Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Οι περιοδείες της Alpha Bank, το ράλι της Jumbo και το μέρισμα της ΚΡΙ ΚΡΙ

Πηγή: Eurokinissi

Η ανακοίνωση του αμερικανικού πληθωρισμού (στο 3%) έφερε επενδυτικό ενθουσιασμό και στις αμερικανικές αγορές και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Επί της ουσίας διαφαίνεται ότι είτε οι κεντρικές τράπεζες θα είναι εξαιρετικά προσεκτικές στις επόμενες αυξήσεις επιτοκίων, είτε μπορεί να πάμε και σε πάγωμα των αυξήσεων μέχρι νεωτέρας.

Να θυμίσουμε ότι ο στόχος είναι το 2% πληθωρισμού και στην Αμερική και στην Ευρωζώνη. Αρα έχουμε μέλλον ακόμη...

ΧΑ: Σταθερά ψηλά με σποραδικές πωλήσεις σε blue chips

H χθεσινή συνεδρίαση έφερε και πάλι τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 1.320 μονάδες, αλλά έδειξε ότι υπάρχουν και σκέψεις ρευστοποιήσεων σε μετοχές που έχουν δώσει πολλά κέρδη.

Γενικότερα, η εικόνα ήταν συσσώρευση και όχι άνοδος, όπως στις προηγούμενες συνεδριάσεις παρά το γεγονός ότι σε επίπεδο Γενικού Δείκτη έφτασε στις 1.323 μονάδες (υψηλό 9,5 ετών).

Ο στόχος είναι τώρα να φτάσει και να ξεπεράσει τις 1.377 μονάδες, ώστε να δημιουργήσει υψηλό 10 ετών.

Jumbo: Σε νέο ιστορικό υψηλό, αλλά πλέον δεν είναι είδηση...

Το ράλι της μετοχής της Jumbo συνεχίζεται και η μετοχή έφτασε σε ιστορικό υψηλό. Να υποθέσουμε ότι και τα αποτελέσματα α' εξαμήνου θα είναι ανοδικά.

Αλλά το ζητούμενο είναι ότι η μετοχή ανεβαίνει πολύ και ουδείς γνωρίζει πόσο θα φτάσει.

Alpha Bank: Συνεχίζονται οι περιοδείες στην περιφέρεια

Με επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και με Διευθυντές Καταστημάτων και Private Banking συναντήθηκε κλιμάκιο της Διοίκησης της Alpha Bank υπό τον CEO του Ομίλου, Βασίλη Ψάλτη, κατά την τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη.

Εν μέσω της τουριστικής περιόδου, το κλιμάκιο της Τράπεζας είχε την ευκαιρία να συναντήσει δια ζώσης τους επιχειρηματίες του κλάδου και να συζητήσει μαζί τους τις ευκαιρίες ανάπτυξης, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία από τις πλέον νευραλγικές τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.

Η περιοδεία του κλιμακίου της Διοίκησης της Τράπεζας στην Κρήτη -η δεύτερη σε διάστημα μόλις δύο μηνών- επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της Τράπεζας στις προοπτικές της κρητικής οικονομίας και τη βούληση της Διοίκησης να βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Eurobank: Σημαντικά κέρδη από την θυγατρική της Eurobank Factors

Η Eurobank Factors διατήρησε την ηγετική της θέση στην εγχώρια αγορά Factoring, για 15η διαδοχική χρονιά, με μερίδιο 32%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Factoring.

Το σύνολο των εκχωρημένων απαιτήσεων της εταιρείας (κύκλος εργασιών) ανήλθε στο ιστορικά υψηλό των 7,49 δισ. από 5,85 δισ. το 2021, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 28%.

Σε περιβάλλον οξυμένου ανταγωνισμού αλλά και ευρύτερης πίεσης στα κόστη χρηματοδότησης, η Eurobank Factors κατέγραψε σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της και συνολικά των μεγεθών της.  Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 20% και ανήλθαν σε 22,5 εκατ.

Σημειώνεται ότι επί του συνόλου των απαιτήσεων υπό τη διαχείριση της Eurobank Factors, το εγχώριο Factoring ανήλθε σε 6,6 δισ. από 5,16 δισ. το 2021 με ποσοστό 88,3% επί του συνολικού τζίρου, ενώ το διεθνές Factoring ανήλθε σε €0,87 δισ. συμμετέχοντας με ποσοστό 11,6% στο συνολικό τζίρο.

ΟΤΕ: Τον υποβαθμίζει η Eurobank Equities σε hold από buy

H Eurobank Equities εκτιμά ότι για τον ΟΤΕ στο δεύτερο τρίμηνο θα υπάρξει επιστροφή σε θετική αύξηση των εσόδων, αλλά η Ρουμανία παραμένει τροχοπέδη.

«Μετακινούμαστε σε σύσταση διακράτησης (hold) από αγορά (buy) για την αποτίμηση και με τιμή στόχο τα 15,7 ευρώ ανά μετοχή. Κλειδί για μια βιώσιμη κάμψη στις τάσεις των εσόδων θα είναι το τέλος του αποπληθωρισμού στη σταθερή τηλεφωνία, με κύριους καταλύτες την πιθανή αυτόματη αναπροσαρμογή των τιμολογίων (υπό δημόσια διαβούλευση) και το νέο κρατικά επιδοτούμενο σύστημα κουπονιών για FTTH (πιθανότατα το δ’ τρίμηνο).

Με βάση τα παραπάνω, φαίνεται ότι το β’ τρίμηνο θα σηματοδοτήσει το κατώτατο σημείο από πλευράς ρυθμών λειτουργίας.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Πολύ υψηλές πωλήσεις - Μοιράζει και μέρισμα

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι πωλήσεις της ΚΡΙ-ΚΡΙ στο α' εξάμηνο έχουν αυξηθεί (διψήφιο ποσοστό) παρά το γεγονός ότι στο β' τρίμηνο είχαμε κορύφωση στις γνωστές πληθωριστικές πιέσεις στα τρόφιμα.

Οι πωλήσεις πήγαν αρκετά καλά και στα δύο προιόντα αιχμής που διαθέτει, δηλαδή, το παγωτό (θα κορυφωθεί βέβαια στο γ' τρίμηνο) και το (γιαούρτι). Στην Γενική Συνέλευση εγκρίθηκε η διάθεση κερδών της εταιρικής χρήσης 2022, καθώς και η πρόταση του ΔΣ για τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,20 ανά μετοχή και συνολικά μικτό μέρισμα ύψους 6.613.027.

AVAX: Ο  Χρήστος Ιωάννου μοίρασε τις μετοχές του

Ο κ. Χρήστο Ιωάννου και η ελεγχόμενη από αυτόν, κυπριακή εταιρεία CDSJ HOLDINGS LIMITED μεταβίβασε στις 11.7.2023 συνολικά 2.200.000 μετοχές που κατείχε άμεσα στην AVAX και τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου τα οποία αντιπροσώπευαν ποσοστό 1,524% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Ως εκ τούτου το συνολικό (άμεσο και έμμεσο) ποσοστό που διαθέτει η CSME HOLDINGS LIMITED στην Εταιρεία κατήλθε του ορίου του 25%.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Χρήστος Ιωάννου σήμερα ελέγχει έμμεσα συνολικό ποσοστό 31,801%.

CNL Capital: Mικρό ομολογιακό δάνειο

Η CNL CAPITAL Ε.Κ.Ε.Σ.-Δ.Ο.Ε.Ε. ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι, σε συνέχεια της από 10/07/2023 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, προέβη , στις 12/07/2023, σύμφωνα με τις διατάξεις του όπως ισχύουν στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ποσού έως 500.000 ευρώ, συνολικής διάρκειας ενός έτους, το οποίο καλύφθηκε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

Το ανωτέρω ομολογιακό δάνειο, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις, έχει ως σκοπό την ενίσχυση της επενδυτικής στρατηγικής της CNL CAPITAL Ε.Κ.Ε.Σ.-Δ.Ο.Ε.Ε., σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας της και το καταστατικό της

ΕΛΓΕΚΑ: Αναδιαρθρώνει δανεισμό και πουλά θυγατρικές

Η ΕΛΓΕΚΑ προχωρά σε πωλήσεις θυγατρικών, με στόχο να επιτύχει την επιμήκυνση του τραπεζικού δανεισμού έως και τις 31-12-2029 με ομαλότερη κατανομή των συμφωνημένων δόσεων μέσα στα έτη, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο επιπλέον ταμειακές ροές για την περαιτέρω λειτουργική του ανάπτυξη.

Παράλληλα, επιτυγχάνεται η μείωση του εφαρμοζόμενου επιτοκίου, γεγονός που θέτει τις βάσεις για μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους του Ομίλου και την περαιτέρω ελάφρυνση των σχετικών ταμειακών ροών.

EΚ: Επέβαλε πρόστιμα μετά από αρκετό καιρό

Είχαμε αρκετό καιρό να δούμε πρόστιμα από την Ε.Κ. Χθες ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου ύψους 25.000 στην εταιρία ΑLPHA ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ για παράβαση του άρθρου 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 σε συνδυασμό με το άρθρο 7 του Κανονισμού αυτού και το άρθρο 27 παρ. 8 του ν. 4443/2016, λόγω μη έγκαιρης δημοσιοποίησης προνομιακής πληροφορίας, τον Μάιο του 2021, που αφορούσε στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Επίσης προχώρησε στην επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 6.000 σε δύο φυσικά πρόσωπα υπό την ιδιότητά του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ Α.Ε., λόγω παράβασης από την εταιρία του άρθρου 44 παρ. 1 του ν. 4449/2017.

Συγκεκριμένα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 3.000 σε έκαστο εκ των κ.κ. Δημήτριο Εφραίμογλου, Προέδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο και Κωνσταντίνο Αρεταίο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ