Νέα
  • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
  • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χ.Α.: Αλμα 2% με ώθηση από τις ευρωπαϊκές αγορές

Χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

To θετικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές μετά τις δηλώσεις Λαγκάρντ, που ερμηνεύτηκαν ότι η ΕΚΤ θα κάνει παύση στις αυξήσεις επιτοκίων, η προεξόφληση της αναβάθμισης του ελληνικού αξιόχρεου από τη Moody's και η αντίδραση των μετοχών μετά την λήξη των παραγώγων οδήγησαν στην εκτίναξη του Γενικού Δείκτη σε επίπεδα κοντά στις 1.260 μονάδες.

Η άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές συμπαρασύρει το Χ.Α. 

Πιο συγκεκριμένα , όλες οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται λίγο μετά τις 16.00 ώρα Ελλάδος ανοδικά και μαζί τους βρίσκεται σε έντονη άνοδο και ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο ο οποίος αυξάνεται κατά 2% στις 1.258 μονάδες.

Η αναλογία ανοδικών / πτωτικών μετοχών είναι 9 προς 1, ενώ η αξία συναλλαγών έχει φτάσει τα 78 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξάνεται κατά 2,34% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 1,78%.

Οι βιομηχανικές αυξάνονται κατά 4% (κυρίως λόγω Μυτιληναίου και Cenergy) , οι τράπεζες κατά 3,8% , οι πρώτες ύλες 3,09% και οι κατασκευαστικές κατά 1,8%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα