Νέα
  • ΓΔ: 905.31 +0.36%
  • Τζίρος: 110,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Eπιστροφή πάνω από τις 800 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Πηγή: Intime

Το ελληνικό χρηματιστήριο ακολούθησε την ανοδική πορεία των ξένων αγορών με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να ξεπεράσει με την έναρξη της συνεδρίασης της 800 μονάδες και μέσα σε μία ώρα να αγγίξει τα υψηλά της ημέρας στις 810 μονάδες.  Η άνοδος βασίστηκε κυρίως στην ανοδική αντίδραση των τραπεζικών μετοχών και των λοιπών blue chips (μη χρηματοοικονομικών).

Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν στο Χρηματιστήριο οι 74 έκλεισαν ανοδικά και οι 37 πτωτικά. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 72,87 εκατ. ευρώ. Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Τραπεζών (3,95%), Χρηματοοικονομικών (2,29%), Πρώτες Ύλες (2,12%), Τροφίμων-Ποτών (1,51%)  και τη μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Τηλεπικοινωνιών (-0,68%), Τεχνολογία (-0,38%), Προσωπικά-Οικιακά Προϊόντα (-0,56%).

Η τάση για τις αρχές Μαρτίου διαμορφώνεται σε θετική παρά το γεγονός ότι τα μακροοικοονομικά δεδομένα δεν ικανοποιούν και οι επιχειρήσεις ταλαιπωρούνται από την παρατεταμένη υποχώρηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας λόγω της ύφεσης. Εν τούτοις οι επενδυτές ποντάρουν αφ’ ενός στις χαμηλές αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών (peer) ,στις εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και στις ελπίδες για επιχειρηματική ανάκαμψη λόγω εμβολιασμού και ανοίγματος τουρισμού στο β’ και γ’ τρίμηνο του 2021.  

Το ζητούμενο είναι να συσσωρεύσει ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 800 μονάδες και να διαχυθεί το ενδιαφέρον και στις μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης. Αυτό θα είναι εφικτό από την –εκ νέου αφύπνιση- των ξένων αγορών και τις προθέσεις των funds για αγορές ελληνικών μετοχών.

Οι θετικές προοπτικές που διαμορφώθηκαν στις διεθνείς αγορές από τη προαναγγελία του αμερικανικού πακέτου στήριξης και συνεπακόλουθα τη μείωση των αποδόσεων των αμερικανικών επιτοκίων, οδήγησαν σε ένα «ανοδικό κρεσέντο» τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική.  Eνδεικτικά στις ΗΠΑ , ο Dow Jones ξεκίνησε με άνοδο πάνω από 500 μονάδες, ενώ ο S&P 500 προσεγγίζει ξανά τις 4.000 μονάδες.  Στην  Ευρώπη, ο DAX είχε άνοδο πολύ κοντά στις 14.000 μονάδες ενώ το σύνολο των ισχυρών χρηματιστηρίων της Ευρωζώνης κινήθηκε ανοδικά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ