Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Τα ράλι των τραπεζών, η πρωταθλήτρια Coca Cola και οι συστάσεις της Deutsche Bank

Πηγή: Eurokinissi

Ανοδικά αντέδρασαν οι αμερικανικές αγορές μετά την μίνι τραπεζική κρίση (λόγω των περιφερειακών τραπεζών). Τα στοιχεία για την απασχόληση βγήκαν καλά, ο πληθωρισμός ελέγχεται και η Apple έβγαλε καλύτερα των αναμενομένων κέρδη.

Αυτή η είδηση (Apple) μπορεί από μόνη της να δώσει ώθηση στους αμερικανικούς δείκτες. Εν ολίγοις, και οι 3 σημαντικότεροι δείκτες κινούνταν χθες το απόγευμα με άνοδο πάνω από 1%.

Ευρωπαϊκές αγορές: Διορθώνουν και ανεβαίνουν ξανά

Η παλινδρομική κίνηση της βραχυπρόθεσμης διόρθωσης και μετά, επίσης, μία βραχυπρόθεσμη άνοδος θα είναι εξαιρετικά συνηθισμένη στο επόμενο διάστημα για τις ευρωπαϊκές αγορές (το λέμε ήδη από τον Μάρτιο αυτό).

Το τελικό αποτέλεσμα των εβδομαδιαίων κινήσεων παραμένει είτε οριακά θετικό, είτε οριακά αρνητικό στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Εταιρικά αποτελέσματα και μακροοικονομικά δεδομένα παραμένουν οι καταλύτες των χρηματιστηρίων αυτή την περίοδο.

ΧΑ: Εβδομαδιαία άνοδος 2,4% και 19,5% από την αρχή του χρόνου

Μέσα στα 3 καλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης παραμένει το ελληνικό, με άνοδο 19,5% από την αρχή του χρόνου.

Ας μην πετάμε στα σύννεφα, όμως, γιατί έχει και την υψηλότερη μεταβλητότητα. Οσο εύκολα ανεβαίνει, τόσο εύκολα διορθώνει...

Κάτω από τα 70 εκατ. ευρώ ο μέσος ημερήσιος τζίρος την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Τράπεζες: Ξεκίνησαν τα αποτελέσματα α' τριμήνου

Στον χορό των αποτελεσμάτων α' τριμήνου, μπήκε πρώτη η Τράπεζα Πειραιώς η οποία έβγαλε καλά αποτελέσματα.

Εστιάζουμε ιδιαίτερα στους ποιοτικούς δείκτες, όπως τους ονομάζουν οι αναλυτές, που αφορούν κυρίως στοιχεία του ενεργητικού και του παθητικού που δεν μπαίνουν στους «αποτελεσματικούς» λογαριασμούς.

Παράδειγμα τέτοιων «ποιοτικών» στοιχείων είναι οι καταθέσεις, χορηγήσεις, δείκτες φερεγγυότητας κ.λπ.

Τράπεζες ΙΙ: Εβδομαδιαία άνοδος 4% και 30% από την αρχή του χρόνου

Πανευρωπαϊκό ρεκόρ ανόδου πρέπει να καταγράφουν οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές οι οποίες (ως κλαδικός δείκτης) έχουν αυξηθεί κατά περίπου 30% από την αρχή του χρόνου.

Τρίβουν τα χέρια τους όσοι ξένοι επενδυτές είχαν σπεύσει να αγοράσουν τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, έχουν και αυξημένη μεταβλητότητα σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, με αποτέλεσμα σε κάθε μικρή ή μεγάλη χρηματιστηριακή κρίση να υποχωρούν πολύ περισσότερο απ' τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Deutsche Bank: Αναβαθμίζει τις τιμές στόχους στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές

Η Deutsche Bank αναβαθμίζει σε σύσταση «αγοράς» (Buy) την Τράπεζα Πειραιώς και την Eurobank, από σύσταση Hold που διατηρούσε πριν, ενώ διατηρεί το Buy για τις Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα.

Παράλληλα, αναβαθμίζει κατά 64% την τιμή στόχο της Πειραιώς στα 2,95 ευρώ από 1,8 ευρώ πριν, της Eurobank κατά 17,2% και στο 1,7 ευρώ από 1,45 ευρώ πριν, της Alpha Bank κατά 3,2% και στο 1,6 ευρώ από 1,55 ευρώ πριν και της Εθνικής κατά 20,6% και στα 6,15 ευρώ από 5,1 ευρώ πριν.

Tράπεζα Πειραιώς: Σε μέρισμα το 2024 το 15% των κερδών του 2023

Ο CEO της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, στο πλαίσιο ενημέρωσης των αναλυτών, παρουσίασε του νέους αναβαθμισμένους στόχους της περιόδου 2023-2025, υπογραμμίζοντας ότι η επιτυχημένη διαχείριση του ισολογισμού είχε ως αποτέλεσμα τα ισχυρά αποτελέσματα και η διοίκηση έχει στόχο να προχωρήσει σε διανομή μερίσματος το 2024 από τα κέρδη του 2023 υπό δύο προϋποθέσεις: την επίτευξη των στόχων και την έγκριση των εποπτικών αρχών.

Οπως γράφει η «Η», η τράπεζα στοχεύει σε διανομή του 15% των κερδών το 2024 και εν συνεχεία του 25%.

Το α’ τρίμηνο η τράπεζα παρουσίασε ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων με ισχυρή και διατηρήσιμη κερδοφορία με εξομαλυμένα κέρδη 0,15 ευρώ κέρδη ανά μετοχή, 13% απόδοση κεφαλαίων και η οργανική παραγωγή κεφαλαίου οδήγησε τον δείκτη CET1 στο 12,2% αυξημένο κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση και κατά περίπου 2,4% τους τελευταίους 12 μήνες. Ο συνολικός δείκτης κεφαλαίων διαμορφώθηκε στο 17%.

Alpha Bank: Σημαντική παρουσία στα ΣΔΙΤ

Την ηγετική θέση της στις χρηματοδοτήσεις Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και σε έργα υποδομών επιβεβαιώνει ο ρόλος της Alpha Bank ως Συντονιστή Κύριου Αναδόχου σε δύο έργα-ορόσημα για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου της χώρας, τα οποία αφορούν στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), Τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη και τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη στη Μεσσηνία.

Coca Cola ΗΒC: Η πρωταθλήτρια της εβδομάδας στα blue chips

Πρωταγωνίστρια και στα αποτελέσματα και στην χρηματιστηριακή άνοδο ήταν η Coca Cola HBC, την προηγούμενη εβδομάδα, ανάμεσα στα blue chips.

Περίπου 4% η εβδομαδιαία άνοδος (προσεγγίζει πλέον τα 29 ευρώ), ενώ σε ορίζοντα μήνα η μετοχή έχει αυξηθεί κατά 12%.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, η αύξηση εσόδων (λόγω και ανατιμήσεων) είναι μία θετική εξέλιξη, αλλά θα πρέπει να δούμε και την κερδοφορία στο α' τρίμηνο, γιατί εκεί υπάρχουν διάφορες «υποσημειώσεις» από εγχώριους και ξένους αναλυτές.

OTE: Τα αποτελέσματα α' τριμήνου θα αφυπνίσουν τη μετοχή;

Aνθεκτικά και ανοδικά τα αποτελέσματα α' τριμήνου σε ότι αφορά τα EBITDA, αλλά οι ξένοι επενδυτές περίμεναν κάτι καλύτερο. Ίσως γι' αυτό η μετοχή παραμένει στα χαμηλά.

«Ο ΟΤΕ ξεκίνησε τη χρονιά με ένα ισχυρό τρίμηνο, κατά το οποίο επέδειξε ανθεκτικότητα και απάντησε με επιτυχία στις κινήσεις του ανταγωνισμού. Στην Ελλάδα, διατηρήσαμε τις ισχυρές επιδόσεις μας στην κινητή, ενώ η αυστηρή διαχείριση κόστους οδήγησε σε εκ νέου αύξηση της κερδοφορίας. Το δίκτυο οπτικών ινών αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, και οι συνδρομητές που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες τους σε FTTH αυξάνονται σταθερά», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μιχάλης Τσαμάζ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Ομίλου για το α’ τρίμηνο του 2023.

H Aτζέντα της εβδομάδας από την BETA ΑΧΕΠΕΥ

Η Alpha Bank παίρνει την σκυτάλη το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώνοντας αποτελέσματα α’ τριμήνου τα οποία θα ακολουθήσει η καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.

Την Πέμπτη η ΑΒΑΞ έχει προγραμματισμένη παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών. Η Titan ανακοινώνει τρίμηνο, η οποία την ίδια ημέρα έχει και Τακτική Γενική Συνέλευση.

Το βράδυ της Πέμπτης θα ανακοινωθούν οι εξαμηνιαίες αλλαγές στο δείκτη MSCI με την ελληνική αγορά να διεκδικεί μια ακόμα είσοδο στο βασικό δείκτη Standard Global.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου η Premia Properties θα παρουσιάσει τις προοπτικές της στην Ενωση Θεσμικών επενδυτών.

Στο εξωτερικό, εκτός από τις εξελίξεις στις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ, η ερχόμενη εβδομάδα έχει σαν κεντρικό γεγονός την ανακοίνωση του πληθωρισμού Απριλίου την Τετάρτη 10 Μαΐου, με τις εκτιμήσεις για τον ονομαστικό πληθωρισμό να βρίσκονται στο 5% (προηγούμενος μήνας 5%).

Την Πέμπτη 11 Μαΐου, η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να ακολουθήσει τις κινήσεις της FED και της EKT αυξάνοντας τα επιτόκια της βρετανικής λίρας κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,50%.

Στα σημαντικά γεγονότα των επόμενων ημερών στο εξωτερικό περιλαμβάνεται και η Κυριακή 14 Μαΐου, κατά την οποία θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι από την προσεχή Τετάρτη 10 Μαΐου ξεκινάει στο XA η διαπραγμάτευση του παραγώγου που θα περιλαμβάνει τις μετοχές του MSCI.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ