Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Dow Jones: Κέρδη 200 μονάδων καθώς οι τράπεζες πέρασαν τα stress test της Fed

Πηγή: AP

Κέρδη πάνω από 200 μονάδες καταγράφει ο Dow Jones με αιχμή την άνοδο των μεγάλων τραπεζών, οι οποίες πέρασαν το ετήσιο stress test της Fed, και την ανοδική αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΕΠ που μείωσε τους φόβους για ύφεση.

Ο Dow σημείωνε άνοδο 0,6%, ενώ ο S&P 500 κατέγραφε οριακά κέρδη και ο Nasdaq μικρές απώλειες. Οι μετοχές των JPMorgan, Bank of America και Wells Fargo αυξάνονταν πάνω από 3%.

Τα θετικά οικονομικά στοιχεία

Μία σειρά θετικών οικονομικών στοιχείων σηματοδότησαν ανθεκτικότητα της οικονομίας που διαψεύδει τους φόβους για επικείμενη ύφεση. Μεταξύ αυτών των στοιχείων και η μεγάλη ανοδική αναθεώρηση του ΑΕΠ για το α’ τρίμηνο στο 2% από 1,3% καθώς και η μείωση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Κέρδη 14% για τον S&P 500 το α' εξάμηνο

Εν τω μεταξύ, μία ημέρα πριν κλείσει ο Ιούνιος, η πορεία της Wall Street το πρώτο εξάμηνο ήταν εντυπωσιακή. Ο S&P 500  σημειώνει άνοδο 14% φέτος και είναι σε τροχιά να σημειώσει την καλύτερη μηνιαία επίδοση από τον Ιανουάριο.

Ο Nasdaq έχει σκαρφαλώσει σχεδόν 30% - οδεύοντας προς το καλύτερο πρώτο εξάμηνο από το 1983 – καθώς η αυξανόμενη αισιοδοξία για την τεχνητή νοημοσύνη έχει εκτινάξει τις μετοχές τεχνολογικών εταιρειών και εταιρειών που κατασκευάζουν chips.

O Dow Jones υστερεί σε σχέση με τους δείκτες αυτούς καταγράφοντας κέρδη μόνο 2% φέτος. Παρά το ισχυρό πρώτο εξάμηνο, ωστόσο, πολλοί στην Wall Street αναμένουν ένα δεύτερο εξάμηνο με διακυμάνσεις.

Με πληροφορίες από CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ