Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Σταθεροποίηση πέριξ των 1.130 μονάδων με το βλέμμα στην κάλπη

Πηγή: Eurokinissi

Εντονη άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές, σταθεροποιητική κίνηση στους αμερικανικούς δείκτες και αναμονή των εκλογικών εξελίξεων στο ελληνικό χρηματιστήριο περιελάμβανε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στα χρηματιστήρια.

Στις αμερικανικές αγορές κυριαρχούν αφενός τα εταιρικά αποτελέσματα και αφετέρου η ρύθμιση του ορίου του αμερικανικού χρέους.

Οι αμερικανικοί δείκτες κινούνται εν μέσω αυξημένης μεταβλητότητας και λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones αυξάνεται κατά 0,13%, ο S&P 500 έχει άνοδο 0,23% και ο Nasdaq υποχωρούσε οριακά (-0,04%).

Στην Ευρώπη, η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας είναι έντονα ανοδική, με τον DAX να φτάνει σε πολύ μικρή απόσταση από τα ιστορικά υψηλά του, τροφοδοτούμενος από θετικές ειδήσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και τις προσδοκίες ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο ύφεσης.

Ο γαλλικός CAC αυξάνεται κατά 0,98%, ο ιταλικός MIB έχει άνοδο 1,57%, ενώ ο Eurostoxx 50 αυξάνεται κατά 1,01%.

ΧΑ: Χωρίς μεγάλες... συγκινήσεις 

Η τελευταία συνεδρίαση προ των εκλογών δεν επεφύλασσε μεγάλες συγκινήσεις και ήταν μία, μάλλον, διεκπεραιωτική συνεδρίαση πριν την εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο, η προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν άσχημη χρηματιστηριακά.

Τα εταιρικά αποτελέσματα, οι θετικές εκθέσεις ξένων οίκων, τα μακροοοικονομικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας λειτουργούν προς την σωστή κατεύθυνση και οι εκλογικές αναμετρήσεις (της Κυριακής ή εάν χρειαστεί η επαναληπτική) δεν φάνηκε να το επηρεάζουν.

Οπως άλλωστε αναφέρουν οι περισσότεροι ξένοι οίκοι, αυτό που φοβούνται περισσότερο από τις πολιτικές εξελίξεις είναι να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη για μεγάλο χρονικό διάστημα και όχι τόσο οι πολιτικοί συσχετισμοί που μπορεί να προκύψουν από τις εκλογές της Κυριακής, θεωρώντας ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε έναν ρυθμό.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.132,34 μονάδες με άνοδο 0,19%. Η αξία συναλλαγών ήταν 95 εκατ. ευρώ, αρκετά αυξημένη από τον μέσο όρο της εβδομάδας και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 56 ήταν ανοδικές και οι 52 πτωτικές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 0,43% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά 0,31%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Βιομηχανικών (1,91%), Ταξιδιών-Αναψυχής (1,66%), Υγείας (1,43%), Τηλεπικοινωνιών (0,71%), ενώ θετικά παρά την μεταβλητότητά τους έκλεισαν και οι Τράπεζες (0,46%).

Την μεγαλύτερη υποχώρηση κατέγραψαν οι κλάδοι Εμπορίου (-1,68%), Πετρελαίου-Αερίου (-0,93%), Πρώτες Ύλες (-0,61%), Τρόφιμα-Ποτά (-0,35%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν Eurobank, ΟΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς, Mυτιληναίος, ΔΕΗ.

Η επόμενη εβδομάδα θα δείξει εάν η αγορά θα κινηθεί προς τις 1.140 μονάδες ή θα βρεθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ