Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Η διπλωματία Λαγκάρντ, το νέο έργο της Cenergy και η Intrakat στο Ελληνικό

Πηγή: Eurokinissi

Το θυμάστε (οι μεγαλύτεροι) εκείνο το εμβληματικό τραγούδι των Queen την δεκαετία του '80; Ως τίτλος ισχύει απολύτως για τις αμερικανικές περιφερειακές τράπεζες που η μία μετά από την άλλη βρίσκονται μπροστά στον γκρεμό.

Είναι ο μεγαλύτερος συστημικός κίνδυνος για το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα από την δεκαετία του '70 και φυσικά έχει αντίκτυπο και στα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Πολύ πιεστικές και με μεγάλους όγκους οι απώλειες των σημερινών συνεδριάσεων.

ΕΚΤ: Διπλωματική η αιτιολόγηση της αύξησης κατά 25 μ.β

Η κα Λαγκάρντ κινήθηκε αρκετά διπλωματικά στο θέμα των αυξήσεων επιτοκίων. Προχώρησε στη μικρότερη δυνατή αύξηση (25 μ.β.) για να μην δυσαρεστήσει το στρατόπεδο του Νότου και στην αιτιολόγηση δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις αυξήσεις στο μέλλον μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος του 2%, για να μη δυσαρεστήσει την ομάδα της Γερμανίας.

Αρκετά έντονες οι χρηματιστηριακές πιέσεις σε όλους τους δείκτες μέχρι το κλείσιμο (περί 19.00 ώρα Ελλάδος) των συνεδριάσεων και ελπίζουμε να μην μεταδοθούν αύριο και στο ελληνικό χρηματιστήριο.

ΧΑ: Εφτασε αλλά δεν κράτησε τις 1.100 μονάδες

Σας τα έγραφε ο Καγκελάριος ότι ο δρόμος από τις 1.096 μονάδες μέχρι τις 1.100 θα είναι δύσβατος. Η δικαίωση ήρθε με την πορεία του Γενικού Δείκτη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Εφτασε δύο φορές τις 1.100 μονάδες (υψηλό ημέρα στις 1.101 μονάδες) και επέστρεψε πάλι χαμηλότερα.

Τη διαδρομή αυτή θα την δούμε αρκετές φορές στο επόμενο διάστημα. Είτε λόγω εξωτερικών εξελίξεων είτε λόγω εσωτερικών (εκλογές).

Τράπεζα Πειραιώς: Ανοίγει την αυλαία των αποτελεσμάτων

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η πρώτη που ανοίγει την αυλαία των αποτελεσμάτων α' τριμήνου και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο βελτιωμένη θα είναι σε σχέση και με το α' τρίμηνο 2022 και με το τέλος του Δεκεμβρίου 2022.

Κάποια μεγέθη επηρεάστηκαν ιδιαίτερα θετικά (οργανική κερδοφορία), κάποια άλλα ίσως λιγότερο και κάποια τρίτα μειώθηκαν.

Cenergy: Νέο έργο στο εξωτερικό

Κάθε μήνα νέα παραγγελία για την Cenergy που σπάει τα ρεκόρ. Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου, ο κλάδος σωλήνων χάλυβά της, υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή και προμήθεια σωλήνων χάλυβα, περίπου 15 χιλιομέτρων, που θα χρησιμοποιηθούν στην πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού σε μεγάλο βάθος για το έργο IRPA της Equinor.

Το πεδίο φυσικού αερίου IRPA, βρίσκεται στη λεκάνη Vøring, το βαθύτερο πεδίο της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας (βάθος 1.350 μ.) και θα αναπτυχθεί ως έργο σύνδεσης με την πλατφόρμα Aasta Hansteen. Το έργο αυτό θα συμβάλει στην αύξηση της παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της  πλατφόρμας.

Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα και οι εργασίες εγκατάστασης θα ξεκινήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εντός του 2025.

Lavipharm: Θεαματική αύξηση EBITDA αλλά μείωση κερδών

Σημαντική αύξηση κατά 34% παρουσιάζουν τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου Lavipharm για το Α’ τρίμηνο του 2023, τα οποία διαμορφώθηκαν σε ευρώ 2,46 εκατ. έναντι ευρώ 1,84 εκατ. κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στο ποσό των 0,59 εκατ. ευρώ έναντι 0,90 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι ενοποιημένες Πωλήσεις προ Rebate & Clawback ανήλθαν σε ευρώ 15,51 εκατ. για την περίοδο 01.01.2023-31.03.2023 έναντι ευρώ 12,23 εκατ. για την αντίστοιχη περυσινή, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 26,9%. Η άνοδος των πωλήσεων που παρατηρείται ήδη από το Α’ τρίμηνο του έτους είναι σε πλήρη ακολουθία με τον στόχο ετήσιων πωλήσεων προ Rebate & Clawback ύψους ευρώ 59,7 εκατ., όπως αυτός έχει γνωστοποιηθεί στο Ενημερωτικό Δελτίο της πρόσφατης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Το μικτό κέρδος του Α’ τριμήνου 2023 ανήλθε στο ποσό των ευρώ 5,94 εκατ. έναντι ποσού ευρώ 4,43 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2022, παρουσιάζοντας σημαντική ενίσχυση κατά 34%, ενώ το μικτό περιθώριο κέρδους βελτιώθηκε περισσότερο από 2% λόγω της προσθήκης στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου νέων και περισσότερο κερδοφόρων προϊόντων.

Τα ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων και Τόκων (EBIT) διαμορφώθηκαν σε ευρώ 1,36 εκατ. έναντι ποσού ευρώ 1,43 εκατ. κατά το Α’ τρίμηνο 2022, κυρίως λόγω της σημαντικής αύξησης των αποσβέσεων κατά το ποσό των ευρώ 0,7 εκατ. που αφορούν στην απόκτηση του διαδερμικού συστήματος κλονιδίνης.

Intrakat: Επιθετικά και στο Ελληνικό με τη γαλλική Bouygues

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία για την επιλογή της αναδόχου κοινοπραξίας, η οποία θα αναλάβει την ανέγερση του Πύργου Κατοικιών στη Μαρίνα (Riviera Tower), με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων («Η Συμφωνία») μεταξύ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. (εταιρεία 100% θυγατρική της Lamda Development A.E.) και της Κοινοπραξίας που αποτελείται από τις εταιρείες «Bouygues Batiment International» και «Intrakat»(«Κοινοπραξία»).

H Κοινοπραξία αποτελεί τη συνεργασία μεταξύ μίας εκ των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών παγκοσμίως, με εξαιρετική φήμη και εκτεταμένη εμπειρία σε μελέτη και κατασκευή υψηλών κτηρίων πολυτελών κατοικιών, και μίας εκ των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών στην Ελλάδα στον κλάδο των υποδομών και κτηρίων. Kαλή επιτυχία βεβαίως αλλά το χρονικό διάστημα μέχρι την παράδοση έχει μικρύνει πολύ.

ΚΡΙ- ΚΡΙ: Μεγάλη στροφή προς εξαγωγές το 2023

Αν τα προηγούμενα χρόνια ήταν η περίοδος εδραίωσής της στην Ελλάδα, η σερραϊκή ΚΡΙ-ΚΡΙ δείχνει ότι το 2023 θα είναι η χρονιά αύξησης των εξαγωγών της ειδικά στην Ευρώπη.

Επίσης θέλει να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα μερίδια αγοράς γιαουρτιού και παγωτού στην Ελλάδα, διεκδικώντας την πρώτη θέση και στα δύο προϊόντα.

Αttica Group-ΑΝΕΚ: Τι ερευνά η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Πιθανές στρεβλώσεις στην αγορά παροχής υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς, από την εξαγορά της ΑΝΕΚ από την ATTICA GROUP, διακρίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού και προχωράει στην διαδικασία πλήρους διερεύνησης της συγκέντρωσης.

Κατά τη διαδικασία πλήρους διερεύνησης, η ΕΑ θα εξετάσει εάν επιβεβαιώνονται οι αμφιβολίες της ως προς το συμβατό της συγκέντρωσης με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επί μέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 8 παρ. 4 του ν.3959/2011, από τη γνωστοποίηση, στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, της κίνησης της διαδικασίας πλήρους διερεύνησης, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις μπορούν από κοινού να προβαίνουν σε τροποποιήσεις στη συγκέντρωση ή να προτείνουν την ανάληψη δεσμεύσεων, ώστε να μην προκαλούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επί μέρους αγορές, στις οποίες αφορά, και να τις κοινοποιούν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η απόφαση της επιτροπής επί της συγκέντρωσης θα εκδοθεί εντός 90 ημερών από την ημερομηνία κίνησης της διαδικασίας πλήρους διερεύνησης. Η κίνηση της διαδικασίας πλήρους διερεύνησης δεν προδικάζει το τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ