Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέα βουτιά των μετοχών περιφερειακών τραπεζών

Πηγή: Associated Press

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς η κίνηση της PacWest να διερευνήσει στρατηγικές εναλλακτικές επιλογές για το μέλλον της ενέτεινε τις ανησυχίες των επενδυτών για την κατάσταση των περιφερειακών τραπεζών, αντισταθμίζοντας την αισιοδοξία από το χθεσινό σήμα της Fed για πιθανή διακοπή των αυξήσεων στα επιτόκια.

Η μετοχή της PacWest Bancorp έκανε βουτιά 45,2% σε χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ μετά την επιβεβαίωση από την τράπεζα ότι εξετάζει στρατηγικές επιλογές, μεταξύ των οποίων και την πώλησή της, καθώς η μετοχή της σφυροκοπήθηκε  εν μέσω φόβων για επιδείνωση της τραπεζικής κρίσης.

Νέα αναταραχή μετά τη χρεοκοπία της First Republic Bank

Η νέα αναταραχή ξεκίνησε μετά την υπαγωγή της προβληματικής τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο, First Republic Bank, στον έλεγχο των ρυθμιστικών Αρχών και την εξαγορά των περισσότερων περιουσιακών στοιχείων της από την JPMorgan στην αρχή της εβδομάδας, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία στις ΗΠΑ από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Εν τω μεταξύ, η καναδική Toronto-Dominion Bank Group, ακύρωσε σήμερα την εξαγορά, ύψους 13,4 δις. δολαρίων, της First Horizon, προκαλώντας πτώση 37,9% στη μετοχή της αμερικανικής περιφερειακής τράπεζας.  

Βουτιά 3,9% για τον δείκτη περιφερειακών τραπεζών 

Οι περιφερειακές τράπεζες – μεταξύ των οποίων οι KeyCorp, Valley National Bancorp και Zions Bancorp – υποχώρησαν από 4,9% έως 5,9%, ενώ η μετοχή της Western Alliance κατρακύλησε 17,9%.

Ο δείκτης για τις μετοχές περιφερειακών τραπεζών KBW υποχώρησε 3,9%.

«Η PacWest δείχνει ότι η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ δεν έχει τελειώσει ακόμη», δήλωσε οικονομολόγος της Equiti Capital.

Η Fed αύξησε χθες τα επιτόκια κατά 25 μ.β. στο διάστημα από 5% έως 5,25% και έστειλε μήνυμα ότι είναι πιθανό να μην κάνει άλλες αυξήσεις.

Ωστόσο, η Wall Street κινήθηκε πτωτικά χθες καθώς ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να λεχθεί με βεβαιότητα ότι έχει κλείσει ο κύκλος των αυξήσεων καθώς ο πληθωρισμός παραμένει η βασική ανησυχία.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ