Νέα
  • ΓΔ: 1491.71 -0.13%
  • Τζίρος: 106,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Οι ύμνοι JP Morgan για ΕΤΕ, το «ράλι» της ΑΛΟΥΜΥΛ και οι 500.000 μετοχές του Εξάρχου

Διεθνείς αγορές – Άγνωστο πόσο θα κρατήσει η αναταραχή σε μετοχές και ομόλογα

Η αιφνιδιαστική (μεταμεσονύχτια για την Ελλάδα) υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ (έχασαν το ΑΑΑ για πρώτη φορά μετά το 2011) ήταν εύλογο να γενικεύσει τις πιέσεις σε μετοχές και ομόλογα. Θα λέγαμε ότι οι ρευστοποιήσεις ήταν μάλλον προληπτικές αφού οι επενδυτές θέλουν να εξασφαλίσουν ρευστότητα για τις επόμενες κινήσεις τους. Όποιες και εάν είναι αυτές. Με δεδομένο ότι οι χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνταν σε απόσταση επαφής από τα ιστορικά υψηλά τους, δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα η αποκόμιση κερδών.  Η Αμερική φοβάται τις επιπτώσεις του χρέους στην ανάπτυξη και η Ευρώπη φοβάται τις επιπτώσεις της αναθέρμανσης του πληθωρισμού. Γενικώς όλοι κάτι φοβούνται σ' αυτή την συγκυρία.

Ομόλογα : 'Tροχιοδείκτες' σε κάθε κρίση

Οι διαχειριστές κεφαλαίων σε κάθε κρίση στρέφονται προς τα ομόλογα. Όχι κατ' ανάγκη για να τοποθετηθούν αλλά παρατηρώντας την κίνησή τους μπορούν να προεξοφλήσουν καλύτερα τις εξελίξεις. Είναι όπως έλεγε κάποιος ότι: ' Στις δύσκολες στιγμές , πάντα σκέφτεσαι το σπίτι σου'. Χθες είχαμε μεγάλες κινήσεις στις διεθνείς αγορές, τόσο στα αμερικανικά ομόλογα όσο και στα ευρωπαικά.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Ο «τραπεζικός έρωτας» της Citi, η εκτίναξη του πετρελαίου και η ιαπωνική αναβάθμιση

Ελληνικό χρηματιστήριο: Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά διόρθωσε υπερβολές. Ισχυρή η στήριξη στις 1.280 μονάδες

Σε πρόσφατες αναφορές μας στην τεχνική ανάλυση, είχαμε επισημάνει ότι οι στηρίξεις κινούνται κλιμακωτά στις 1.320-1.300-1.280 μονάδες. Χθες η βιαιότητα της διόρθωσης, οδήγησε τον Γενικό Δείκτη στις 1.307 μονάδες στην έναρξη και εν συνεχεία προς τις 1.280 (στις 1.281 μονάδες για να είμαστε ακριβείς) όπου και όντως εμφανίστηκε στήριξη και βγήκαν αρκετοί αγοραστές , κυρίως βασικοί μέτοχοι και market makers. Για όσους θα ήθελαν να τοποθετηθούν τώρα, ίσως θα ήταν φρονιμότερο να περιμένουν λίγο να εκτονωθεί η κατάσταση και να καταπέσει η 'σκόνη'. 

Τράπεζες – Έχουν προεξοφληθεί τα θετικά αποτελέσματα α' εξαμήνου

Το ότι οι ελληνικές τράπεζες θα εμφάνιζαν θετικά αποτελέσματα στο α' εξάμηνο το ήξεραν όλοι. Το ζητούμενο ήταν εάν τα θετικά αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα απ' αυτά που είχαν προεξοφληθεί ή όχι. Πάντως η βιαιότητα των πωλήσεων από κάποιους εγχώριους διαχειριστές κεφαλαίων δείχνει ότι μάλλον δεν πολυπιστεύουν στο growth story των τραπεζών ή τουλάχιστον, θεωρούν τις μετοχές υπερτιμημένες.

 

JP Morgan : Υπεραπόδοση (overweight) για τη μετοχή της ΕΤΕ με τιμή στόχο 7,3 ευρώ

Η αμερικανική τράπεζα JP Morgan διατηρεί τη σύσταση υπεραπόδοσης και την τιμή στόχο των 7,30 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζα και τονίζει τον πυρήνα του δείκτη RοTE που βρίσκεται πλέον πάνω από 15% φέτος και άνω του 13% το 2025. Τα καθαρά κέρδη ήταν 16% πάνω από το consensus και αυτή η επίδοση μεταφράζεται σε 16,8% δείκτη RοTE για το τρίμηνο.

ΟΛΠ : Αύξησε το μέρισμα μετά από πιέσεις εγχώριων και  ξένων μετόχων

Tο ποσό του μερίσματος, κατόπιν σχετικής πρότασης του Δ.Σ., ανήλθε σε ποσό ύψους 1,04 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 65,6 % σε σχέση με το 2021. Χρειάστηκε να υπάρξουν 'εισηγήσεις' ξένων και εγχώριων θεσμικών μετοχών για να αυξηθεί πάνω από το 1 ευρώ το μέρισμα.

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου θα ξεκινήσει η πληρωμή του μερίσματος της ΟΛΠ Α.Ε. ενώ ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η Δευτέρα 07 Αυγούστου. Tο καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θα ανέλθει σε  0,988 ευρώ / μετοχή.

ΟΤΕ : Σταθερότητα σε μία δύσκολη συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μπορεί να γκρινιάζουν πολλοί ότι η μετοχή δεν 'έτρεξε' το προηγούμενο εξάμηνο αλλά τουλάχιστον στην χθεσινή κρίσιμη συνεδρίαση είχε καλά αμυντικά αντανακλαστικά. Για μεγάλο διάστημα κινούνταν ανοδικά αλλά προς το τέλος υποχώρησε. Ας το έχουν υπόψιν τους όσοι φτιάχνουν μεγάλα χαρτοφυλάκια.

AS Company : Εκτός από τα παιχνίδια, μπαίνει και στον τουρισμό

Η “AS COMPANY S.A.”, κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ανακοίνωσε την απόκτηση γειτνιαζόντων ακινήτων στην περιοχή Ματάλων Ηρακλείου Κρήτης. Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν πέντε γεωτεμάχια, συνολικού εμβαδού 13.530 τ.μ. περίπου και ένα γεωτεμάχιο εμβαδού 6.810 τ.μ. Επί του τελευταίου υφίσταται παλαιό κτίσμα ξενοδοχείου εκτός λειτουργίας. Σκοπός της

απόκτησης είναι η ανάπτυξη τουριστικών καταλυμάτων. Η συνολική αξία της συναλλαγής κυμαίνεται στο ποσό των 900.000 ευρώ περίπου.  Το να αγοράζεις στα Μάταλα αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 20 στρεμμάτων με ξενοδοχείο μέσα , έναντι 900 χιλ. Ευρώ ακούγεται ακριβό αλλά σίγουρα δεν είναι. Μόνο το ξενοδοχείο (εκτός λειτουργίας) θα κοστίζει πάνω από 300.000 ευρώ.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η «εκτίναξη» της Intertech, τα χαμόγελα για ΕΤΕ και οι «επιστροφές» της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Trastor :  Σημαντική σε μέγεθος η αγορά ακινήτων για την δημιουργία κέντρου logistics

H Trastor A.E.E.A.Π. Ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην υπογραφή δεσμευτικού

προσυμφώνου για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας «ΦΙΝΕΑΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», ιδιοκτήτριας δύο (2) αγροτεμαχίων στον Ασπρόπυργο Αττικής, εκτάσεως 18.419 τ.μ. και 11.740 τ.μ., επί των οποίων θα ανεγερθούν δυο (2) σύγχρονα κέντρα εμπορικής αποθήκευσης και διανομής, επιφάνειας 10.981 τ.μ. και 4.545 τ.μ., αντιστοίχως.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ : Η προσωπική εταιρεία του Εξάρχου αγόρασε 500.000 μετοχές

Η εταιρεία "WINEX INVESTMENTS LIMITED" απέκτησε την 31.07.2023 για ίδιο λογαριασμό μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου, εκδόσεως της Εταιρείας, συνολικής αξίας ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων (1.500.000,00) ευρώ. Σημειώνουμε ότι η εταιρεία "WINEX INVESTMENTS LIMITED" είναι συνδεόμενο νομικό πρόσωπο με τον κ. Αλέξανδρο Εξάρχου, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας "INTRAKAT". Μία αγορά με σημασία.

AΛΟΥΜΥΛ :  Άνοδο 20% σε διάστημα μίας εβδομάδας και με μεγάλες συναλλαγές

Η μετοχή της ΑΛΟΥΜΥΛ εκτοξεύθηκε 20% από τις 24 Ιουλίου μέχρι και χθες και μάλιστα με αυξημένους όγκους συναλλαγών. Να υποθέσουμε ότι θα έχουμε αλλαγές στο μετοχολόγιο;  Γνωρίζουμε ότι τα αποτελέσματα α' εξαμήνου θα είναι αρκετά καλά. Αρκεί όμως αυτό; Πάντως γενικότερα είναι ευχάριστο να βλέπεις μία μεγάλη βιομηχανική μονάδα της Β.Ελλάδας με καλό παρελθον στο Χρηματιστήριο από την δεκαετία του '90, να ξαναπρωταγωνιστεί

Xρηματιστηριακές : Μερίδια αγορά στο 7μηνο

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών ως προς τις συναλλαγές στο ΧΑ τον Ιούλιο κατέλαβε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ, με ποσοστό 24,26%.

Την τριάδα συμπληρώνουν η Eurobank Equities (16,03%) και η Εθνική Χρηματιστηριακή (9,99%).

Ακολουθούν οι Euroxx Χρηματιστηριακή (9,54%), UBS Europe (7,63%) και Alpha Finance (5,93%). Στους επτά πρώτους μήνες του 2023, πρώτη είναι η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ με ποσοστό 22,27%, δεύτερη ακολουθεί η Eurobank Equities με ποσοστό 16,26% και τρίτη η Euroxx Χρηματιστηριακή με 12,37%.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ