Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήρια: Οι αποφάσεις της Fed έφεραν αμηχανία και ρευστοποιήσεις

Πηγή: Eurokinissi

«Zεστό-κρύο» οι αποφάσεις της Fed χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδος) δημιούργησαν νέες ανησυχίες στα χρηματιστήρια που φάνηκαν και στο κλείσιμο των αμερικανικών αγορών χθες και στην έναρξη των ευρωπαϊκών σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Fed: Αφησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο - Πιθανή μία ακόμη αύξηση έως τέλος του έτους

Το «πάγωμα» των επιτοκίων φαίνεται ότι είναι μόνο για τον Σεπτέμβριο καθώς η Fed βλέπει μία ακόμη αύξηση μέσα στο 2023. Επίσης βλέπει ότι μπορεί να έχουν «ομαλή προσγείωση» (soft landing) στα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κατάσταση είναι πολύ άσχημη.

Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν έντονα πτωτικά (εν αντιθέσει με τις χθεσινές ανοδικές κινήσεις που είχαν πολλές προσδοκίες). Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά (-0,8%), ο γαλλικός CAC κατά (-1,11%), ο ιταλικός MIB (-0,86%) και ο Eurostoxx 50 (-0,99%).

Κάτω από τις 1.200 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Την ευρωπαϊκή υποχώρηση ακολουθεί και το ελληνικό χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά την έναρξη κάτω από τις 1.200 μονάδες με πιέσεις σ' ολόκληρο το φάσμα των μετοχών (υψηλής και μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης). Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.195 μονάδες (-0,4%). Το ισοζύγιο μετοχών (ανοδικές/καθοδικές) είναι αρνητικό με αναλογία σχεδόν 1 ανοδική προς 2 πτωτικές. Ο δείκτης FTSE Large Cap υποχωρεί (-0,45%) και ο δείκτης FTSE Mid Cap (-1,17%). Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι κλάδοι της τεχνολογίας (-3,02%), Πρώτων Υλών (-1,5%), Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (-1,11%) και Τραπεζών (-0,5%). Πρόκειται για κλάδους που έχουν μετοχές με πολυ υψηλές αποδόσεις από την αρχή του χρόνου. Ανοδικά κινούνται, το εμπόριο (0,81%), οι κατασκευές (0,1%) και οι τηλεπικοινωνίες (0,07%)

Εάν συνεχιστεί η διόρθωση κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, η πρώτη στήριξη βρίσκεται πέριξ των 1.180 μονάδων. Σε περίπτωση ανόδου, η αγορά θα επανασυσπειρωθεί μεταξύ 1200-1205 μονάδων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ