Νέα
  • ΓΔ: 1200.04 -0.02%
  • Τζίρος: 107,17 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το στοίχημα του Χρηματιστηρίου: Να συνεχίσει ο Ιούνιος τη μεγάλη άνοδο του Μαΐου 

Πηγή: Eurokinissi

Ο Μάιος ήταν ο καλύτερος χρηματιστηριακά μήνας του 2023 για το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά το 12% σε άνοδο (από τις μεγαλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο) και ο Ιούνιος ξεκινά με προσδοκίες για συνέχιση της ανοδικής κίνησης. Βέβαια, έχουμε μπροστά μας και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι οποίες προσθέτουν νέο πολιτικό κίνδυνο για την εγχώρια κεφαλαιαγορά.

Διαβάστε επίσης: Αμερικανικό χρέος: Η συμφωνία πέρασε το πρώτο στάδιο-κλειδί - Τι ακολουθεί

Στις διεθνείς αγορές, μετά τη συμφωνία για το όριο χρέους των ΗΠΑ και το θετικό δείκτη βιομηχανικής παραγωγής του Σικάγο, οι επενδυτές στις ΗΠΑ αναμένουν μία ομαλοποίηση των χρηματιστηριακών εξελίξεων.  Στην Ασία, οι αρνητικές μακροοικονομικές ειδήσεις από την Κίνα προξένησαν χρηματιστηριακές αναταραχές.  Στην Ευρώπη, ο Μάιος ολοκληρώθηκε με έντονες ρευστοποιήσεις που αποδίδονται είτε σε αποκομίσεις κερδών είτε σε αρνητικές προβλέψεις για την ανάπτυξη κρατών μελών της Ευρωζώνης.

Κατά τη έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο γερμανικός DAX  αυξάνονταν κατά 0,47%, ο γαλλικός CAC κατά 0,57%, ο ιταλικός MIB κατά 0,92% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 κατά 0,62%.

Ανοδικά ξεκινά η πρώτη συνεδρίαση του Ιουνίου για το ελληνικό χρηματιστήριο

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, οι ελπίδες για τον Ιούνιο εστιάζονται στα θετικά αποτελέσματα α’ τριμήνου που ανακοίνωσαν οι περισσότερες εισηγμένες και στις προσδοκίες για υψηλή ανάπτυξη σε μακροοικονομικό επίπεδο.  Οι εκλογές του Ιουνίου παραμένουν ένας παράγοντας κινδύνου, ο οποίος θα φανεί εάν και κατά πόσο θα παραμείνει η αγορά σε ανοδικό κανάλι.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.225 μονάδες με άνοδο 0,52%. Το ισοζύγιο ανοδικών/ πτωτικών είναι 5 προς 1.  Ο FTSE Large Cap αυξάνεται κατά 0,7%, ο Mid Cap κατά 0,21%.  Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται στην έναρξη της συνεδρίασης για τις τραπεζικές μετοχές (1,57% ο κλαδικός δείκτης) και τις κατασκευές (0,65%). Οριακά πτωτικά, στα πρώτα λεπτά συνεδρίασης κινούνται τα ταξίδια-αναψυχή (-0,04%) και οι τηλεπικοινωνίες (-0,07%)

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ