγές στις ανόδους των κλάδων με βραχυπρόθεσμες κινήσεις. H προεκλογική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της και αυξάνεται η μεταβλητότητα ενόψει εκλογών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ